Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od miesiąca mam problem z falującymi obrotami. Falowanie następuje zaraz po odpalanie w częstotliwości raz na 6-8 odpaleń, przeważnie po ruszeniu lub przygazowaniu zanikają.(poniżej film obrazujący zjawisko) Zdarza się to na zimnym jak i na ciepłym silniku. Wymieniony filtr paliwa powietrza, obecnie zalane LM 2666. Po podłączeniu pod kompa brak błędów. Co to może być ? lub co jeszcze sprawdzić ?

http://w782.wrzuta.pl/film/1mCyKC3VIWR/bmw_318d_falujace_obroty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zimnym to powiedzialbym swiece ale dziwne ze na cieplym,no i ze bledu nie wywala.A wtryski w jakiej kondycji?
Opublikowano

Znajomy sprawdził mi korekcje wtrysków korekty na biegu jałowym to przedział od -0,5 do 0,8 - wiec chyba jest ok.

Rozmawiałem ze znajomym, który posiada e46 , miał w swoim podobny problem - powodem falowania obrotów na biegu jałowym był uszkodzony podgrzewacz.

czy w mojej e91 może być to samo ?

Opublikowano
nie, nie wyjaśnił się . Póki co, wyłączam nawiew jak zaczyna falować. Podejrzewam również akumulator, bo jest od nowości.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz podgrzewacz umnie nie wywalal bledu a byl walniety e46,akumulator nie ma nic wspolnego.Teraz wymienialem swiece na zimnym falowaly obroty.