Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam problem z wypadającym kluczykiem ze stacyjki, wydaje się ze wszystko jest ok ale gdy przejadę się po dziurach (których nie da się ominąć ;-(, bądz kocich łbach) czasem wypada.

Mój kluczyk tez już troche przeżył i zastanawiam sie czy to wina zapadek w obudowie kluczyków czy coś w stacyjce. Miał ktoś podobny problem?

Wie ktoś gdzie można ewentualnie dostać nową obudowę do klucza

Opublikowano
Być może ktoś go na sile kiedyś wyciągnął. to raczej wina zapadki w stacyjce, a nie klucza. Nie masz drugiego egzemplarza? Najprościej jak sprawdzisz na innym, nawet od innego auta.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Heja, miałem ten sam problem, stacyjka do wymiany, a raczej sama obudowa trzymająca pilota. Są tam dwa bolce trzymające pilota w miejscu. Prawdop. pożyczyłeś komuś auto i nie wiedział jak wyjąć pilota i wyszarpał na siłę. U mnie tak się stało, tyle że nie wiem czy po przejażdżce koleżanki (mnie nie było w aucie) czy po wizycie u mechanika.

Taka obudowa na allegro to ok 150zł, sam wymieniłem i jest ok, nie ma w niej żadnego immobilisera którego trzeba by kodować. Z tej obudowy wychodzi wiązka elektryczna którą po prostu wpinasz do instalacji i dzięki temu nic nie szwankuje z immo .

Miłej wymiany :)

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie - mam to samo - jak dostać się do 2 śrubek żeby wykręcić tą stacyjkę?. Schowane są pod sporym kawałekim plastiku obudowy pod kolumną kierownicy - jak to zdjąć?