Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś 1.5mc temu miałem zmienione koło pasowe na corteco... od tego czasu zrobiłem 2tys km..nie całe... i dzisiaj od picu biorę klucz sprawdzić czy koło się nie odkręciło.. wbiłem 1 bieg.. i kręce tak jak się przykręca a koło się obraca :shock: mówię fakt pierwszy bieg :mad2: wbiłem 6bieg... i biorę i trochę poszło...tylko teraz nie wiem czy to śruba poszła,że jeszcze sie dokręciło...czy to takie złudzenie...bo dodam koło kręcą śrubą się delikatnie obkręcało..

i jutro chyba zadzwonię do mechanika i powiem mu niech to zobaczy czy to odkręca się czy jak

Opublikowano

Oj staszek staszek... Mamę okłamiesz, tatę okłamiesz, siebie okłamujesz non stop, ale nas nie dasz rady.

Ja Ci powiem tak - zalej to betonem, będzie solidnie, na "murbeton".

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
mówię poważnie... zadzwonię jutro i powiem czy mogę podjechać wieczorem niech sprawdzi szybko to... bo ja nie wiem czy on to dokręcił tylko tak grzechotką ile dało rady i tyle... a widziałem,że to trzeba rura na klucz i dopiero a nie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ukręcony wał jak nic..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam jakiś 1.5mc temu miałem zmienione koło pasowe na corteco... od tego czasu zrobiłem 2tys km..nie całe... i dzisiaj od picu biorę klucz sprawdzić czy koło się nie odkręciło..

Dzisiaj ponownie sprawdzałem ,bo od ostatniego sprawdzenia minelo juz 1,5 tygodnia i zdaje sie ze kolo sie trzyma :mrgreen:

Opublikowano
Witam jakiś 1.5mc temu miałem zmienione koło pasowe na corteco... od tego czasu zrobiłem 2tys km..nie całe... i dzisiaj od picu biorę klucz sprawdzić czy koło się nie odkręciło..

Dzisiaj ponownie sprawdzałem ,bo od ostatniego sprawdzenia minelo juz 1,5 tygodnia i zdaje sie ze kolo sie trzyma :mrgreen:

Cieszymy sie razem z Tobą :cool2:

Opublikowano

Cieszymy sie razem z Tobą :cool2:

Kolego a Twoje jak? Sprawdzałeś dziś czy się trzyma?

Opublikowano
tak inpą i disem sprawdzałem :norty:

Nadal sprawdzasz na 1wszym biegu, nie boisz się o wał? Co ile zalecasz kolego sprawdzanie, czy się nie odkręciło po wymianie? Ja wymieniałem 1,5msc temu i tak się zastanawiam po tym co piszesz.

Opublikowano
powiem Ci tak :norty: nie sprawdzaj..nie ruszaj...przecież handlarze silników z alledrogo muszą też mieć zarobek :norty:

No już dobrze, zrozumiałem, że sprawdzać trzeba jak chce się dbać o silnik i żeby służył latami nam a nie handlarzowi :) Teraz pytanie co ile polecasz sprawdzać to koło, bo wiadomo jak odpadnie to lipa i wtedy handlarzyna się ucieszy :mad2:

Opublikowano
Panowie, jak koło pasowe może samo się odkręcić- przecież obraca się w przeciwną stronę i trzymają je napięte paski??? :duh:

A co siedzi pod maską silnik C360 3P, perkins czy T25?

Silnik kręci się w prawo, gwint na śrubie też jest prawy!

Jak koło się poluzuje napięte paski, aby narobią bałaganu.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
NIGDY jeszcze nie słyszałem, żeby koło pasowe się samo odkręciło! To raz. A 2 to dokręca je się odpowiednim momentem i odpowiednim kluczem żeby wszystko było dobrze. Takie Heńkowanie w garażu żeby zaoszczędzić stówkę, może się skończyć bardzo źle, np pękniętym wałem korbowym...
Opublikowano
NIGDY jeszcze nie słyszałem, żeby koło pasowe się samo odkręciło! To raz. A 2 to dokręca je się odpowiednim momentem i odpowiednim kluczem żeby wszystko było dobrze. Takie Heńkowanie w garażu żeby zaoszczędzić stówkę, może się skończyć bardzo źle, np pękniętym wałem korbowym...

Niektóre Heńki wiedza więcej niż Ci mechanicy:) I maja lepiej wyposażony garaż i łeb na karku a nie w kieszeni:) Pozdrawiam

Opublikowano

Niektóre Heńki wiedza więcej niż Ci mechanicy:) I maja lepiej wyposażony garaż i łeb na karku a nie w kieszeni:) Pozdrawiam

Tutaj masz kolego świętą rację, głupim było by zaprzeczać. Tylko że mi chodziło o HEŃKOWANIE SAMEMU, dla jasności. Niestety dobry warsztat to drogi warsztat, sam co się da to próbuję robić sam. Ale czego nie wiem lub nie rozumiem, a zdaję sobie sprawę że mogę narobić gnoju- nie tykam! Już było wiele przypadków pęknięcia wału korbowego przez nie fachową próbę od/dokręcania. Jak dla mnie to zbyt duże ryzyko i jeden z przykładów. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Heńkowanie jest jak najbardziej ok w przeciwieństwie do Staszkowania, którego trzeba unikać jak ognia :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.