Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Mam pytanie dotyczące zmieniarki cyfrowej Yatour,posiadam radyjko z navi MK3 bez DSP. czy ktoś z kolegów montował już to urządzenie u siebie i czy są jakieś problemy po zamontowaniu ww urządzenia. A może skusić się na coś innego?? Od 3dni jeżdzę bez zmieniarki,wracając do domu muzyczka grała,dojechałem wysiadłem z autka za 30min wsiadłem i oczom moim ukazał się napis NO DISC :( pojęcia nie mam co się mogło stać.

Z góry dziękuję za odp.

Opublikowano
raczej nie, płyty wyciągałem i wkładałem inne,też nic hmm.... ale mimo wszystko skłaniam się do zakupu zmieniarki elektronicznej,mam nadzieję że ktoś zorientowany w temacie napisze co i jak.
Opublikowano

cześć,

zmieniarkę cyfrową oczywiście warto, tyle że nie Yatour - słaba jakość, szum i czasem się blokuje.

Poszukaj markę Xcarlink lub Dension.

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano
Jesli chcesz jeszcze nacieszyc sie zmieniarka to wyczysc lub wymien laser. Jesli chcesz cyfrowke to tak jak zukowpio wspominal o xcarlinku. Dobra firma. Mozesz tez pokusic sie o kabel z wyjsciem na jacka i sluchac z telefonu muzy lub mp3
Opublikowano

koledzy a może zainwestować parę stówek więcej i zakupić jakieś inne radyjko. Na moim mam jakieś skazy na ekranie i nie ukrywam że trochę mnie to drażni,do puki cd grało olewałem to jednak na chwilę obecną jak mam wydać 300zł(jak nie więcej) na zmieniarkę cyfrową wolałbym dołożyć i zakupić coś co już będzie na CD(mp3) i usb. Macie jakieś propozycję co do radyjek? ale nie 1DIN. W sklepie widziałem coś takiego w cenie 700zł, ale nie wiem czy podejdzie i czy będzie sterowane z kierownicy

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam ...

@fane53 : moze sie przyda ?

BMW E53 X5 Navigation LCD Screen Replacement DIY

BMW E53 X5 Satellite Navigation LCD Screen Replacement Pixel Repair

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

dzięki ZAFI

filmik też widziałem,zostaje wymiana wyświetlacza na koniec?? bo elektronikiem to ja nie jestem ehh... :(

Opublikowano

1. możesz założyć inne nowe radio 2 DIN, jeżeli ma być tanie i bez wyświetlacza 2 DIN to może być Alpine:

http://www.car-tronic.pl/alpine-cde-w233r-autoryzowany-dealer-kurier-15-zl-zamow-516539609-p2726.html

2. potrzebujesz ramkę 2 DIN do e53:

http://www.car-tronic.pl/ramka-radiowa-2-din-bmw-x5-e53-2000-2006-czarna-p7875.html

3. moduł do sterowania z kierownicy:

http://www.car-tronic.pl/adapter-do-sterowania-z-kierownicy-bmw-e46e39x5-miniz4-40pin-p5992.html

Całą instalację trzeba przeciągnąć od bagażnika od tunera radiowego do przodu.

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Wielkie dzięki za porady i sugestie,zdiagnozowałem co i jak,padł laser w zmieniarce :( zakupiłem "nową" przeżyję jak na razie na płytach CD. Pod kątem radyjka,w związku z tym że,po 1. mam uszkodzony wyświetlacz, po 2.mam go okrojonego z funkcji czyli bez korekcji itd. zdecydowałem się odczekać parę miechów i zakupić coś porządniejszego i coś co jest dedykowane pod rozmiar BMW i z panelem dotykowym.

Dzięki i Pozdrawaim

Opublikowano

udało mi się kupić za 80zł na oLX-e ,jak na razie problemów nie ma. Zastanawiam sie tylko nad wlotami powietrza po dwóch stronach schowków które są u dołu w bagażniku ,czy one czasem wilgoci nie dostarczają,wentylacja czy co?? Poza tym jak wiadomo elektronika nie lubi zimna,więc laser zaraz siądzie hmm.... poczekamy do wiosny :)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Chodzi mi o dostęp do funkcji OBC. Najnowszy Dynavin podobno juz cos tam obsługuje ale przeciętne urządzenie 2din nie daje takiej możliwości.
Opublikowano
Mylisz kolego pojecia. Cyfrowa zmieniarka zastepuje Twoja zmieniarke. To nie radio. Dynavin to juz inna kwestia bo to zastepuje radio i ma mozliwosc sterowania kompa.