Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

http://allegro.pl/bmw-320i-150km-107-000km-serwis-navi-szyber-niemka-i4851871688.html

Jestem wielce zainteresowany kupnem 320i z serii E90 i ten egzemplarz wyposażeniem spełnia moje oczekiwania.

Na pytanie o VIN pojazdu dostałem końcówkę: vc20859 (czy może o czymś świadczyć, że sprzedawca nie podał całego?)

Co sądzicie o aucie, osobiście nie bardzo wierzę w jego aż tak niski przebieg. Docelowo pewnie chciałbym go zagazować, ostatnio sporo czytałem o piątej generacji gazu z ciekłym wtryskiem, koszt duży, ale może warto.

Dziękuję za wszelkie posty!

prawie dziewięć lat samochód ! świeżo sprowadzony (co prawda benzynowy) z Niemiec i 107tkm ? za tą kasę ? nie wierzę,

gaz do e90 ? nie polecam, chociażby z racji utrudnionego montażu butli gazowej

• Zasłużeni forumowicze

Numer podwozia WBAVA71050VC20859

Kod typu VA71

Typ 320I OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N46

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2006-08-18

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S6UEA DIEBSTAHLSCHUTZ NAVI-DVD Zabezp. syst. nawig. DVD przed kradzieżą

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S931A WINTERRAEDER STATT SOMMERRAEDER Opony zimowe zamiast letnich z fabryki

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S969A REQUEST NAVIG. DVD E60 ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Wspaniały odzew Panowie! Dziękuję!

A może o samym sprzedającym komuś się coś obiło o uszy?

https://centrumopinii.com/biz/tomasz-filinski-moto-tom,218684818.html

Przebieg faktycznie jest tym chyba największym mankamentem w ocenie na odległość bez oględzin samochodu, po prostu nie wierzę. Za 30.000zł i 200 000 km przebiegu jestem skłonny się zgodzić i wydawałby mi się bardziej realny.

Faktycznie stała za 2000zł więcej, mam nawet link do starej aukcji. To też jest dziwne, szybko tanieje... wynika z braku chętnych? Czy może raczej niższej wartości fury...

Po vinie wyposażenie i wizualnie też się zgadza, więc przynajmniej nie ma wyraźnych śladów ingerencji. Ale tym samym po vinie nie mogę w necie znaleźć żadnych info serwisowych... a ponoć przebieg jest realny na podstawie wpisów w książkę. To w końcu jak to jest? W książce są wpisy a w necie po vinie brak wizyt w serwisie i śladów po tym? Samochód chyba ma "czystą" przeszłość serwisową i dobrze nadaje się, ale do handlu.

I ciekawe są wasze wpisy o promocji, czy też slangu handlarzy... rozumiem, że to ironie ;)

Muszę zadzwonić do sprzedawcy, i pytanie... o co pytać, tak by jakoś po odpowiedziach można było się cokolwiek zorientować? Czy jest możliwość własnych oględzin np czujnikiem lakieru, czy wizyty w ASO itp?

sprzedawcy nic nie pytaj telefonicznie bo on

a)nic nie wie (udaje głupka) albo

b)wszystko jest super, "panie autko idealne nie zawiedziesz sie pan u mnie nie tak jak u innych ze trupy same "

Jedz do aso, ale tam gdzie TY powiesz ze macie jechac a nie tam gdzie miras chce, oni maja wszstkich józków mechaników przekupionych

Ja swojego czasu szukałem czegoś w necie o tym sprzedającym ( miał na sprzedaż e91 http://allegro.pl/bmw-320d-177km-mpakiet-panorama-fotel-sport-niemka-i4853423162.html - początkowo stała 2 tygodnie za 39,900 zł , później za 36 900 zł stała jakieś 2-3 dni).

Znalazłem jakaś opinie na forum VW , facet chciał kupić Jette - na fotkach wszystko pięknie , niestety na żywo nawet nie chciał się przejechać...

Trzeba wziąć pod uwagę że schodzi z ceny 2-3 tys ( w ogłoszeniu , nie wiem ile na miejscu) i dalej na tym zarabia ;)

http://allegro.pl/bmw-320i-150km-107-000km-serwis-navi-szyber-niemka-i4898343893.html tym razem bez obniżki ceny...

PS. Dowiadywałem się o instalacje gazowe w firmie http://egp.pl/instalacje.htm, nie robią problemów, instalują zbiorniki pod samochodem bez większych przeróbek wydechu, ponoć już robili takie samochody, włącznie z piątą generacją ciekłego wtrysku, udzielają gwarancji... wygląda mi to ok.

• 3 tygodnie później...

http://allegro.pl/bmw-320i-150km-107-000km-serwis-navi-pdc-alu-mfl-i4956180654.html

teraz juz za 31 tys :P

miesiac temu kupiłem tez serie e9x z 2010 z przebiegiem 140 tys prosto od Niemca bez żadnego handlarza itp ten przebieg to dla ludzi którzy lubią być robieni w bal.. :mad2:

DRIVEN TO PERFECTION

Witam ja również posiadam e90 z 2007 roku i ma przelotu 114tys km. Nie wszystkie samochody muszą mieć nabijaNe km fakt faktem moja 3litrowa troszkę pali ;) to i do kościoła tylko się jezdzi:). Troszkę szybko z chodzi z ceny. Moja mam wystawiona prawie 2 miesiące i myślę czy aby nie podnieść bo może za tanio puszczam;)

A ja miałem E39 z 99r przywiezione ze Szwajcarii w 2007r serwisowane i z przebiegiem 82000, jest cały czas w rodzinie. Nikt nie twierdzi, że takich samochodów nie ma bo są, ale nie na handel. I nie pytajcie ile zapłaciłem bo z krzeseł pospadacie.. Ale taki chciałem mieć i zapłaciłem jego wartość przekutą w idealny stan techniczny i niewielki przebieg. Taka jest cena tego typu przypadków w całej Europie, tylko nie u nas. Czy ktoś jest tym zdziwiony bądz zbulwersowany? Jak tak, to żyje w polskim matrixie.

A ja miałem E39 z 99r przywiezione ze Szwajcarii w 2007r serwisowane i z przebiegiem 82000, jest cały czas w rodzinie. Nikt nie twierdzi, że takich samochodów nie ma bo są, ale nie na handel. I nie pytajcie ile zapłaciłem bo z krzeseł pospadacie.. Ale taki chciałem mieć i zapłaciłem jego wartość przekutą w idealny stan techniczny i niewielki przebieg. Taka jest cena tego typu przypadków w całej Europie, tylko nie u nas. Czy ktoś jest tym zdziwiony bądz zbulwersowany? Jak tak, to żyje w polskim matrixie.

:cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.

Panowie i Panie przy wycenie auta za granicą poza rocznikiem i wyposażeniem zasadnicza wage ma właśnie przebieg sa w necie oficjalne linki do wyliczen jak i tabele ,więc przy takim przebiegu j/w auto mimo rocznika musialoby kosztować niestety wiecej.

• Zasłużeni forumowicze
Czekam na dzień aż w Polsce cofanie liczników będzie przestępstwem. Rynek po pewnym czasie się znacznie uzdrowi. Oczywiście całej patologii się nie wyeliminuje, ale duża część dziadostwa wróci do tego czym się zajmowali zanim zostali "importerami" i uczciwym będzie łatwiej. :) Za to część Polaczków będzie zawiedziona, bo ceny znacznie skoczą i ciężej będzie o okazję. ;)

• Zasłużeni forumowicze
Czekam na dzień aż w Polsce cofanie liczników będzie przestępstwem. Rynek po pewnym czasie się znacznie uzdrowi. Oczywiście całej patologii się nie wyeliminuje, ale duża część dziadostwa wróci do tego czym się zajmowali zanim zostali "importerami" i uczciwym będzie łatwiej. :) Za to część Polaczków będzie zawiedziona, bo ceny znacznie skoczą i ciężej będzie o okazję. ;)

Miałem sen :wink:

Cofanie liczników moze kiedyś sie kiedyś skończy alecwstawiane ćwiartek nie :cool2:

Po drugie głupi nie wymrą zawsże beda nawi :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.

ale jeśli ktoś cofając licznik wprowadza kupującego w błąd i ma przy tym korzyści (bo auto sprzeda drożej bo niby jest mniejszy przevieg) wówczas jest to oszustwo i na to jest paragraf. Samo cofniecię nie powinno być karane bo ja sobie też mogę jechać, skręcić na zero i już. Ale jakbym chciał sprzedać i bym komuś wpierał, że to jest realny przebieg wówczas jest to oszustwo i na to już jest artykuł

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny.

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Tylko niestety ciężko to wszystko udowodnić w sądzie, ale mam nadzieję, że przyjdzie taki czas, że te wszystkie mirasy handlarzyki z gubina i innych oszusto-miast bekną za wszystko.

• Zasłużeni forumowicze

No tak, ale takie myślenie "ja sobie mogę jechać cofnąć" jest już chore. Po co masz sobie cofać??? Właśnie na takich przepisach i myśleniu opiera się polski chory rynek. Wszyscy cofają na swój użytek przecież. :) Teoretycznie to co napisałeś jest słuszne, ale praktyka jest inna. Póki nie wprowadzi się całkowitego zakazu korygowania licznika, tak jak jest w Niemczech, to patologia będzie trwać. Niestety z dziadostwem trzeba walczyć konkretnie a nie półśrodkami.

Jak włamie Ci się ktoś do domu i złapiesz go na gorącym uczynku, a on się wytłumaczy, że nie chciał Cię okraść, tylko wydawało mu się, że u Ciebie się pali i wszedł sprawdzić, to też powiesz "oj to spoko, przecież nie miałeś złych zamiarów". :) Chciałbyś żeby przepisy uwzględniały coś takiego i każdy złodziej i oszust tłumacząc się brakiem złych zamiarów był puszczany wolno?

Jazda po pijaku jest przestępstwem, a mimo to codziennie zatrzymywanych jest kilkuset kierowców. Nawet prawo szariatu nic nie da, co najwyżej kilka tysięcy Polaków chodziłoby bez rąk, a kilka tys innych nadal robiłoby to samo. W każdym innym kraju tak, ale w Polsce nigdy. Takie są moje przemyślenia.