Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szukałem trochę ale nie mogłem nic znaleźć, Mam zamiar wymienić uszczelki pokrywy zaworów w mojej x5, bo ostatnio oglądając auto od spodu zobaczyłem ,że się z nich sączy i olej kapie na kolektor wydechowy. I mam pytanie jaki zestaw uszczelek jest potrzebny koniecznie.

1:

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/34/45/42/4834454265

2:

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/06/79/07/4806790776

Czy najlepiej wymienić wszystkie uszczelki czy niektóre to zbędny wydatek pieniędzy i można sobie je darować. dodam, że wyciek jest naprawdę nieduży ale nie chce mieć silnika zalanego i wole to zrobić. Pozdrawiam i czekam na wasze odp.

Opublikowano

Zrob analize skad dokladnie sie poci i w jakich miejscach

Dokladnie wyczysc do such i zas zaznacz kreda szkolna i juz bedziesz wiedzial gdzie dokladnie sie poci.

Lepiej nie ruszac czego co trzyma juz od lat bo moze byc jeszcze gorzej.

Opublikowano
Leci po całości od spodu, mówisz żeby nie ruszać? ale będzie leciało cały czas. Wydaje mi się że stara uszczelka + sylikon wraz może przepuszczać. Z jakich firm polecacie ERLING czy VICTOR REINZ
Opublikowano
Zle mnie zrozumiales by nie ruszac uszczelek ktore tyrzymaja,a tylko te co sie poca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz wymienić wszystkie, łącznie z tymi małymi okrągłymi. Inacze nie ma to sensu. Firma nie ma znaczenia.

Po tylu latach stare uszczelki robią się sztywne na tworzywo.

Opublikowano
Potwierdzam, wymieniaj wszystkie ja zrobiłem na victora reinza. Według mnie na 99% uszczelki pokrywy zaworów.
Opublikowano
zobacz też uszczelki od pokrywy rozrządu te od czoła u góry co się łączą z pokrywą zaworów żeby dwa razy nie rozbierać tego:)