Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie i panie co sadzicie o tej e36 http://otomoto.pl/bmw-316-coupe-e36-czysta-seria-poznan-C35310435.html tak wiem ze golas, tak wiem ze silnik 1.6 pali tyle co 2.0. obecnie jezdze golfem 2 z 1.3 silnikiem sama benzyna na wiosne oddaje go bratu bo zdaje prawko. szukam bmw e36 samej benzyny coupe albo kombii z silnikiem m43b16 albo m43 b18 niechce is-a a dwulitrowke mam za malo funduszu. panowie czy taka e36 na poczatek przygody z bmw to dobry pomysl? bardzo malo jezdzilem tylnym napedem jestem spokojnym kierowca.
Opublikowano
Dopiero gdzieś tak powyżej 2500 wkręca się dobrze na obroty. O spalaniu 5,5l nie może być mowy, chyba że podczas spokojnej jazdy na autostradzie, tak do 100km/h
Opublikowano

w miescie to z 10 lekko to łyknie, to nie ma w ogóle mocy, żeby tym jechać w miarę sprawnie to musisz kręcić

a te fotele i boczki to jak z trumny rodziny Addamsów :mrgreen:

Opublikowano
Głupoty gadacie z tym spalaniem. Moje E39 (masa duuuża) z silnikiem 2.0 pali w mieście przy delikatnej jeździe 10.5 - 11.5. Co do E36 to rzeczywiście całkiem ładna, rzadko się trafiają nie-zwieśniaczone.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

założyciel tematu sam wspomina że nie ma sportowych aspiracji, obecnie porusza się golfem 1.3 więc myślę że nie będzie czuł dyskomfortu w 1.6 e36 !

oczywiście spalanie 5.5l też traktuje z przymrużeniem oka chyba że naprawdę przy strasznym turlaniu ale 9-10 po mieście przy rozsądnej technice jazdy to max

Opublikowano
Głupoty gadacie z tym spalaniem. Moje E39 (masa duuuża) z silnikiem 2.0 pali w mieście przy delikatnej jeździe 10.5 - 11.5. Co do E36 to rzeczywiście całkiem ładna, rzadko się trafiają nie-zwieśniaczone.

Miasto miastu nie równe. Mój dawny is w jeździe 100% miasto łykał 10,5-11 przy spokojnej jeździe, gdy czasem sobie pozwalałem na więcej to przy następnym tankowaniu śr. spalanie wychodziło powyżej 12l...