Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie świateł ksenonowych mianowicie wczoraj jak jechałem samochodem przy około 3°C zauważyłem ze cały czas światła mi chodzą góra dół...Czy może z was miał ktoś podobny problem i jak to rozwiązał....Pozdrawiam
Opublikowano

Powinny sie poziomowac.

Jesli pracuja nienaturalnie to sprawdz czy podczas odpalania samochodu przeprowadzany jest normalny proces poziomowania.

Sprawdz rowniez serwa poziomowania.

Taka mala dzwigienka powinna byc przyczepiona do przedniego lewego wachacza i tylnego prawego.

Tak to wyglada z przodu, z tylu podobnie.

http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=423647&stc=1&d=1282942024

http://www.zeckhausen.com/images/misc/BMW/Level_Sensor.JPG

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Podłącz kompa i sprawdź który czujnik wariuje (przód czy tył)

Przed wymianą czujnika wpierw sprawdź kolego czy kabel nie jest przetarty.

U mnie wariował tylny czujnik - tylne lewe nadkole, przetarł się między nadkolem a metalową częścią podwozia.

W rezultacie robi się zwarcie miedzy żyłami albo (tak było u mnie) jedna odizolowana żyła dotyka do metalowej części samochodu - i lampy chodzą góra dół, sypiąc błędami w kompie.

• 2 lata później...
Opublikowano

Rozwiązałeś problem ?

Dzisiaj zauważyłem że zaczyna bujać światłami podczas jazdy góra dół góra dół.... jakbym strzelał długimi.... Aż z przeciwka samochody zaczęły mrugać.

Szczegółnie na trasach gdzie jedziesz pod górke a pozniej z górki...