Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 217
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja zalałem ten dodatek bmw i jakis czas pozniej liqui moly do czyszczenia wtryskow, roznica jezeli jest, to jest niemierzalna uchem.

najważniejsze, że podobno nie szkodzą.

jak chce ktos przeczytac to AUTO BILD (Heft 10/2014)

Opublikowano
Sluchaj. Jeśli ktoś ma w miarę nowe, czyste wtryskiwacze to efektu nie będzie żadnego. Przecież to zależy od przebiegu, warunków pracy, jakości paliwa, jakości filtra paliwa, etc.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
będzie efekt, bo dodatek podnosi liczbę cetanową, więc zawsze powinna być odczuwalna cichsza praca silnika.
Opublikowano
Najlepszy efekt uzyskuje się jeśli samochód pracuje na samym specyfiku( prosto z puszki). Przeprowadziłem czyszczenie wtryskiwaczy w LT35, podpina się w instalacje paliwową za filtrem paliwa w samochodzie poprzez mały filterek paliwa coś ala fiat 126p. Dymienie ustało więc uważam że środek działa. W bmw trzeba było by dodatkowo zastosować pompkę która zastępowała by tą w baku, podobno taka za ok. 50zł z allegro wystarcza.
Opublikowano

Czyli ten dodatek niweluje negatywne działanie bio dodatków? Bo sami zauwazaliscie poprawę na jedno tankowanie- czyli jak jest w baku to jest lepiej , a jak go nie ma to jest to co było? Wnioske ,ze to nie czysci wtrysków , bo po tym poprawa była by trwała, albo trwalsza...

Czyli ta droższa ropa z lotosu ,albo satatoil jest lepsza niz shel vpower czy bp ultimate?

I jak bede lał te najlepsze ropy ze statoila to nie bede musiał uzywać tych Liqi moly?

A dlaczego Wujku napisałeś ,że dobra ropa bedzie na statoil tylko do końca marca?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja czasami wlewam 0.5l liqui moly ale nie zauwazam zadnej roznicy. Niektorzy stosuja magnetyzery i tez twierdza ze silnik mniej pali, rowno chodzi i ma iles tamKM wiecej. Ja jestem sceptykiem. Gdyby to byla prawda to liqui moly chwaliloby sie chociaz jednym miarodajnym testem, a nigdzie takiego nie ma.
Opublikowano
ja kupowałem zawsze Liqui Moly 5170 raz kupilem ten 2666, nie mam pojecia jaka jest roznica miedzy nimi szukalem w internecie i dokladnie taki sam opis.
Opublikowano

A dlaczego Wujku napisałeś ,że dobra ropa bedzie na statoil tylko do końca marca?

Bo tylko w zimie w sprzedazy jest paliwo arktyczne bez biododatkow :)

BMW diesel nie zaleca ON bio do swoich silnikow.

MADE IN PRL
Opublikowano
Poradzcie mi bo nie wiem czy dobrze zrobilem, dzis zatankowalem samochod i po tankowaniu wlalem prosto do baku 200ml LM, czy tak mozna to robic?
Opublikowano
Szpece ? a jak najprosciej podac z puszki bez paliwa ?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano

Przejechałem ok 300km na LM 2666+ ON VERVA Diesel i nie widzę zadnych oznak na + i na -. Na chwilę obecną są dwa wnioski:

a) preparat ten nic nie wnosi

b)mój uklad paliwowy/ wtryski jest w dobrym stanie, daltego nie ma żadnej różnicy

Opublikowano
koledzy gdzie tankowac ON ?? lotos zwykly ? dynamic??

Obecnie bez roznicy gdzie zatankujesz bo syf sprzedaja na kazdej stacji.

Latem nie ma wyboru kolego.

MADE IN PRL
Opublikowano
Potwierdzam, wczesniejsze spostrzezenia, ok 500km, 3/4 butelki zadnych rezultatow na + i -.

Trzeba bylo zalac to na rezerwie a nie na caly bak :)

MADE IN PRL
Opublikowano

Co za różnica kiedy to zaleje. Preparat jest przeznaczony na 75l paliwa,więc i tak musi się z nim wymieszać. Jako,ze jest to ciecz, miesza się z paliwem.

Podsumowując piszesz bzdury kolego :)

Opublikowano
Co za różnica kiedy to zaleje. Preparat jest przeznaczony na 75l paliwa,więc i tak musi się z nim wymieszać. Jako,ze jest to ciecz, miesza się z paliwem.

Podsumowując piszesz bzdury kolego :)

Kolego zanim napiszesz, ze ktos pisze bzdury to przeczytaj uwaznie post drugi raz. Koledze chodzi o stezenie. Najlepsze efekty uzyskuje sie jak silnik pracuje bezposrednio na lm lub na min ilosci paliwa...