Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi mechanik mówił że dobrze jest wymienić filtr paliwa i do nowego zalać ten środek a resztek baku. Ciekawe czy skuteczne?
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
  • Odpowiedzi 217
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też ostatnio tankowalem arktyczny, po trasie 900km jak już jechałem w Monachium samochód miał odczuwalne więcej mocy (bez żadnych innych dodatków) ale nie jest to tak że dodatek bio lepiej smaruje?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdzac w kraju masz szanse do konca marca tankowac ON statoil diesel gold arktyczny bez dodatkow bio co wplynie na poprawe czystosci ukladu wtryskowego.

Ja po tym czasie tankuje tylko na lotosie.

Wklejam jeszcze raz film na ktorym widac co to sa biopaliwa(im bardziej zolty to nieodpowiedni do silnika common rail!)

Wujek, na ile wiarygodny jest ten test? Sam go robiłeś? Kurde, ciężko uwierzyć,że np. lotos i orlen tak się różnią. Czas zmienić stację...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niczym sie nie roznia mam duzo znajomych na stacjiach benzynowych i jednego co pracuje w olpp wszyscy biora z jedenej beczki :norty:

czy zalejesz na orleni lotosie czy lukoilu jest to samo w slaskim biora z trzech rozlewni

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niektore stacji dodawaja dodatek ale juz coraz mniej,ogolnie w Pl jest bardzo slabej jakosci paliwo,caly czas robi sie na tym waly milionowe :norty:
Opublikowano
Niczym sie nie roznia mam duzo znajomych na stacjiach benzynowych i jednego co pracuje w olpp wszyscy biora z jedenej beczki :norty:

czy zalejesz na orleni lotosie czy lukoilu jest to samo w slaskim biora z trzech rozlewni

Paliwo z rafinerii lotos jest tylko na lotos,shell i statoil :)

Orlen kupuje od rosyjskiego lukoil i sprzedaje pozostalym po przetworzeniu.

Nie wiem jak jest na slasku ale w centralnej czesci kraju tak to wyglada.

Czasem np.statoil ON ma z lotosu a benzyne z orlenu wtedy ta pb95 jest slabiutka…

MADE IN PRL
Opublikowano
z tego wynika ze do konca marca tankowac ON statoil diesel gold arktyczny a od kwietnia ON na jakiej stacji?
e91 LCI'10 135 KW Touring, Panorama, CIC
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kumaty widze ze wszedzie jestes naj :mrgreen:

Masz racje i tylko Ty masz racje tankuj swoja cudowna rope i lataj jak samolotem :cool2:

Opublikowano

Widzisz slazaku u mnie auto bez DPF spala ten cudowny ON bez zadnych dymow i smrodow wydobywajacych sie z rury wydechowej…..

Nie jestem naj w tematach pobocznych jak detajling :)

Zostawiam tobie(spociarzom) mycie na dwa wiadra&zymol…

MADE IN PRL
Opublikowano
Paliwo nie ma szans zeby czyms sie roznilo bo i tak jest brane Dokladnie z tej samej rozlewni ewetualnie stacja cos moze dodac ale najczesciej jest to tylko naklejka na dystrybutorze Naj gold super extra i inne pierdoly
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kuamty zmien nick bo ty naprawde jestes nie ten teges czyli NIEKUMATY:mrgreen:

W wszystkich tematach na forum jestes naj Twoje odpowiedzi sa najlepsze i tylko Ty masz wiedze reszta to matoly

Opublikowano

Ropy sie opiles kolego :)

Teraz do spuszczania paliwa z baka sluzy pompka i nie trzeba robic tego ustami.

PS.Co do tego ze na forum bmw jest duza ilosc matolow to sie zgadzam.Byl to jeden z powodow ze sie tu zarejestrowalem nie mogac juz spokojnie czytac bredni pisanych przez nich…

Mozna czasem zrozumiec ze ktos sie dopiero uczy ale jak uczy taka osoba drugiego niekumatego to wynika z tego tragifarsa :)

MADE IN PRL
Opublikowano

Napisalem prawde i sie tego nie wstydze.

Moze poziom nie jest tak zenujaco niski jak na forum wieswagena (ktorego nie da sie czytac) ale do poziomu (znajomosci mechaniki i techniki) uzytkownikow np.jeepa daleko tu niektorym forumowiczom.

Pewne sprawy musza byc wyprostowane bo jak widac sama INPA to za malo by utrzymac auto w stanie do jazdy :)

Moja rada dla zymoli na dzis brzmi :

-najpierw zaopatrujemy sie w porzadny zestaw kluczy.

(np.lepszy bahco,tanszy stanley)

MADE IN PRL
Opublikowano
czyli gdzie najlepiej tankować na lotosie zwykła bez dodatków ON?

Lotos dynamic ON (drozszy) lub statoil arctic gold ON.

Roznice juz poczujesz po pierwszym zbiorniku.

Latem jest problem kupic ON bez bio dodatkow i dlatego trzeba wlewac ten LM diesel spulung.

Zawsze mozna zapytac kierownika stacji jaki poziom bio dodatku ma akurat paliwo w sprzedazy na danej stacji.

PS>Paliwa bez BIO sa drozsze….

MADE IN PRL
Opublikowano

Witam!

Dodam swoje 3 grosze. Ostatnio zalałem ten specyfik, całe opakowanie na 58 l ropy (tankuje na pobliskim Orlenie). W moim odczuciu różnica jest zauważalna w kulturze i głośności pracy silnika. In plus oczywiście. Silnik nie warczy tak natarczywie, przy wyższych prędkościach prawie w ogóle go nie słychać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakis czas temu bylo opisywane w autobildzie ze te wszystkie dodatki do paliw to pic na wode. Zbadano w laboratorium te dodatki I na 100% nic nie wnosza, najwazniejsze ze nie szkodza. Pisali ze jest to zabieg jedynie marketingowy I nic te dodatki nie czyszcza badali wtryski I komore spalania.

I teraz komu wierzyc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja robię krótkie trasy po mieście transitem 2.4tdci i długo walczyłem z falowanie obrotów a falowało aż tak że buda trzęsło i zdarzało się że zgasł.

Po użyciu Diesel Spülung (oczyszczacz układu wtryskowego) na pusty bak probleby znikły a dolewanie Speed Diesel Zusatz zapobiega skutecznie wiedz jednak jakoś ten specyfik działa bo inaczej by nie pomógł.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!