Skocz do zawartości

e39 [528] wymiana przewodu spryskiwacza przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem. Rozpadł mi sie przewód od spryskiwacza przedniej szyby, dosłownie rozkruszył mi sie w rekach. Chce wymienić wiązkę przewodów pod maską, problem polega na tym ze nie wiem jak zdjąć kolanka z dysz spryskiwacza i pompki spryskiwacza. Da sie je zdjąć i zalozyc drugie i bez uszkodzenia i z zachowaniem szczelności?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam tak zrobione. Ktoś uciął przed dyszami, i na twardszych łączeniach, następnie naciągnął na to jakieś inne wężyki. Ogólnie muszę to poprawić, bo straszna popylina - ciśnienie dysz jest tak słabe, że lekkim sikiem leje na szybę.. Niby przewody wzmacniane, ale jakieś jeszcze twardsze trzeba, albo mniejszej średnicy.
Opublikowano
Da sie je zdjąć i zalozyc drugie i bez uszkodzenia i z zachowaniem szczelności?

Da sie.

Poprostu zdejmujesz waz z krucca pociagajac stanowczo ale z czuciem.

Jesli zalozysz ori weze cieknac nie bedzie.Jest to tak skonstruowane,ze trzyma szczelnosc chociaz na pierwszy rzut oka wydawaloby sie,ze nie bedzie.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po prostu podważasz te kolanka czymś płaskim i wyskakują.

Ja robiłem to parę razy i nic mi nie cieknie :wink: