Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all.

Potrzebuję Wszej pomocy bo machanicy do których jeżdze to albo są durniami albo chcą ze mnie zrobić durnia.

Od jakiegoś czasu grzeje sie tylnie lewe kolo dzisiaj pojechalem na reklamacje bo klocek starł sie do zera po ostatniej naprawie a było to 2 miesiace temu.

Mechanik stwierdzil ze wszystko jest ok klocki maja sie dotrzec ok wiec jezdzilem az klocek starł sie do zera odstawilem na reklamacje wymienili na nowe i juz mi nie mówia ze jest wszystko ok z kołem tylko teraz mi mówi ze mam uszkodzony jakies agregat abs i dlatego kolo sie grzeje .

Pomożecie bo naprawde juz mi ręce opadaja.

Z poważaniem Robert..........

Opublikowano

Najprawdopodobniej tłoczek hamulcowy "trzyma" i po wyhamowaniu auta nie powraca do stanu neutralnego - nie cofa się.

Ewentualnie prowadnice zacisku w kiepskim stanie - trzeba rozebrać sprawdzić, jeżeli konieczne wymienić koszt zarówno zestawu naprawczego tłoczka jak i zestawu prowadnic z uszczelkami niewielki.

Miałem taki przypadek w bumierku, tłoczek trzymał i po jednej wycieczce w góry zjadło pół klocka, o nieprzyjemnym smrodzie palonego klocka podczas jazdy nie wspomnę :wink:

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

MrTuner Ci napisał dobrze i od tego zacznij.

Zmień mechanika.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.