Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, problem mam taki, że wiem gdzie szukać opon (polecaliście mi oponeo.pl) ale otóż to, że jestem posiadaczem silnika N42 2.0, nie mogę znaleźć i dopasować

do niego opon. Jest wybór 318, ale silnik który się pokazuje to ten słabszy, nie 143 konny. Nie pisałbym, jeszcze tego posta gdyby nie to, że ta sytuacja ma miejsce nawet

na oficjalnych stronach BMW ( często ) i wielu innych gdzie zawsze pojemność to 1.8, a nie ma 2.0 w 318.. Po prostu jest 318, 320, ale nie ma konkretnie tego silnika w 318. Czy w takich przypadkach mam wybierać 320?

Przypominam, że 318 posiada silnik dwu litrowy. Aktualnie latam na alusach 17 stkach, nie wiem czy założyć na nie opony, czy na kupić 16 stale/alu.

Co będzie wygodne i bezpieczne? Duża będzie róznica w BMW? To moje pierwsze autko z BMW.

Pozdrawiam.

Druga rzecz, posiadam sportowe zawieszenie fabryczne z m'paka.

Droszkę męcząca jest jazda, odczuwanie każdego kamyczka, nierówności.

Pytanie, co można z tym zrobić? Nowe sprężyny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź na agito.pl, bo miesiąc temu kupiłem Nokiany tańsze 50zl/szt. od oponeo. Co do rozmiaru to pewnie 205/55/16 jest standardem i u Ciebie. Sprawdź naklejkę przy progu od kierowcy tam masz rozmiarówkę.

Jak Ci za twardo na 17 to kup drugi komplet felg na zimę 16 cali do tego opony jak wyżej, pewnie będzie większy profil niż w 17 i zrobi się mniej twardo. Pojezdzisz przez zimę i porównasz sobie sam. Koszt kompletu samych opon zimowych w rozmiarze 17' pewnie będzie większy niż koszt opon 16' + alufelgi.

Opublikowano

W twoim wypadku to do wyszukiwarek wpisuj 1,8 litra, ale jak już coś będziesz szukał coś do silnika to trzymaj sie oznaczeń do silnika.

Inna sprawa to jaki masz VIN czy go rozkodowałeś ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.