Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pytasz

czy silnik dokładniej 323ci m52 TU jest kolizyjny?

Jest bezkolizyjny ale z zawory tłokami się mogą całować aż się pogną

Edytowane przez Faliszewice

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dlatego też rozróżnia się silniki kolizyjne w których tłoki mogą się spotkać z zaworami oraz takie które się nie spotkają... Dlatego też pytam ;]
Opublikowano
Stare jednostki bywały bezkolizyjne a te obecne to prawie wszystkie są kolizynne

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Kolego....dostałeś odpowiedz...lepiej dbać.Nie ma danych serwisowych na temat kolizyjności.Moga sie wypowiedzieć osoby które tego doswiadczyły.Albo potrrafisz sam ocenic,albo masz kogos zaufanego,albo masz pecha.Nic innego nie ma.
Opublikowano

Kolego mopsisko...

Ja tam nigdzie wyżej nie zauważyłem odpowiedzi na moje pytanie, a piszesz ze dostałem odpowiedz. Jak dla Ciebie odpowiedzią jest, że stare silniki bywały bezkolizyjne, nowe nie, to gratki dla fachowości i wiedzy, ale jakbym nie wiedział czegoś (w danym temacie) to bym się nie odzywał ;) Tak wychodzi lepiej i bez zbędnych komentarzy. Jeśli ktoś doświadczył lub wie, że są kolizyjne to się wypowie i chyba o to w tym chodzi?:| A nie na chamę się wypowiadać, żeby coś napisać.