Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, sprawdzałem dzisiaj poziom płynu chłodzącego i był poniżej minimum.nie wiem jaki był wcześniej zalany miał kolor zielony.dolalem szklankę dynagelu(kolor czerwony).mechanik u którego zmieniałem ten płyn, powiedział żebym dolal wody destylowanej i przyjechał do niego żeby dolać koncentratu, zaczął strasznie panikować ze dolalem trochę tego dynagelu.Mam się czym przejmować? Niby jest on mieszalny z innymi płynami.teraz będę wymieniał główny termostat, jaki polecacie płyn ? Prosze o odpowiedz ponieważ martwię się przez tego mechanika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz sie czy martwic Dynagel to dobry plyn i jest mieszalny,wiec mozesz smialo smigac . :cool2:
Opublikowano
Witam i tak musisz wymienić płyn po wymianie termostatu tym bardziej że nie wiesz jaki był myśle że prestone koncentrat plus woda destylowana będzie optymalnym rozwiazaniem
Opublikowano

Witam człowieku nie kombinuj chcąc zaoszczedzić 10czy 20zł kup markowy płyn a na pweno tego nie pozałujesz

a szybciej sie nagrzewa

b dłuzej trzyma temperature

kupisz sprubujesz zobaczysz różnice

Opublikowano

Witam 4l gotowego płynu bedzie mało kup koncentrat i wode destylowaną ile płynu nie pamietam ale mozna sprawdzić

Klimatyzacja A/C 9.60l silnik 2,0 d 150k nawet przy wymianie termostatu głownego i tak pewnie nie uda sie spuscic wszystkiego