Skocz do zawartości

3xx 316i naprawa rozbitego przodu po dzwonie

Ochaj

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne pytanie. Masz Auto to wiesz dokładnie co kupić. Nie mowie o zderzaku lampach masce tylko reszcie gratów. Zobacz ile cie to wyniesie najlepiej u jednego sprzedawcy wtedy będzie tanio i, sam zdecyduj. Pytasz się a nic nie napisałeś co się uszkodzić jak podluznice itd. Nikt wróżka nie jest. A ceny części to szukaj na szrocie potem licz za element ok 250, 350zl, za element do lakierowania. I sam sobie odpowiedz czy warto.

• Zasłużeni forumowicze
Ja bym tego nie robil. Za stare auto i za duza szkoda. Do tego widac na przed ostatnim foto ze silnik dostał bo jest przesunięty. Pytanie jak mocno dostal? Moze jakby to byl 328 i mniej walniety to tak ale tutaj to nieoplacalne.

🙃🙃

podłużnica lewa się przegięła o 3 mm z prawej strony, a prawa jest prosta nie pokrzywiona, silnik jest przekrzywiony bo wypadł z poduszki z prawej strony. Do wymiany: wiskoza, chłodnica, filtr powietrza, no i jak widać maska, błotniki, nadkola, pas przedni ze wzmocnieniem, zderzak, lampy. A za lakierowanie nie liczę ponieważ będę obklejał samochód folią.

I teraz sam się zastanawiam czy ją reanimować czy porozkręcać na graty, ehh. Dziękuję za odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze

Tak jak mowie kolego. Oplaca ci sie ladowac kase w 23 letnie 316? Jeszcze jakby to bylo m3 lub przynajmniej 328 :wink: pamiętaj ze nawet jak zrobisz to bedziesz jezdzil walonym autem.

Na pierwszym zdjeciu wyglada jak plama oleju. Nie peklo nic po tym jak silnik poszedl w tyl?

🙃🙃

Filtr oleju dostał i się rozerwał, doszedłem do wniosku że nie ma co jej naprawiać i tak jak mówicie wystawie ją na części. Jak myślicie ile tak na oko można by z niej wyjąć ?( wiem ze kolejne glupie pytanie ale nie wiem czy i to mi się opłaca czy nie lepiej oddać na szrot)

na szrocie dostaniesz z 500zł za nia..

A jak rozbierzesz na części to cos odzyskasz..

Widze gazik masz to juz pare groszy... silnik ciezko bedzie sprzedac..

ale skrzynia biegów..

Dyfer

tarcze, zaciski, elementy wnetrza..

klapa tylna, zderzak, drzwi, koła,

to wszystko jest kasa.. tylko to kwestia czasu..

Oddając na szrot dostaniesz grosze a całą śmietankę spiją oni.

Nie myślmy o kwocie rzędu 5 tys..

ale myślę ze kolo 2tysi sie zakreci po sprzedaniu na części..

Sama wiązka z samochodu po przepaleniu to jakies 200zł na złomie..

Młotek, fleksa, walizka kluczy i rozbierasz.

E38 728i 1999r

Dokładnie jeśli masz zaplecze aby to rozbierać nawet się nie zastanawiaj.Porządne fotki tylko wrzuć póżniej żeby się od razu wyświetlały bo z obecnych kliknąłem w 2 linki reszty się nie chciało...A poza tym co to za kolor budy?

Dzięki za odpowiedzi, własnie najgorsze jest czekanie czy ktoś to kupi, chyba że bym dał niższe ceny. Kolor budy jest zielony.

Mam w domu warsztat, tata kiedyś był blacharzem i miał swoją firme teraz tylko ja tam urzęduje.

NIe ma co zabieram sie za rozbiórkę i wystawianie rzeczy na allegro itd.

A właśnie co do oc to słyszałem że można wniosek napisać żeby mi oddali jakąś tam sume. Bo 5 dni temu opłaciłem OC wiec głupio by było stracić pieniądze :(

• Zasłużeni forumowicze
Oczywiscie ale musisz im dostarczyc dokument z wydzialu komunikacji ze pojazd jest wyrejestrowany. Wtedy mozna zakonczyc ubezpieczenie. Jak go zalatwic bez oficjalnego zezlomowania lub sprzedaży, pytaj kolege co sie zaoferowal na priv.

🙃🙃