Skocz do zawartości

Po wymianie golego slupka e46 1.8 n42 o co chodzi??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie wiecie moze co jest przyczyna spalania 10L na 100/km po wymianie silnika o tej samej pojemnosci??przy wczesniejszym silniku spalanie wynosilo max 8.6 przy takiej samej jezdzie.dodam ze po odpaleniu zimnego silnika samochod nie mam praktycznie mocy i ledo rusza.po przejechaniu ok 500m jest prawie ok tylko z tym ze samochód nie osiaga pelnej mocy i na biegu jalowym faluja obroty.czekam na odp i pozdrawiam.
Opublikowano

Podłącz pod kompa.

Tyle czujników jest ruszanych przy swapie że któryś mógł paść. Albo nieumiejętnie złożenie dolotu lub czegokolwiek. Zresztą litr w zimę więcej to też nie nowość.

Jak to niektórzy mają co do setki paliwo wyliczone... Ja raz mam niecałe 10 raz niecałe 15. Czasami więcej. Ale nigdy nie panikuje z tego powodu

Opublikowano
Sprawdź samostartem czy nie bierze lewego powietrza i tak jak już Ci powiedziano podłącz pod kompa

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

danielxc717 co do twojej odpowiedzi to wiem ze zima wiecej pali ale chodzi mi oto ze wczesniejszy silnik przy ostrej jezdzie mial spalanie max 9l zima nie mial takiego duzego spalania jak ten po przelozeniu gdyz teraz jezdze spokojnie.pozdrawiam

ok dziekuje wszystkim za pomoc po weekendzie bede wiedzial co to to dam znac.pozdrawiam

Opublikowano
witam bylem dzisiaj podpiac pod kompa bo wczesnie czasu nie mieli.okazalo sie ze pokazuje nieszczelnosc kolektora i nie rowna prace na cylindrach i jedna sonda nie pracuje wogole. czy wystarczy wymienic uszczelke pod kolektorem i sonde??i czy dam sobie rade sam wymienic te uszczelke i sonde??pozdrawiam
Opublikowano

Sławek witaj !

Piszesz

okazalo sie ze pokazuje nieszczelnosc kolektora

Który kolektor , ssący czy wydechowy ?

Kiedyś Ci pisałem

Sprawdź samostartem czy nie bierze lewego powietrza
widać że tego nie zrobiłeś więc teraz się nie bierz za zdejmowanie kolektora, chociaż może potrafisz ale my nie znamy twoich umiejętności i wyposażenia.

Bardzo możliwe że jak usuniesz nieszczelność kolektora to Ci znikną wszystkie bolączki .

Odnośnie sądy to sprawdź czy jest dobrze podpięta i czy kable nie uwalone.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
hej dzieki za odpowiedz.Nieszczelnosc ma na kolektorze ssacym tak jak pisales.nie sprawdzilem samostartem bo tak czy siak musialem podpiac pod kompa i zrobic adaptacje przepustnicy.Dziekuje ci kolego za odpowiedz i porady tak jak calej reszcie na forum. pozdrawiam