Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem BMW e34 TDS. Ostatnio mam problem mianowicie nie chce odpalać na zimnym silniku, jak pokręcę z 5 minut oczywiście z przerwami to odpali a siwo wtedy :D . Silnik zachowuje się tak jakby chciał a nie mógł, spalanie nie wzrasta dopiero po jakimś czasie rusza ta strzałka i auto odpala. Dodam że na Ciepłym gdy postoi z pół h też chwilę muszę ukręcić żeby odpalił. Nie wiem czego szukać bo pompa po remoncie. Jeszcze zdziwiła mnie jedna sprawa bo wymieniłem pompke w baku myśląc, że to jej sprawka ale nowa jak i stara działają, gdy przekręciłem kluczyk pompa odezwie się na jakieś 1/4s i tyle. Podczas jazdy nie ma żadnych zmian tzn ma moc i nic nie szarpie. Nie wychodzą żadne dziwne dźwięki. Proszę o pomoc. Z Góry Dzięki :)

Pozdrawiam.

Opublikowano
Dodam także że nie wiem po co w serwisie zmienili mi kąt wtrysku niby o 2 zęby. Czy to ma jakiś wpływ i jak powinien być ustawiony kąt ?
Opublikowano
Oczywiście że kąt wtrysku ma znaczenie. Poszperaj troche sporo tematów o tym jest, powinieneś coś znaleźć. Poza tym skoro ustawiali Ci pompe to najpierw podjechałbym do nich z racji, że wcześniej auto chodziło.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
No więc tak. Pompa ustawiona tak jak powinno być wtrysk także ale dalej jest to samo. ;( Troszkę przy odpalaniu lekko łapie i trochę wtedy kopci. Czy to wina świec? Ciepły pali od strzała nw moja intuicja podpowiada gdyby było coś nie tak z paliwem to by nie dymił i na ciepłym byłby kłopot z odpalaniem. czekam na pomoc .
Opublikowano
Świece do bani lub zapowietrzony układ paliwowy.
iZzI
Opublikowano
Świece do bani lub zapowietrzony układ paliwowy.
iZzI
Opublikowano
Sprawdź przekaźnik świec żarowych bo może nie działa skoro pali tylko jak sie zagrzeje.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!