Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

co moze byc przyczyną odebralo auto z warsztatu, tam zdejmowali klemy....wiec po odebraniu nie slychac dzwieku przy cofaniu,,,,,

wiec mam pytanie czy zdejmowanie klem mialo wplyw na to??

i gdzie sie ewentualnie znajduje ten głośniczek??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w kazym razie juz wiem ze nie mam tez swiatel wstecznych

wiec musze wymienic jakis modul obok skrzyni pod autem

juz ktos to robi??

i jaki koszt, jak to sie nazywa???

dzieki za info :modlitwa:

Opublikowano
Na 100% to czujnik cofania. Koszt ok 30, 40 zl. Bardzo czesto sie uszkadzaja. Mialem tez kiedys uszkodzony.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Młodzik 18:

Z tymi 100% to byłbym ostrożny. Co prawda nowy czujnik to niezbyt duży wydatek, ale należy sprawdzić najpierw kabelki do czujnika.

Bleumannis:

Sprawdź sobie, czy Ci przypadkiem na Szczecińskiej kabelka nie urwali:)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No to i ja popytam...

E34

Jak włączę na automacie wsteczny to PDC pipczy jednostajnym dźwiękiem przez ok. 5 sekund, następnie...milknie nie reaguje na pojazdy zaparkowane, ściany budynków, chyba nie muszę tłumaczyć, że to jest mi niezbędne...żona nieraz jeżdzi :lol: , ale poważnie, co to może być, raczej czujnik przy skrzyni jest OK, bo po każdym włączeniu wstecznego, jak już pisałem PDC pipczy, ale dlaczego później na nic nie reaguje. Może wiecie jak się za to zabrać? Czy jest możliwe, że wszystkie sensory szlag trafił? Czy poprostu jeden siadł, a wtedy już reszta nie działa. Czy aby to sprawdzić/naprawić konieczny jest demontaż tylnego zderzaka?

Opublikowano
w kazym razie juz wiem ze nie mam tez swiatel wstecznych

wiec musze wymienic jakis modul obok skrzyni pod autem

juz ktos to robi??

i jaki koszt, jak to sie nazywa???

dzieki za info :modlitwa:

Zanim wymienisz czujnik i sprawdzisz kable, proponuje wlaczyc wsteczny bieg i pomierzyc miernikiem czy jest napiecie na oprawkach (bez zarowek) od swiatel wstecznych. ja mialem podobnie, przestaly dzialac wsteczne swiatla, napiecie bylo na oprawkach ale jak podlaczalem zarowke to napiecie spadalo do 0. okazalo sie ze gdzies masa nie stykala i dlatego nie palily swiatla.

pozdrawiam