Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie zmiany listew ozdobnych, a mianowicie zmieniam listwy z satin-silber na diamantschwarz. Mam u siebie pakiet dla palących zamykany klapką : (zdjęcie z internetu)

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/47/56/52/18/4756521889

a listwy diamantschwarz które zakupiłem są bez pakietu dla palących

http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/05/26/37/4805263713_2

Czy da się to jakoś sprytnie podmienić ? koszt klapki na bmwstore to 150zł, więc nie majątek.

Opublikowano

Nawet jak dokupisz klapkę to już nie będzie Ci pasowała.

Nic się nie martw, powinno pasować, po prostu będziesz miał nie zamykany schowek ( czy co to tam jest).

Pozdrawiam

Opublikowano

Według mojej wiedzy są trzy rodzaje listew ozdobnych tunelu środkowego ale wszystkie mają takie same schowki (zamykane bądź nie)

W swoich srebrnych listwach masz zamykany schowek, który jest przykręcony do niej. Powinien on pasować do nowej listwy. Jedynie należało by wymienić jego osłonę ze srebrnej na diamantschwarz (numer części 51 16 9 170 854).

Jak dotrą do Ciebie listwy to sprawdź to przed ewentualnym zamówieniem nowej pokrywy.

Opublikowano
Według mojej wiedzy są trzy rodzaje listew ozdobnych tunelu środkowego ale wszystkie mają takie same schowki (zamykane bądź nie)

W swoich srebrnych listwach masz zamykany schowek, który jest przykręcony do niej. Powinien on pasować do nowej listwy. Jedynie należało by wymienić jego osłonę ze srebrnej na diamantschwarz (numer części 51 16 9 170 854).

Jak dotrą do Ciebie listwy to sprawdź to przed ewentualnym zamówieniem nowej pokrywy.

Okej, dzięki. Wnioskuję że wystarczy wymienić że tak powiem "wkład" w danej listwie? i zastąpić w nim klapkę. We wtorek listwy będą u mnie i spróbuję tak zrobić.

Opublikowano

Okej, dzięki. Wnioskuję że wystarczy wymienić że tak powiem "wkład" w danej listwie? i zastąpić w nim klapkę. We wtorek listwy będą u mnie i spróbuję tak zrobić.

Zamykany schowek jest przykręcany torxami do listwy. Według mnie wystarczy zamienić gumowy nie zamykany na ten zamykany (pakiet dla palących). Dodatkowo wymień klapkę i masz ładny komplet :cool2: