Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napęd słychać przy zamykaniu ale pewnie urwała sie linka i nie działa.Czy rozbierać drzwi i próbować wymienić mechanizm samodzielnie ?Czy jest to skpomplikowanie i lepiej jechać z tym do warsztatu?

Pzdr.

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam, mialem taki sam przypadek z tym ze u mnie nie poszla linka tylko plastik na ktorym siedzi szyba. Nie wiem jak to sie nazywa dokladnie ale sama wymiana jest dosc prosta. Przed zdemontowaniem boczkow kup sobie plastikowe klipsy, podczas wypinania czesto sie lamia.
Opublikowano

U mnie przy opuszczeniu szyby słychać chrzęst jakby coś mieliło .szybę musiałem zaklinować papierem w uszczelce zeby nie opadła, ale ponad 100/H słychać szum wiatru.klipsy sa tylko w boczkach czy są też jakieś ukryte ktore trzeba odpiąć najpierw?

Pzdr.

Pozdrawiam
Opublikowano

Musisz poodkrecac wszystkie srubki, pamietaj ze w samej raczce drzwi tez sa, musisz odpiac pokrywe raczki, z tego co pamietam sa tam 3 srubki. Pozniej wykrecasz reszte, jakim plastikowym cienkim narzedziem podwazasz boczek i slychac jak klipsy puszczaja lub sie lamia. Przycisk od otwierania szyb mozez wyciagnac tez wczesniej i odlaczyc. Jak juz caly boczek bedzie luzny, odpinasz wszystko co podlaczone do boczku, sciagasz delikatnie membrane i juz masz dostep do wszystkiego. Przy skladaniu nie zapomnij dobrze zamontowac membrane, na jakis silikon najlepiej bo bedziesz mial wode na podlodze.

Nie wiem czy mozna wklejac linki, najwyzej prosze moderatora o usuniecie. U mnie to wlasnie padlo:

http://parts.bmwofsouthatlanta.com/products/30iConvertible/DRIVING-DOGFRONTDrivers-window-rear-positionPassenger-window-forward-positionREARDrivers-side/1332480/51353448645.html

Opublikowano

Dzieki , największy problem mam z membraną nie chce sie odkleić i rwie się.Masz jakiś patent na odklejenie ?

Pzdr.

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam tej membrany praktycznie nie do sie odkleic ja po prostu rozcinałem z góry na dół tak jak idzie to prowadnica z tym plastikiem na którym jest szyba zamocowana pożniej zakleiłem taką taśmą jak idzie do klimatyzacji aluminiową narazie jest dobrze od roku
Opublikowano

Dałem radę powoli nożykiem nawet bardzo sie nie porwała.U mnie rozpadło się jedno z dwóch plastikowych kółek na linkę.Nasadzilem linkę na metalowe kółko ktore zostało po tym plastikowym ale nie wiem czy bedzie działać .Chyba muszę kupic sam podnośnik i przełożyć silnik.

Pzdr.

Pozdrawiam