Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż w mojej e90 jest system odpalania start stop przyciskiem. Jak grzeje się świece bo za każdym razem jak odpalam auto to naciskam na hamulec i auto od razu się odpala. Nigdy nie miałem start/stop wiec niech ktoś podpowie jak zagrzać świece?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Jeżeli masz sprawne świece i sterownik świec to system działa. Nie przejmuj się niczym. Odpalasz tak jak zawsze :wink: przy mocnych mrozach na chwilę powinna się zapalić spirala i dopiero po zgaśnięciu jej auto odpali. Ale to też nie reguła...
Opublikowano

A jeśli by był walnięty sterownik w błędach na kompie wyskoczy to? Bo czasem jak jest -2w nocy to potelepie buda przez kilka sekund i słychać ze silnik twardo chodzi przez jakiś czas.

Opublikowano
A jeśli by był walnięty sterownik w błędach na kompie wyskoczy to? Bo czasem jak jest -2w nocy to potelepie buda przez kilka sekund i słychać ze silnik twardo chodzi przez jakiś czas.

Jak telepie budą to na 100% któraś świeca walnięta lub uwalony sterownik, świece uwalone na kompie wyjdą a jak uwalony sterownik to pokaże wszystkie świece uwalone.

Myślę że odpowiedziałem na twoje pytanie w zupełności.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

Jestem od niedawna szczęśliwą posiadaczką BMW i tez przez chwilę zastanawiałam się jak to jest ze świecami. Dlatego też natknąłam się na Wasze forum.

Ponieważ odpowiedzi na to pytanie wydawały mi sie odrobinę nielogiczne, postanowiłam osobiście spróbować.

Musze stwierdzić, że nie bylo to trudne. Po włożeniu kluczyka do stacyjki, w pozycji 2., wystarczy nacisnac i przytrzymac przycisk STOP/START. Lamka świec zaswieci sie na kilka sekund i samoczynnie zgasnie gdy świece sie nagrzeją, auto zastartuje automatycznie.

Pozdrawiam "gorąco"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy raz wcisnąć przycisk, nie trzeba go przytrzymywać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1jarcio, Hexe wykopała dziś temat zakopany ponad 3 lata temu. Myśle że witek już ogarnął temat:)

Dla Hexe złota łopata się należy:)