Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Gdzie pompuje cenę i zaniżam wiek ? Wiek wskazałem - być może błędnie o rok - ok - może omyłka a może z Vinu wyszło inaczej.

Napisałeś, że 7 letnia auto a w rzeczywistości jest 8 letnie za za miesiąc 9 letnie

Cena zawsze jest do obniżenia - jakby poszła za 34 to masz 10% - więc się zgadza i w czym problem ?

Mikan no daj spokój... Jakie "jakby"? Nic się nie zgadza. Cena stoi 37k, nowy zakładamy, że kosztował 260 nawet, to teraz jest 14,23%. To ja ci mogę pisać, że cena była 260k ale "zawsze jest do obniżenia" i JAKBY sprzedali z rabatem 8% to BY kosztował 239k czyli dzisiejsze 37k to jest 15,48%.

Jedyne o co mi chodzi to to, że 37k to nie jest 10% wartości nowego auta tylko 15%, i nie 7 letniego a 8 a w zasadzie 9 letniego i tyle.

Analogicznie jak ty teraz ja robiłem symulację z e91 i e90 jak była w sprzedaży - stąd wiem ile kosztowała.

Za wiele się nie zmieniło - poza rabatami i pakietami jakie teraz w Pl dają a nie dawali.

Tak samo mój 320d kosztował koło 240 - 260 nowy - mimo, że jest to tylko 2.0d.

Lecisz po skrajnościach. 240-260 za nowe E90 320d to już więcej się prawdopodobnie nie dało (mam gdzieś cennik i bardzo dobrze wyposażone w 2007r kosztowało 200k.). Tak samo pisanie, że nowe F30 330d "zawsze wychodzi +- 350-380 tysi." też jest skrajnością bo trzeba by się postarać w konfiguratorze żeby wyszło 380. Ja się postarałem ale na szybko i mi wyszło 340. Normalnie 300k wystarcza spokojnie, żeby było dobrze wyposażone.

Dodatkowo tej E91, o której mówimy jest dosyć daleko do pełnej katalogowej ceny więc nie porównujmy jej do 350k za nowy model.

Na koniec przypominam, że mi właściwie chodzi o to, że 10% to nie 15%, i że 7lat to nie 8 i 9

Edytowane przez bbrys
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Ok - jeden lubi szafy black red white albo zabudowy komandora a inny lite drewno lub przynajmniej z drewnem na frontach i naturalną okleiną.

Dodatkowo - serwis a serwis - przykład bm.e i szymon-o.

Nie wiem czy dla szpanu - volvo nie jest złe ale nie twórz herezji porównując je do bmw - bmw może rywalizować z audi i ewentualnie merachem - sam prawie kupiłem volvo s80 koło 07` przed moją o czym już pisałem - to nie czcza opinia.

bbrys - 240-260 pisałem o mojej 320d a nie e90.

Co do reszty to potem bo nie ogarniam czasowo teraz

Opublikowano
Darujcie już sobie te zbędne przepychanki słowne :cool2: Ja byłbym bardziej zainteresowany wypowiedziami na temat tego konkretnego egzemplarza bo jak rozumiem autor wątku zaginął, a auta nikt na własne oczy nie widział :wink: