Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Staszek83.... no wiesz co...utworzyć nowe konto na forum pod nikiem skrab74 pisząc do mnie na priv jakieś bajki,że kupiłeś audi b8 i CIę z forum wyrzucili...na dodatek podsyłając mi linka i Ty myślisz,że na bałwana trafiłeś,że kliknę i ip moje sprawdzisz wtedy czy co? człowieku... 3 lata temu to byś w gacie srał... powiem tylko tyle: Gmail zrobił wreszscie weryfikację na telefon :norty: reszty nie chcesz wiedzieć :D
Opublikowano
Staszek83.... no wiesz co...utworzyć nowe konto na forum pod nikiem skrab74 pisząc do mnie na priv jakieś bajki,że kupiłeś audi b8 i CIę z forum wyrzucili...na dodatek podsyłając mi linka i Ty myślisz,że na bałwana trafiłeś,że kliknę i ip moje sprawdzisz wtedy czy co? człowieku... 3 lata temu to byś w gacie srał... powiem tylko tyle: Gmail zrobił wreszscie weryfikację na telefon :norty: reszty nie chcesz wiedzieć :D

Myślę kolego slavers, że nie doceniasz dobrych rad i masz jakiś problem ze sobą. Deprecjonujesz moją osobę na tym forum, a zasłużyłem na większy szacunek niż Ty zdaje się, więc leci raport do moderatora.

Opublikowano
ha ha a wysyłaj raport sobie :norty: pytam się o akumulator to se jaja robisz zamiast pomóc..dobrze wiesz,że jest sprawny to na złość i tak napiszesz,że nie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś po za mną ma wrażenie, że kogoś tu dopadło rozdwojenie jaźni?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Czy ktoś po za mną ma wrażenie, że kogoś tu dopadło rozdwojenie jaźni?

ja mam wrażenie że tych dwoje to dzieci do lat 13. wiecej miec nie mogą :) ... nie wierzę by ktokolwiek nonormalny mógłby takie rzeczy pisać avtym bardziej posiadać auto ;)

BUNIA :)
Opublikowano

Kolego Puzonn powiem Ci tak sprawdziłem dzisiaj to tak

-podłączylem aku i tak kluczyk na zapłon(12.1/12.2)

-odpalam 10.3v 10.5v i za chwilę napięcie leci do 14.3 14.2 tylko jakie jaja teraz podpiąłem mój alternator.. ten zregenerowany... odpalam auto.. 32stp nawiew na minimum i robię odpowietrzanie dodam.. podgrzewacz tak jak stary... obroty falują i tutaj trochę dziwne jak podgrzewacz niby się uruchomi obroty chodzą 14.1 13.5 i tak w kółko potem 13.8/13.9/14.0 alternator robił się gorący(ale tylko jak podgrzewacz chodzi) jak nie działa alternator tylko letniawy... i po 5,6minutach patrzę co jest grane... a tu leciuki dymek NIE WIDAĆ,ŻEBY CENTRALNIE WYCHODZIŁ Z ALTERNATORA..tylko jak się popatrzy to widać unosi się do góry w jednym miejscu a dokładnie tutaj jak alternator/pompa wspomagania... ale co LEPSZE jak oddaliłem się troszkę i patrzę dokładnie skąd ten dymek leci... to dwa razy poleciał od tej strony co zbiornik spryskiwaczy...z tamtych okolic...a potem już non stop do góry z okolic alternatora... podgrzewacz jak juz przestał działać...dymek ustał... dziwne jest to,że ... miałem stary podgrzewacz... i altek ten co teraz w tamtą zimę...obroty falowały non stop z rana i nic nigdy nie DYMIŁO... zdemontowałem mój altek...i zamontowałem ten zamówiony ... i tutaj teraz tak.. obroty tzn napiecie po włączeniu podgrzewacza skacze jak na moim...14.0 13.5v ale..póki co dymek z tego z allegro nie leciał.. JUTRO SPRAWDZĘ bo już podejrzewam podgrzewacz nie działał...bo silnik miał temperaturę już dobrą.. ale..ten z allegro po włączeniu podgrzewacza..też gorący się zrobił(alternator)

aha i podgrzewacz sprawdziłem...uruchomiłem auto i po 5 minutach dotykam hmm i powiem tak.. na pewno gorętszy był niż ten góry wąż od chłodnicy..

Opublikowano
Staszek myślę, że niejeden użytkownik chciał Ci to napisać ale żaden nie chciał być wulgarny więc ja dzisiaj napiszę to za nich: WYPIE...LAJ Z FORUM!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Puzonn nie odpisuj w temacie..

Staszek.. nie wkur.. mnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Co to ? temat się już wyczerpał ? taka cisza , a możne to przed burzą ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

dostałem nakaz pisania od staszka, juz ręce kremem nivea smarowałem aby od pisania opuszki palców sie nie zapaliły ale maniek21112 przytomnie odwołał nakaz i wydał zakaz....

a własnie miałem podać rozwiązanie problemów staszka no ale zakaz jest zakaz :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Witam Panowie mam takie pytanie

1.sprawdzam aku po nocy w stanie spoczynku miernikiem -> 12.33v/12.30v

2.w teście zegarów pozycja kluczyka na 1 ->12.3 12.4v

3.zapłon ->11.8/11.9 12.0v

4.rozruch ->10.3/10.2/10.5 v

zastanawia mnie tylko napięcie po nocy... nie powinno być w granicach... 12.6v/12.8v?? z drugiej strony pojechałem na warsztat koleś wynióśł już takie profesionalne urządzenie do akumulatorów i mówi co Ty chcesz? tu można frytki smażyć...to czemu nie jest 12.7itp volta w spoczynku?

Opublikowano
Staszek otwórz nowy wątek pod tytułem : BMW z przymrużeniem oka, albo półżartem pół serio

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Chcesz to się poczęstuj :norty:

zamknąłem auto,bagażnik otworzyłem i zaryglowałem tak,że niby auto zamknięte i jedna osoba na pewnym forum zasugerowała czy bateria w mierniku jest okej... poszedłem do sklepu kupiłem nową 9V czy tam 8V i mierzę 12.6 :norty: co lepsze też zle mierzyłem bo zawsze ustawiałęm an mierniku pokrętło w lewą stronę i wartość ''200'' a tutaj trzeba 20 ustawić i wtedy jak otworzę auto...światła świeca itp..napięcie jest 12.40/12.35 a jak się da na 200 to jest 12.2 :norty: teraz wszystko jasne :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jednak złom..trudno, próbuj, w końcu kupisz dobry, dasz radę :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

wczoraj zrobiłem trasę 130km pierwszy raz z nowym aku.. dzisiaj idę mierze napięcie miernikiem 12.6/12.7... kluczyk pozycja 1->12.7 a wcześniej 12.3/12.4

:norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W mordę :? jednak miałem rację :(

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Witam niech ktoś teraz przetestuje spadek napiecia przy rozruchu jak są temperatury około -5stp

ja u siebie odnotowałem(tylko,że trochę bawiłem się wycieraczkami na zapłonie bo jedna coś strzelała) i chodziły mi sporo... plus drl świeciły... ale odpalając dzisiaj -6stp spadek napiecia przy rozruchu 10v-9.8v-9.9v nic poniżej tylko tyle kluczyk pozycja 1->12.3 pozycja zapłon 11.8 11.9 po zamknięciu auta i sprawdzeniu na aku napięcia 12.55v 12.60v