Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Powinno wrocic do normy ,mialem podobny problem na tynym siedzeniu w BMW (pod podkladka dla dziecka) ,wygladalo slabo ,ale po dluzszym czasie jest ok :D

Nie wróci to błąd tapicerski, myślę że naprawią na gwarancji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.... skrzynia to nie ZF jak to jest w BMW tylko japoński Geartronic transmission 8 speed Aisin . Pierwsze 80km myślałem że skrzynia ma źle wgrany program bo strasznie szarpała i już chciałem reklamować auto ale po 150km wszystko ustało - chodzi gładko i spokojnie oby tak dalej.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

..a widziałeś osobiście ?

samo środowisko środka w nowym X5 jest dla mnie the best - szkoda że nie maja takiego wykończenia i jakości.

Ok Panowie to temat jest X5 vs inne czekam na wasze opinie Q7 w środku tez bardzo ładnie wygląda tylko tak jak na mój gust troszeczkę chłodno z wyglądem ale jakość jest super jak to audi ....

Opublikowano
Niestety tylko ze zdjec, a co, nie jest tak dobrze na zywo? (z komentarzy w prasie wynika ze jest). X5 na mnie akurat takiego wrazenia nie robi
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Wnetrze jest po prostu boskie. Gratulacje. Ps aisin 8-biegowy siedzi tez w bmw 2 active tourer

I w nowym X1 też ma być.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no nażywo wygląda bardzo ładnie - 13 czerwca Drywa 3miasto można dotknąć auto :)

zdziwiło mnie to że nowa seria 7 rezygnuje z systemu audio B&O na system identyczny jak w Volvo B&W

... a co myślicieo nowej serii7 - z zewnątrz szału nie robi - mi osobiście twierdze że jest brzydkie mam nadzieje że nowa seria 5 taka nie będzie - co do środka jest bardzo ładnie no i w końcu kluczyk do auta jest ładny tylko troszeczkę duży.

Opublikowano

Podobno w 7 ma być wyświetlacz dotykowy ?

A mnie przy wyborze X5 sprzedawcy uświadamiali iż w aucie premium

dotyk to obciach , paluchy na ekranie :mad2:

Ciekawe co teraz powiedzą ?

Notabene po prawie roku użytkowania stwierdzam iż i-drive jest super.

Opublikowano

Mi nowa seria 7 podoba się, nawet bardzo :) Oczywiście trzeba zobaczyć na żywo aby utwierdzić się w przekonaniu czy komuś się podoba czy nie...

Nowinki techniczne robią wrażenie, no i ciekaw jestem całkiem nowego zawieszenia Executive Drive Pro z pełną pneumatyką...

Pełna prezentacja auta :D

"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podobno w 7 ma być wyświetlacz dotykowy ?

A mnie przy wyborze X5 sprzedawcy uświadamiali iż w aucie premium

dotyk to obciach , paluchy na ekranie :mad2:

Ciekawe co teraz powiedzą ?

Notabene po prawie roku użytkowania stwierdzam iż i-drive jest super.

Greg nie ma lepszego systemu na świecie jak i-drive ...... dotyk można a nie musisz w serii 7

• Moderatorzy
Opublikowano
Mozna bedzie sterować gestami, dotyk to słaby pomysł.
Opublikowano

Wydaje mi się, że dotyk dotyczy tylnego panelu sterowania pomiędzy fotelami.

Nowe 7 wygląda lepiej niż poprzednie dwie generacje, ale jakiegoś szału nie robi - Mesiek pod kątem wyglądu zew. wypada lepiej wg. mnie.

Wnętrze już chyba bardziej Beemki mi podchodzi.

Dwie rzeczy póki co mnie irytują w nowej 7 - jakieś diody w zderzaku. Po co to? Jak ja nienawidzę takiej choinki z diodami. A druga to wydech - czy nie można zrobić "normalnych" kominów ładnie wkomponowanych z zderzak, tylko walić jak wszyscy wielkie dziury w których widać małe fiutki. A po lifcie jeszcze pewnie zrobią atrapy, jak w Meśku :mad2:

Opublikowano
no nażywo wygląda bardzo ładnie - 13 czerwca Drywa 3miasto można dotknąć auto :)

zdziwiło mnie to że nowa seria 7 rezygnuje z systemu audio B&O na system identyczny jak w Volvo B&W

... a co myślicieo nowej serii7 - z zewnątrz szału nie robi - mi osobiście twierdze że jest brzydkie mam nadzieje że nowa seria 5 taka nie będzie - co do środka jest bardzo ładnie no i w końcu kluczyk do auta jest ładny tylko troszeczkę duży.

B&W może z powodu przejęcia B&O przez Harmana:http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1134130

Opublikowano

Widziałem dzisiaj Volvo jadące przede mną już na światłach bo było po zmroku i powiem tylko, że mogli bardziej się postarać z tylnymi światłami... Takie zwykłe światła nie rzucające się w ogóle w oczy, z daleka można pomylić z XC60, jak się zbliżyłem dopiero było widać że to nowe XC90 ...

Mogli zastosować jakieś LEDy o ciekawym wzorze bo z przodu się postarali i ładnie to wygląda :D W X5 dużo lepiej wyglądają te LED'owe światła z tyłu a tu niestety trochę "biednie" ...

Poza takim małym niuansem bez głębszego przyglądania się auto bardzo ładne !

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

Jak dla mnie XC90 to porażka... 2.0 silnik w takim aucie, nie dla mnie. Jakość wnętrza bdb, ale jakoś nie pasuje mi ten panel dotykowy...

X5, X6 auta bardzo fajne, miałem kupić X6 30d, niestety rozbiło się o cenę.

Tak jak użytkownik maja22 nie uzyskałem odpowiedniego rabatu od dealera (nomen omen u tego samego dealera ....) i wybór padł na nową Q7ke 3.0 tdi. Auto do odbioru w październiku , jak odbiorę prześlę zdjęcia :).

Opublikowano

Natomiast jeśli chodzi o Q7... Auto robi mega wrażenie w środku, x5, x6 wymiękają. Z zewnątrz kwestia gustu jak dla mnie bomba szczególnie w pakiecie SlineExterieur.

No i cena... na mega wypasie autko przed rabatem wyszło 405k, x6 30d w podobnym wyposażeniu szkoda gadać, coś koło 460k i rabat marny...

O właściwościach jezdnych nie mogę się wypowiedzieć - jak zamawiałem auto to nie było jeszcze demówek. A teraz to wolę poczekać na odbiór i wtedy zrobić premierową jazdę :twisted: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widziałem Q7 to na zewnątrz taki sobie- brakuje coś tzw. przełamania aby nabrał charakteru, natomiast środek w bogatej wersji robi wrażenie no i cena Q7 z lepszym wyposażeniem silnik 3.0TDI ( spokojnie na papierze wystarcza) ma bardzo atrakcyjną cenę nie ma to się jak do X6 bo to inny styl ale do X5 wychodzi bardzo atrakcyjnie.

Mi osobiście środek w X5 mimo gorszego wykończenia lepiej odpowiada tylko gdyby cena była 10% niższa lub lepsze standadowe wyposażenie to by było gittt....

Opublikowano

Witam Wszystkich

Przez jakiś czas śledziłem Panów opinie o X5 z silnikiem 2.0, byłem bardzo zainteresowany właśnie takim samochodem, wręcz już mieliśmy podpisać zamówienie w Bawarii z rabatem na poziomie 11% na jeden samochód (w firmie mamy same Audi i BMW chciało by zaistnieć w naszej flocie) ale pokazało się w salonach Volvo XC 90 i w ten piątek zamówione :-) (odbiór październik - listopad) nie będę pisał co nas urzekło w tym aucie, bo to nie to forum - z BMW wygrało ze względu na ilości miejsca z tyłu i inaczej rozwiązaną „kwestię” podłogi - jakoś tak dziwnie wysoko poprowadzona, że z jednej strony płaska z tyłu i mogą usiąść 3 osoby, ale przez to miałem dziwnie podkurczone nogi i było mi niewygodnie (oczywiście doznanie subiektywne).

Testowaliśmy przez 24H nowe Audi Q7 z dieslem 3.0 (bardzo przyjemny silnik) co mogę powiedzieć to świetne wykonanie, bardzo starannie wszystko spasowane, rewelacyjna pneumatyka w zawieszeniu. Do Audi jestem przyzwyczajony i lubię te samochody, ale chcieliśmy z żoną zmienić markę, na coś czym do tej pory nie jeździliśmy. Co nas „wkurzyło” w nowej Q7 to góra deski rozdzielczej - dla nas wyjęta z nowego VW Passata (kratki wylotu powietrza na całej długości) wygląd zewnętrzny do po prostu napompowana Q5, no trochę zaostrzone kształty NUDA (udało im się zaprojektować samochód wyglądający jak poprzednik modelu który zastępuje) no i cena to po prostu jakiś żart, dla nas panowie z Audi odlecieli i to nie za bardzo wiem po czym, dostałem ofertę z wyposażeniem, w celu zorientowania się co jest w aucie - jak zobaczyłem cenę finalną, to o mało nie spadłem z fotela ze śmiechu 530 tysięcy - uwierzcie mi, nie było po tym samochodzie widać tych pieniędzy, za takie pieniądze zdecydowanie wybrałbym X5 lub X6 i to ze znacznie lepszym silnikiem i wyposażeniem.

Tu muszę podziękować wszystkim właścicielom X5, bo wasze posty bardzo nas zachęciły do zakupu BMW - po weekendowym teście mogę potwierdzić że to „RADOŚĆ Z JAZDY” ale Volvo pokazało XC90 i ten rozdział na 4 lata został zamknięty (leasing)

Życzę udanego użytkowania X5, pozwolę sobie co jakiś czas zajrzeć na to forum.