Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeszcze mozna było dokupić pakiet zawieszenia dynamic wtedy auto sie nie przechyla aż tak

no niestety dla aut z połową silnika ( 25d) ta opcja jest niedostępna ............

• Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jeszcze mozna było dokupić pakiet zawieszenia dynamic wtedy auto sie nie przechyla aż tak

no niestety dla aut z połową silnika ( 25d) ta opcja jest niedostępna ............

Faktycznie nie uwzględniłem wersji silnikowej....

Ruszył właśnie nowy konfigurator na bmw.pl w końcu jakiś porządny :)

Opublikowano

Faktycznie nie uwzględniłem wersji silnikowej....

Ruszył właśnie nowy konfigurator na bmw.pl w końcu jakiś porządny :)

Faktycznie teraz jest dużo lepszy, o wiele bardziej czytelny i można się połapać :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Opisy niektórych opcji też nie są błędne...
"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzis porownalem cene auta - dobrze doposazone - X5 25xd 295tys PLN z rabatem prawie 10% a Volvo XC90 302 tys PLN z rabatem 6%.

To samo tylko bez pneumatyki i 3 rzedu siedzien w BMW 3.0xd z rabatem wynosi 321tys. PLN i tu sklaniam sie - ale jeszcze mam ....dylemat

Opublikowano
W nowym Auto Świecie jest krótkie porównanie X5 z Touaregiem, oba z 3.0d. Przeczytaj :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

W Touaregu kusi ta pneumatyka - wydaje się być dobrym kąskiem ale nigdzie nie można "obmacać" czyli słabo sie sprzedaje.

Raczej mało tego sprzedają - musi być jakiś powód...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
VW ma za mały bagażnik. Nie miałem go na jedzie próbnej wiec ciężko mi się wypowiadać. za VW przemawia dobra cena. Za Volvo wyposażenie za BMW reszta :mrgreen:
Opublikowano
W Touaregu kusi ta pneumatyka - wydaje się być dobrym kąskiem ale nigdzie nie można "obmacać" czyli słabo sie sprzedaje.

Raczej mało tego sprzedają - musi być jakiś powód...

No a mnie właśnie pneumatyka troszkę odstrasza bo jest awaryjna i wcale nie jest lepsza od aktywnych amorów i częściowej pneumatyki jak w BMW. W tym przypadku pneumatyka nie przekłada się na komfort jazdy, nawet w Auto Świecie piszą, że BMW jest bardziej komfortowe, pomimo tego że ma runflaty ( nie uwzględnili tego w teście) niż Touareg i też lepiej się prowadzi. Miałem też kilka aut z pneumatyką i wiecznie były z tym problemy, nawet w BMW jak była to tylko częściowa pneumatyka tylnej osi, nie wyobrażam sobie żeby jeszcze przód do tego doszedł... :D

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
VW ma za mały bagażnik. Nie miałem go na jedzie próbnej wiec ciężko mi się wypowiadać. za VW przemawia dobra cena. Za Volvo wyposażenie za BMW reszta :mrgreen:

No to wybór powinien być prosty, BMW ma więcej za niż przeciw :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... no to decyzja zapadla - BMW PL daje max rabat 7% mial byc 10% ( smiech na sali - ostatnio jak kupywalem M3 dali 8,5% ) na rocznik z 2014 roku max. 10% ( auta do odebrania teraz z takim sobie wyposazeniu ) - Volvo daje 5% plus dodatki w kwocie 5-6tys zl. Dodatkowo od 2015 roku przy zamowieniu X5 3.0d listewki, guziczki itp. dodatkowo platne 16 tys.zl i nie masz wyjscia ( nawet nie ma w opcji 19 calowych felg tylko dodatkowo platne ) - poszli po bandzie

przy takim doposazeniu aut Volvo jest na korzyc 20-50tys. zl szkoda bo myslalem ze bedzie X5 moje......

X5 25xd - 320 tys z rabatem ( z dobrym wyposazeniem )

X5 3.0xd - 350 tys. z rabatem ( wyposazenie takie sobie )

XC90 D5 - 302 tys. z rabatem ( bardzo bogate wyposazenie )

X5 3.0xd 2014 - 339 tys.z rabatem ( wyposazenie takie sobie )

Opublikowano
Maja, po co Ci tyle aut, sprzedaj to co masz, kup jedno nowe X6M i będziesz miał 5 aut w jednym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M3 to zabawka tylko dla mnie. Co do X5/6M to to nigdy nie będzie prawdziwa M.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Naprawdę chcesz Volvo?

Przecież jak Volvo ma 50 tys. to środek jest zjechany jak w BMW przy 250tys. :)

Chyba że mam pecha i oglądałem kilkanaście pechowych XC90/60 :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

może lepiej od brokera BMW kupić? a gdzie te nowe BMW co można kupić od dilera 20% taniej, tak jak na forum niektórzy koledzy piszą?

Maja jeszcze jedno, w Volvo silniki do 2 litrów i tylko 4 cylindry, ale to chyba wiesz

a taki np 100 tys taniej

http://otomoto.pl/bmw-x5-xdrive-30d-nowy-fv23-wkrotce-w-salonie-C34665161.html

Opublikowano
Akurat mam xc90 z przebiegiem 130 tys oraz e60 z przebiegiem 170 tys i w obydwóch autach wnętrze wygląda bardzo dobrze, z tym, że volvo w przeciwieństwie do bmw nie trzeszczy na dziurach. Co do f15 i xc90, każdy wybór będzie dobry.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie wiele ofert przerabialem( ogladalem ), jesli chodzi o X5 3.0d i powiem - masakra, czesto uzywane 1rok auto ma masakrycznie zniczony srodek( auta od brokera i od dilera BMW jako Premium Select ) dlatego zdecydowalem sie na nowe z roku 2014 r. produkcji lub 2015 r ale nowe.

Weryfikowalem i co ... Zona powiedziala iz 7 miejsc i Volvo - moje plany ulegly zniszczeniu.... .

KRUK widzialem kilka modeli volvo z przepiegiem ponad 100tys. km i wszystko bylo ok - tylko zawsze technika (silnik i skrzynia automat) daleko w tyle...

• Moderatorzy
Opublikowano

I skóry jak nowe ?? :mrgreen:

Tak wygląda XC90 po 140tys. https://drive.google.com/file/d/0B52kNOwSMHMVTzFUTURUVnNBTU0/view?usp=sharing

Możecie sprawdzić sobie na mobile.de.

Gdy kupuję auto zawsze zwracam szczególną uwagę na środek bo dla mnie on jest wyznacznikiem dbania o auto, jak dotąd nigdy mnie to nie zawiodło.

Szukając ze znajomym Volvo Vc90/60 z ogromnym zdziwieniem "podziwiałem" zniszczoną skórę (szczególnie czarną).

Moja F25 ma 190tys. i skóry dużo lepsze niż XC po 100tys.

Oczywiście to moje zdanie i nie musicie się z tym zgadzać :8)

Opublikowano

X5 25xd - 320 tys z rabatem ( z dobrym wyposazeniem )

XC90 D5 - 302 tys. z rabatem ( bardzo bogate wyposazenie )

jakie jest to dobre a bardzo bogate wyposażenie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jakie wyposazenie -- siedzenia komfort Nappa z pamiecia, pneumatyka pelna, wszystkie systemy bezpieczenstwa jakie sa dostepne , felgi 19 cali, system audio typu H/K, listwy zen i wew. dodatek jako opcja, swiatla LED z asystentem drogowym, navi. profesional, podgrzewane przednie, tylne siedzenia, 4 strefowa klima, podgrzewana kierownica, itd. samo doposazenie okolo 100-120tys.zl.

co do jakosci materialow to jakby widzieliscie F15 po 20 tys km to szkoda opisywac ( byc moze tak trafilem )- kazdy wie ze siedzenia w skorze Dakota nie sa pokryte w 100% tylko w po czesci eko-skora. Co odbij sie, jak sie traktuje auto-

KRUK jak dbasz o auto to nawet 200tys. nie jest mu straszne - nie bede bronil Volvo bo nie znam ich osobiscie, ale trzeba powiedziec iz ekologia jak i ksiegowi maja duzo do powiedzenia.

Opublikowano

Cena robi sie już taka że ocieramy sie już pomału o cennik dla nowego Cayenne :cool2:

Coraz bardziej zakochuje sie w tym wozie - wykonanie warte ceny czego nie moge powiedzieć o BMW.

Wydać tyle kapusty za Volvo to ociera sie o szaleństwo wg mnie... "Parę złotych" więcej i masz wóz wykonany wzorowy od podłogi po sufit

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba masz na mysli Porsche Cayenne uzywane - nowe lekkim doposazeniu cena 410-430tys.zl - chcialem Macana S 340KM cena 310-320 tys. zl ale bagaznik i miejsca z tylu tyle co na lekarstwo - wykonaie i prowadzenie to ideal ...

Panowie to zona zadecydowala, ja bym wybral Macana lub ewentualnie nowego X5 3.0d 2014r., ale kobieta jak sie uprze to koniec. :norty: ( moze ma racje )

Dam znac jak wychodzi porownanie Volvo XC90 D5 vs X5 25d/30d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to widzimy się za kilka miesięcy na volvoforum.pl :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

XC90 zbudowałeś w oparciu o Momentum?

pozdrawiam

Paweł