Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po załozeniu xenonow samochod nawet nie odpala, xenony świecą, ale jak odpalam to kręci ale nie ruszy, jak udalo mi sie odpalić to odrazu gaśnie, jak po dlugiej probie odpale, dodaje gazu... puszcze gaz - odrazu gaśnie, raz odpaliłem, niby chodził, zapaliłem lampy - zgasł ;/ na jedej zalozonej przetwornicy jeszcze odpali, ale po przekreceniu kluczyka troche wariuje - wlaczaja sie awaryjne, wszystkie kontrolki itp. na obu, nawet nie ruszy :duh: nie wiem czemu wszystko musi sie mi przydarzac, takiego tematu nie ma nawet w internecie, elektromechanik jak dzwonilem mowil, ze pierwsze slyszy ze cos takiego moze sie dziac.. (mowi, ze moze zaklucenia, albo zeby rezystory wstawic ale watpi ze to cos da) dodam ze jak odpalilem i chodzil to radio grało normalnie, nic nie szumi, nic.

Co moge zrobic?

zestaw xenonow kupilem na allegro, wybrałem wg tego co najwiecej osob kupilo, najpopularniejszy HID

Opublikowano

Chinskie przetwornice generuja zaklocenia do sieci pokladowej.

Pewno najpopularniejszy zestaw "zenonow" jest w super cenie, ale jakosc do kitu.

Nadaja sie do golfow, lub passatow, czy innych audikow w TDi, dwudziestoletnich, ktore pozniej oslepiaja innych kierowcow.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Jaka cena, taka "jakosc".

"Nasze zestawy posiadaja filtry przeciwzakloceniowe" :duh:, co widac na zalaczonym obrazku.

Pocieszeniem moze byc to, ze swieca do kitu i nie beda utrapieniem dla innych uzytkownikuch drogi. Liczy sie kolorek...

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano
Ale co z tego ze 30 sprzedanych? TO jest dużo? Dużo ludzi kupuje chińskie czujniki które w e39 nawet nie zadziałają, ale liczba sprzedanych sztuk to żaden wyznacznik jakości.
Opublikowano

95% zestawów na allegro to HID, czego akurat u mnie nie działa..

jak nie HID to jaki, oryginalny nie spasuje pod DEPO, i kosztuje same przetwornice 500zł

Opublikowano
te co mam BARDZO sie gryzą z bialymi ringami, przejezdzilem juz tak rok, ale nie podoba mi sie to, biale rongi, i zólte światło
Opublikowano

Snieg i mgla, to juz ogolnie tragedia.

A imbecyle zakladaja "HIDY" do przeciwmglowych :duh:

Kiedys przednie przeciwmglowe swiatelka mialy barwe okreslona jako "zolta - selektywna"

Nie bez powodu... :nienie:

Pozdrawiam, ///M5

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chcesz mieć zestaw ksenon za połowe ceny dobrego żarnika? Sam się prosisz o problemy.. :duh:

Kup sobie jakieś philipsy night breakery, będziesz miał lepszy efekt od tego dziadoatwa. Jak chcesz dobry ksenon to dorwij z jakiejś rozbiórki używany zestaw ori.

Opublikowano
Chcesz mieć zestaw ksenon za połowe ceny dobrego żarnika? Sam się prosisz o problemy.. :duh:

Kup sobie jakieś philipsy night breakery, będziesz miał lepszy efekt od tego dziadoatwa. Jak chcesz dobry ksenon to dorwij z jakiejś rozbiórki używany zestaw ori.

Racja :cool2:

200 - 250 zetow za D2S Philipsa 4300K.

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano
Łożesz tyyy. Cały zestaw za 80zł masakra :duh: Dobry żarnik ponad 100zł kosztuje hahaha. Mam rozwiązanie Twego problemu - odłącz te xenony i auto Ci nie zgaśnie!
Opublikowano

Hehe. Kupujesz zestaw za cenę kilograma dobrego mięsa i się dziwisz, że nie działa? :mrgreen:

Ja na początku po kupnie swojego e39 postanowiłem kupić zestaw ksenonów tzw HID bo fabrycznie miałem soczewki z żarówkami H7 - w nocy ledwo co było widać. Najniższe pułapy cenowe odrzucałem natychmiast, wiedząc, że niska cena generuje tylko problemu. Finalnie kupiłem zestaw ksenonów z przetwornicami przeznaczonymi do aut z bardziej skomplikowaną elektroniką. Zestaw ten kosztował 899pln o ile dobrze pamiętam (albo 799pln). Cena taka zagwarantowała mi bezproblemowe funkcjonowanie przez około 3 lata. Potem zainwestowałem w zakup całych, oryginalnych lamp pod żarniki D2S i taką instalację mam do dziś.

Pzdr.