Skocz do zawartości

323i auto stoi niżej z jednej strony, stukanie.

zachodniwiatr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem, że auto z prawej tylnej strony stoi sporo niżej niż z drugiej. Na tyle, że nawet ciut lewy przód poszedł w górę. Do tego dochodzi głośny głuchy stuk z prawej tylnej strony, dodam że nie pojawia się na głębokich dziurach, ale bardziej na sporych uskokach. Czytałem o problemach z pękającymi sprężynami, więc wymieniłem i ? Kompletnie nic. Czy mogą to być amortyzatory, czy może coś innego ? Nie chciałbym na ślepo wszystkiego wymieniać. Pozdrawiam.

Bez sprawdzenia zawieszenia to nie wiele można powiedzieć , należy pamiętać żeby też sprawdzić z przodu bo to też ma wpływ na tył , ale jak piszesz że masz stuki na tyle to sprawdzaj : łącznik ,sworznie , amory, poduszki, zakotwiczenia itd.

Wymieniłeś obydwie sprężyny ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Piszesz

jak jest podniesiony to koło jest lekko pochylone i bieżnik zaczął sie bardziej ścierac od wewnętrznej strony.

Do tego co Ci już pisałem to sprawdź łożysko oraz ustaw geometrię bo jak zawieszenie jest dobre to pochylenie koła można ustawić, mam nadzieje że felgi i ogumienie masz typowe do twojego auta.

..........................................................................................

Pewnie będą protesty,lecz wyrażam swoje zdanie.Łatanie zawieszenia po kawałku to bzdura skrajna.Jeśli spreżyny to dolne i górne gumy także.Jeśli tuleje to wszystkie,czyli siedemnaście sztuk.Pęknięcia mocowania wózka możesz nie zobaczyć bez rozebrania.Rozumiem iż to duży koszt - niedawno tego doswiadczyłem- lecz chcesz mieć dobre auto lub nie.E46 nie jest tanie i tyle.Śryba regulacji kąta koła w ASO 26 zł, a podkładka 19zł :mrgreen:

Sporo racji w tym co piszesz

Łatanie zawieszenia po kawałku to bzdura skrajna.Jeśli spreżyny to dolne i górne gumy także.Jeśli tuleje to wszystkie,czyli siedemnaście sztuk.

Tylko że w dobie globalizacji możemy sie pozbyć jeszcze dobrych oryginalnych podzespołów a wpakować kiepskie zamienniki w markowych opakowaniach.

Niema to jak mieć zaufanego dobrego mechanika.

Tylko że w dobie globalizacji możemy sie pozbyć jeszcze dobrych oryginalnych podzespołów a wpakować kiepskie zamienniki w markowych opakowaniach.

Niema to jak mieć zaufanego dobrego mechanika.

Ciężko znaleźć zaufanego mechanika, bynajmniej u mnie. Coż będę działał dalej. W miare blisko ok 30km mam mający całkiem dobre opinie bosch serwis, może się tam uda. Najblizsze aso 100km. Uda się do czegoś sensownego dojść to będę pisał :wink: