Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy są poważne przeciwwskazania przed ładowaniem aku bez wyciągania z bagażnika spod maski?

Jest tam + przeznaczony do odpalania przez kable np. podczas mrozów.

Czas jakieś 5 czy 6 h małym prądem.

W instrukcji nie znalazłem lecz wielu użytkowników tak robi.

Mam spore obawy z powodu delikatnej elektroniki. Może lepiej wyciągnąć?

Opublikowano
Ta elektronika nie jest taka delikatna jak ją malują, świadczy o tym że do dzisiaj stosuję w pracy niemal takie same układy tej samej firmy do produkcji elektroniki np do motocykli elektrycznych, w kolei itp. Małym prądem możesz ładować, aczkolwiek pewnie osobiście odłączył bym obie klemy.
Opublikowano
Zle to zdanie moze napisalem. Ze jednak podlaczyl bym prostownik pod aku, a odlaczyl klemy samochodowe, akumulator sie laduje raz na ruski rok i raczej bardzo meczace to zajecie nie jest odlaczenie klem a pozniej ewentualnie ustawienie zegarka i stacji radiowych. No chyba ze ktos ma taki aku ze musi go ladowac co trzy dni, ale wtedy sie go wymienia.
Opublikowano
Zle to zdanie moze napisalem. Ze jednak podlaczyl bym prostownik pod aku, a odlaczyl klemy samochodowe, akumulator sie laduje raz na ruski rok i raczej bardzo meczace to zajecie nie jest odlaczenie klem a pozniej ewentualnie ustawienie zegarka i stacji radiowych. No chyba ze ktos ma taki aku ze musi go ladowac co trzy dni, ale wtedy sie go wymienia.

ale rozchodzi się o to żeby właśnie nie odłączać klem i ładować spod maski bez ryzyka uszkodzenia czegokolwiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podjedz do hurtowni z akumulatorami i sprawdzą go za całe 5,- :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja mam 320d z 2002 roku i w instrukcji napisano:"akumulator w samochodzie ładować tylko,kiedy silnik nie pracuje i korzystając z wyprowadzeń biegunów w komorze silnikowej."Ja ładowałem tak wielokrotnie i wszystko ok,tak że spokojnie możesz tak podładować aku.Pozdrawiam.
Opublikowano
Do kielicha przymocowana jest masa za pomocą charakterystycznej śruby. W przedziale webasta (którego, jak mniemam, u ciebie nie ma). Jest oddalona może z 20 cm od puszki plusa, nie idzie jej przeoczyć.
Opublikowano
No , ludzie bez jaj , jak ktoś nie może znaleźć masy w aucie to lepiej niech się niczego nie dotyka , bezpieczniej oddać auto do warsztatu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

nie podniecaj się tak bo sam jajko zniesiesz, rozchodzi się o dokładne wskazanie śruby wg instrukcji którą nie każdy posiada,

wiedza dla potrzebujących a nie pseudoomnibusów, nie chcesz pomóc to opuść ten temat, zawracaj gitarę gdzie indziej

ps.

jeśli ktoś ma instrukcje w pdf z coupe przed liftem to pewnie załatwi wiele spraw dla innych