Skocz do zawartości

Obroty silnika 1.9 benzyna Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakie powinny być obroty silnika BMW e46 1.9 benzyna 118km przy 100km/h na 5 biegu? Zmieniłem dyfer i przy 100km/h na 5 biegu mam 3650 obrotów! Czekam na odpowiedź.
Opublikowano
Witam, jakie powinny być obroty silnika BMW e46 1.9 benzyna 118km przy 100km/h na 5 biegu? Zmieniłem dyfer i przy 100km/h na 5 biegu mam 3650 obrotów! Czekam na odpowiedź.

żartujesz sobie.

na jaki dyfer zmieniłeś, dlaczego zmieniłeś i jakie obroty miałeś wcześniej...

Opublikowano
Przeważnie 2700-2900 obrotów przy 100km na godzinę na 5 biegu, ale może ktoś tu wpadnie z dokładnymi danymi do twojego auta.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dyfer został zmieniony z powodu hałasu z tyłu samochodu. Prawdopodobnie to coś od hamulca ręcznego(tak powiedział mechanik). Wydaje się że obroty były takie same. Założe znów stary dyfer i sprawdzę czy jest zmiana.. ;)
Opublikowano
Dyfer zmieniony na oryginalny, obroty wróciły do normy. Tamten dyfer był od anglika i po założeniu była mocna jak F-16 :wink: Inny model dyfra inna jazda samochodem.