Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tłumacząc - żeby nie było. Auto było na serwisie przy zakupie, był podpięty kompa, szarpanie, oglądanie itd. Jedzie na serwis w piątek - w sensie w piątek działamy z tym co trzeba zrobić. Jeśli coś jeszcze wyjdzie będę pisał :)
Opublikowano
No informuj nas na biezaco co tam wlozyles. Cena swiateczna byla wiec:-) Zenek myslisz ze ile zarobil na niej handlarz? :-D

Jacyś dziwnie jesteście...

To auta wg daty produkcji za miesiąc będzie miało 13 lat...

Też mnie boli, że 1-ka, którą odebrałem nową w salonie w maju 2008 za ponad 120 tys zł teraz jest warta może 35, czyli po 6 latach niecałe 30%. Będę się cieszył jak za 6 lat będzie warta 12 ... :mad2:

Wydaje mi się, że większość na tym forum nie zdaje sobie sprawy, że jeździ starymi autami i wydaje im się, że powinny być warte tyle co f30 prosto z salonu.

Jak kupowałem 2,5 roku temu 330d to też pisaliście, ze za tanio, że powinna kosztować przynajmniej 35, że ulep, że.... A ja kupiłem za 27 i co?

Do dzisiaj przez ponad 60 tys km, wymieniłem 2 wahacze, poduszki pod silnikiem i pompę podprogowa... Dopiero teraz trzeba zrobić klocki. Oleje, plyny i filtry pomijam, bo to oczywiste.

Coś w tym jest. Eurotax wycenia moje e46 330i touring, m-pakiet, 2002r., 120kkm przebiegu na ... 16 000 zł :? Za rok, dwa będzie można wymienić na fiata 126p.

dokladnie!

trzeba zdać sobie sprawę z faktu, ze auto jest warte tyle, ile jest w stanie zapłacić klient.

Kolejny wzrost wartości e46 pewnie dopiero za 10-20 lat :)

Co do auta, byłem z kolegą pdanielski po nie, widziałem, ba! nawet wróciłem nim. Na możliwości 470 km od domu przetrzepaliśmy je dokładnie i naprawdę jak na prawie 13 lat nie było się do czego czepić.

Opublikowano
To opowiedz jeszcze jak przebiegał kontakt ze szwajcarskim serwisem. To tak dla przyszłych badaczy szwajcarek. Chyba warto wydać parę zł. na telefon. Tobie trafiła się, no powiedzmy okazja, których ja szukałem własnie w serwisach a nie na placach. Czasami stoją tam takie auta jakie kupiłeś. Rzadko bo rzadko ale można trafić. Pozytywnej eksploatacji życzę. Dziwi mnie jednak trochę,że auto z prawem rejestracji udało się sprowadzić za taką cenę, ale może?
Opublikowano

Najpierw napisałem maila z konta gmail - bez odpowiedzi, potem z firmowego, ale po 3 dniach w odpowiedzi napisano żebym zadzwonił, bo informacji mailem nie dostanę. Nie było łatwo się dodzwonić, w piątek pracują do 13, a szef serwisu - widocznie niewielkiego, który udziela informacji rzadko odbiera stacjonarny telefon - nie mniej jak już się udało pogadać opowiedział wszystko rozwijając skróty z książki serwisowej, a dopowiadając resztę. Generalnie ok, musiałem się wesprzeć kolegą mówiącym biegle po niemiecku, bo po angielsku nie było zrozumiale - dla mnie najważniejsze, że potwierdził bezwypadkowość i przebieg z ostatniego przeglądu.

Na pewno warto posłuchac rady Adalberta - dzwońcie :)

Opublikowano
Cena świateczna? Spróbujcie lepiej sprzedać takie auto.

Niestety, e46 spadaja juz coraz bardziej na cenach. Każdy mówi ze niemozliwe, ze musi kosztowac tyle i tyle. Jak niemal idealne 323i wystawiałem za 17-18 tys zł to nie bylo zadnego telefonu. A to była cena srednia, nie najwyzsza dla tego modelu/rocznika.

Dopiero jak dałem nizszą atrakcyjną cenę to auto sie sprzedało w pare godzin od ogłoszenia. Pierwszy oglądający kupił.

Wiec albo chce sie sprzedac, albo sprzedawac.

Co nie przeczy temu, że 95% tanich aut to złomy większe i mniejsze.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zent, sprzedasz swoje za 16k? :norty:

Nie, ale chciałem kupić od agenta ubezpieczeniowego 10 szt. takich jak moja, ale nie ma :twisted:

Zent, uśmiechnął się do Ciebie jednak los, kolega z forum szuka takiej jak Twoja i to nawet nie za 16 a za 21 tys viewtopic.php?f=5&t=260972 piszą tutaj że ceny tych aut spadają i nie mają prawa kosztować np 30tys więc moim zdaniem to jest Twoja szansa wydoić jeszcze rzutem na taśmę kupę szmalu na starym e46 :cry2: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nawet wiem skąd ta kwota 21 000 zł ... to średnia wycena z infoeksperta :mrgreen:

A tak na poważnie jak będziesz chciał sprzedać swoje e46 daj mi znać, kupię ją za cene godną jej stanu :cool2: Mam trzy zaliczki od ludzi tutaj z forum na konkretne e46 w moich jakże przecież specyficznych cenach :norty: , niestety nie daję rady znaleźć takich sztuk, szkoda że Ci forumowicze się nie odzywają w takich tematach jak ten kiedy czytają te rocznikowo procentowe wyliczanki :duh:

Opublikowano
Nawet wiem skąd ta kwota 21 000 zł ... to średnia wycena z infoeksperta :mrgreen:

A tak na poważnie jak będziesz chciał sprzedać swoje e46 daj mi znać, kupię ją za cene godną jej stanu :cool2: Mam trzy zaliczki od ludzi tutaj z forum na konkretne e46 w moich jakże przecież specyficznych cenach :norty: , niestety nie daję rady znaleźć takich sztuk, szkoda że Ci forumowicze się nie odzywają w takich tematach jak ten kiedy czytają te rocznikowo procentowe wyliczanki :duh:

Bierźesz zaliczki na auta ? :duh:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bierźesz zaliczki na auta ?
Oczywiście zenku że biorę zaliczki na auta i to już tak od kilkunastu lat, na słowo to mogę sprowadzić babcię ze schodów ale nie auto z De.
Opublikowano
Bierźesz zaliczki na auta ?
Oczywiście zenku że biorę zaliczki na auta i to już tak od kilkunastu lat, na słowo to mogę sprowadzić babcię ze schodów ale nie auto z De.

Ja kuje tylko to co mi podoba i wiem ze to sprzedam nigdy nie kupuje na zamowienie bo wiem jacy ludzie dziwni sa Anie chcemi sie potem tłumaczyć ze fotele miały byc w kwiatki z zielonymi listkami a nie żółtymi .

Kupuje dobre auta i wiem jak je trudno dostac w dobrej cenie zeby u nas je sprzedać .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Jak słyszałeś o "szwajcarach" z Radomia, to te z Lublina są identyczne.

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: Amen :D

Opublikowano

No więc jestem po piątkowym serwisie.

Wymienione:

- tarcze + klocki przód, wziąłem ATE Power Disc, klocki textar

- łożyska z przodu z dwóch stron - nie mogliśmy się zdecydować czy to prawa, czy lewa, wiec poszły oba - części tanie, ale zabawy pół dnia

Do zrobienia:

- amortyzatory tył, już zamówione ale nie dojechały

- spryskiwacz reflektora z prawej strony cieknie

- smarowanie fotela kierowcy, coś zaczął skrzypieć na płozie

- tuleje wahacza tył

- na upartego tuleje wahacza przód

- prawy ksenon jak się przypatrzeć zaczyna świecić na różowo

Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobić podstawowego serwisu dyfrów i skrzyni biegów (wymiana oleju, filtr skrzyni, nowe uszczelki).

Dodatkowo zdjęliśmy osłony, po dokładnym obejrzeniu wszystko suchutkie i czyste jak nowe :) Jestem pozytywnie zaskoczony. Musze poklikać za mapami do navi bo połowy dróg we wrocławiu nie ma, zrobić polskie menu i takie tam. Jednoznacznie zakup się opłacił.

Opublikowano

Dodatkowo zdjęliśmy osłony, po dokładnym obejrzeniu wszystko suchutkie i czyste jak nowe :) Jestem pozytywnie zaskoczony. Musze poklikać za mapami do navi bo połowy dróg we wrocławiu nie ma, zrobić polskie menu i takie tam. Jednoznacznie zakup się opłacił.

Czyli da się jednak kupic auto za rozsądne pieniądze , w calkiem niezłym stanie od handlarza :D Idzie na lepsze :cool2: Powodzenia i szerokości :D