Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem BMW 318 TDS po nocy. Gdy już po długim boju zapali to potem jest ok, aż do następnego ranka :mad2:

Zauważyłem ostatnio że mam olany ropą wężyk przed filtrem paliwa. Jest tam też zamontowany jakiś filtr bądź zaworek zwrotny ale nie za bardzo wiem co to.

Proszę o jakąś pomoc i czy to może być problemem z odpalaniem.

Opublikowano
Ale ci poradził, przecież to nie jest przelewanie paliwa z beczki do beczki.

Panie drogi jeżeli paliwo się cofa do zbiornika tym bardziej kolega wspominał o jakiś zaworkach dołożonych to sposób na podniesienie tyłu jest ok a przelewanie z beczek pozostaw sobie jeżeli jest to konieczne lub proszę doradz ty bo widzę że wiele wiesz :D

Opublikowano

Paliwo ze zbiornika ciągnie pompa i tłoczy do przewodów, jak się nawet paliwo cofa to nie do baku, ale cofa się na krótkim odcinku przewodu paliwowego. Masz dziecinny tok myślenia skoro uważasz, że jak staniesz tyłkiem do góry to paliwo przetoczy się ze zbiornika do silnika. :lol:

A teraz do autora, może to być zapowietrzenie przewodów, coś z pompą, a nawet walnięty czujnik temperatury. Bez diagnozy warsztatowej nie da rady.

Opublikowano

Sprawdziłem pompkę w baku i jest ok, paliwo dochodzi do filtra. Wczoraj zdjąłem kolektor i wyciągnąłem świece żarowe. Po podłączeniu bezpośrednio do akumulatora okazało się że wszystkie 4 padły i żadna nie grzała. Po zmianie na nowe autko odpala jak nowe :D

Dzięki wszystkim za rady ale jakoś poradziłem sobie z problemem.

Pozdrawiam!!!