Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć wszystkim,

mam dość dziwny problem ze stukającym sprzęgłem w swoim e91 z 2006 (2.0. d 163km) Jak delikatnie naciskam sprzęgło to coś zaczyna stukać w silniku. dzieje się tak mniej więcej do polowy naciśniętego pedała. Gdy pedał jest wciśnięty do polowy nie stuka. Cicha jest już do samego końca, kiedy pedał jest wciśnięty do końca.

dtuga sprawa że przy ruszaniu mega szarpie jakby wałem ale tak było od zawsze i to chyba standard.

co myślicie? Mam nadzieję że to docisk a nie dwumas...

przebieg to 260.000.

Opublikowano
U mnie wałem nie szarpie przy ruszania więc to nie standard :nienie:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
no przecież to typowa objawia dwumas i sprzegło z tym przebiegiem to już idealnie pasuje. Ja robiłem jakieś 2 miesiące temu około 400 zł.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
myślicie że ile na takim stukającym sprzęgle pojeżdzę? wymianę dopiero na początku marca mogę zrobić. narazie problem się nie pogłębia. myślicie ze w kwocie 3000zł da radę się zmieścic?
Opublikowano
myślicie że ile na takim stukającym sprzęgle pojeżdzę? wymianę dopiero na początku marca mogę zrobić. narazie problem się nie pogłębia. myślicie ze w kwocie 3000zł da radę się zmieścic?

Zalezy ile jezdzisz ;) komplet dwumasy ze sprzeglem 2100zl ( nowe luk'a) 50 tys zrobilem i wszystko ok ;)