Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a nie zwrociłem uwagi nawet :) pewnie zrobi się czarna tak jak miałem z gałką, jak była nowa to taka matowa szara właśnie, a teraz już jest czarna.

Miałem taką samą kierownice w M5 e39, super fajera, tą zmiane (jak i wszystkie) masz bardzo na plus. Obszycie tez ladne.

Jedyne co brakuje w tym aucie, to multifunkcja w kierownicy :) A poza tym super fajne e36.

Ale nie wiem nawet czy byly takie multifunkcje seryjnie w e36 :(

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dobra jak już zaczałem grzebać to działam dalej.

nowe fajki bo coś nie zawsze mi się podoba praca silnika na wolnych obrotach, obroty stoją idealnie ale są jakieś delikatne drgania, świece nowe, poduszki silnika i skrzyni nowe, wiec zaczynam od fajek bo pewno nikt ich nigdy nie zmienił, a się zuzywają. Drogie nie są wiec zmienie i zobacze czy coś się poprawi. Potem chyba zostają cewki.

Takie objawy moze tez dawac minimalna nieszczelnosc tej gumy w dolocie. U mnie w M52TU tak było.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

już zdiagnozowane, tylko na gazie się tak dzieje :) wiec może coś tam trzeba poprawić. Umówie sie dla pewności do polecanego innego gazownika w okolicy i skontroluje ten stan. Na benzynie chodzi lepiej. Chyba że któraś cewka już słabsza i daje słabszą iskrę i tylko na LPG jest to odczuwalne. Nie jest to denerwujące mocno.

Multifunkcji bardzo nie potrzebuje bo i tak radio mam nieseryjne, a żeby tylko podgłaśniać i przyciszać to daje rade gałką :)

właśnie kupiłem filtry i oleje bo 10tys mija wiec może w sobote jak się uda zrobie wymianę.

szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
podjechałem ostatnio sprawdzić akumulator z racji akcji centra mocy. Akumulator już nie pierwszej świeżości, 12.4 trzymał. Podładuje go i poczekam na mrozy, jeśli bedą problemy to sie zmieni na jakiś mocny 74ah.
szukam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no akumulator się doigrał :P mimo ładowania dalej coś mi słabo kręcił i jak pewnej nocy odmówił współpracy to kupiłem nowy, 75ah 680A jakiś budżetowy nawet nazwy nie znam, bo nie warto dopłacać do drogich jak i tak za 3 lata zmiana :D żadnej różnicy oprócz zaoszczędzonych 150zł. Za akumulator dałem 300zł, do tego 30 za stary bo czasem się przyda :P

Jakby ktoś kupował online to polecam zwrócić uwagę na wymiary jeśli chodzi o wysokość, bo miejsca to i na 100ah tam jest ale nie może być wysoki, standardowe nie wchodzą, musi być niższy o około 1.5cm bo inaczej nie da się poskładać boczka w kombi :P przetestowałem na sobie tyle że kupowałem na miejscu hehe :)

a jeszcze jedna fajna rzecz to wrzuciłem do oleju środek LM Ceratec, czyli jakieś dodatki ceramiczne. Powiem że u mnie działa, na wiekszych mrozach po nocy potrafił klepnąć a teraz jest totalna cisza :D okolice 70zł ten środek. Ja obecnie jestem zadowolony :)

gadzety czekają dalej na montaż czyli moduł dziennych i czujnik parkowania. Przy okazji po głowie też chodzi e39 cały czas :P

Ciekawostka, według mnie jeżdze dość szybko i dynamicznie, nie licze się ze spalaniem wiec czesto hamuje i przyspieszam. Klocki mam 2 lata, 40tys zrobione, jak zmieniałem koła na zimowe to dalej ich tam sporo było :D żeby sie nie okazało że klocki razem z tarczami zmienie haha, klocki zimmerman i tarcze zimmermann sport.

no nic śmigam dalej :)

szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystko wskazuje na to że pora sie rozstać. Jeżdżę obecnie kupionym e46 330d kombi w manualu z 2003r i chyba nie wrócę do e36. Jak wrócę z wakacji w lutym to będzie na sprzedaż auto z tego tematu. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam do kontaktu. Wolałbym żeby kupił jakiś forumowicz. Wady i zalety rzetelnie przedstawię.
szukam
Opublikowano

no już tydzień jeżdze e46 i chyba bedzie cieżko wsiąść do e36. Miałem już e46 ale było gorsze niż to co teraz mam :P

aktualnie śmigam takim kombi w orientalnym niebieskim, auto z serwisu hondy jako zastępcze jeździło, do końca serwis, sporo faktur do końca przebiegu, dużo pracy po sprowadzeniu przez kolegę mojego typu klapki, nowe turbo, zawieszenie. Obecnie zajmuje się detalami i poprawkami plus pierwszy wiekszy serwis w czwartek. Wnętrze zmienione na indywidualnie szyte fotele i boczki drzwi, skóra szara jasna prawie biała i szara ciemniejsza. Boczki też i rączki fajnie przeszyte szarą skórą. Sufit w czerni no i silnik fajny i podatny na wirusa na wiosnę.

http://i1260.photobucket.com/albums/ii578/k3m0t1989/20161230_132740_zpsjyfsbyla.jpg

szukam
Opublikowano
No wygląda ładnie, też się zastanawiałem kiedyś nad przesiadką na e46 ale tyle serca, roboty i nowych części włożyłem w swoje e36 że chyba dopiero ostra kraksa będzie w stanie nas rozłączyć. A jeszcze sporo planów mam co do swojej e36:) tzn. planów na mody, konserwację renowacje itp.
Opublikowano
Ładna sztuka, zwłaszcza felgi. :D Szwagier miał taki sam silnik i fajnie latała w trasie. Miało być e39, a będzie dalej twardo. :D Niech dobrze służy, wpadaj czasem na dział e36 odwiedzić starych kolegów. :wink:
Opublikowano

Dzisiaj muszę odpalić e36 po tygodniu stania na mrozie. Jutro jej ostatnia podróż do Warszawy bo lece na wakacje i musi mnie zawieźć na lotnisko :) a potem jak wrócę to w lutym sprzedam.

Co do e46 to idzie na wiekszy serwis w czwartek i będzie potwierdzenie jej stanu. Ale raczej wyjdzie że dobre auto hehe a felgi dość fajne na zime akurat zostana. Na lato 18 z rantem coś :)

szukam
Opublikowano

raczej będe celować w okolice 14 a czy ktokolwiek się znajdzie na to :) Wszystko jest kwestia wiadomo rozmów.

szkoda mi auta oddawać obcym, lepiej jakby się ktoś znajomy pocieszył.

szukam
Opublikowano

u mnie by miał dobrze ale na trzy auta to już mnie nie stać:) Ale ten silnik korci, w końcu prawie 200 kucy pod maska to zbierać się musi:)

Takie małe pytanko techniczne. Skąd wziąłeś plusa dla wzmacniacza co ostatnio sobie montowałeś? Bo przymierzam się na wiosnę coś ze swoim stereo pokombinować:) Brakuje jakiegoś porządnego basu:)

• Moderatorzy
Opublikowano

Tam w bagażniku z nikąd nie ukradniesz prądu. No i do wzmacniacza musisz pojechać porządnym przewodem, a nie taką cienizną jak w instalacji.

Np.

DSCN1163.JPG

ec2Wze6.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

auto pojechało do Bielska, jeśli kupujący będzie chciał to może tutaj pisać w tym wątku.

Pierwszy oglądający zabrał auto. Mam nadzieje, że będzie zadowolony :)

szukam
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Małe podsumowanie po roku prawie z 330d.

Pali to mało, jeździ bardzo szybko (program na 260 koni)

Drugie moje podejście do E46 w dieslu, wcześniej miałem 2l 136 koni zrobiony na 155km i mnie zamęczył silnik.

Plusy to moc, spalanie, wyposażenie lepsze bo mam fotele z pompowaniem, większe fotele, wygodniejsze. Bardziej multimedialne bo mam duży ekran na androidzie i wygoda jednak lepsza. 6 biegów skrzynia to też zaleta.

Minusy to dźwięk diesla mimo że 6 garnków brzmi dobrze ale to nie to samo, m52 przy odpalaniu nawet bardzo zimne jak wchodzi na obroty wyższe to ma bardzo przyjemny dźwięk. Nie jest tak cicho i gładko jak w benzynie. Dźwięk na wysokich obrotach to hałas w sumie.

Jak będę zmuszony wrócić do benzyny to pewnie E46 2.8 poszukam bo 3.0 lipa ogólnie.

Koszty trochę większe utrzymania bo spore hamulce, spore felgi, spore opony. Brak w opcji nawet dyfra 25% to mocny minus także.

szukam
Opublikowano
Ile w auto wlozyles do tej pory jesli mozna wiedziec? Daleko jeszcze do wkladu z e36? Czy juz moze przekroczyles? :D Szkoda ze nie masz tutaj tematu z tym autem, chetnie bym posledzil twoj naklad pracy. :wink: