Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

świerszcza wreszcie zlikwidowałem :P dość drogo wyszło bo rolka prowadząca i napinacz paska osprzętu. Do tego nowa obudowa termostatu no i nowe paski bo rolki uszkodzone poszarpały paski.

Ogólnie bardzo dziwny dzwięk był, ustawał po przekroczeniu 1tys obrotów, pod maską grzechotanie jakby się cos ułamało. Jeden mechanik fantasta od razu do rozrządu chciał się dobierać ale mój sprawdzony mechanik w pare chwil wyczuł klimat i teraz jest git.

na dniach znowu filtry gazu bo 10tys pyknęło.

szukam
  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

musiałby się trafić dobry klient który doceni jakość mechaniczną auta. Nie oddam go za 10 czy 12 tys. Jakby się sprzedało to wtedy poszukam.

e39 to albo dalej pancerne 2.8 tyle że przedlift i mało ich do tego koniecznie manual i fajnie jak kombi plus mocne wyposażenie. Ewentualnie 3.0 m54 ale tam już trzeba przeprowadzić walke z piciem oleju ale znowu auto młodsze i polift i czesto lepiej wyposażone. W przyszłości najlepiej 4.4 ale to musze mieć wtedy garaż i drugie auto do codziennej jazdy.

Wczoraj wróciłem z nad morza. Auto bez wstydu po autostradzie idzie do końca licznika, nie ma stresu jechać obok nowych aut 2 paczki non stop. Przy takiej mocno szybkiej jeździe 13.3 lpg czyli tyle samo co pali mi na codzień hehe za weekend zrobiłem 1200km bez żadnego stresu z predkościami z końca skali i ani nie jęknie nic.

nigdzie nie bede wystawiał oprócz info na kilku forach. Jak pójdzie to dobrze, jak nie to śmigam jeszcze długo bo tyle części jest nowych że niezły prezent dla nowego właściciela :)

szukam
Opublikowano

Właśnie myślę, że szkoda. A kupca, który by docenił to raczej ze świecą szukać. Byłoby tylko gadanie, że to stare auto i dlaczego tak drogo. Ja ostatnio miałem dylemat, bo szwagier sprzedaje swoją dopieszczoną e46 330d 204ps manual, ale doszedłem do wniosku, że szkoda swoje auto oddawać za grosze i po użytkuje póki ruda nie żre jeszcze. A na nowsze auto przyjdzie pora. Poza tym, wole jednak benzynę i do automatu się przyzwyczaiłem :D

U mnie najszybciej było 180 w trasie więcej jakoś się bałem :oops: , ale myślę ze do 200 spokojnie by dobiła. A tak to 150-160 mi wystarcza spokojnie by brać nowe fabie itp fiaty :D W rok 21tkm strzeliło, a we wrześniu znowu trasa 1400km :D

Proponuję, cieszyć się z naszych aut. Im nowsze, tym więcej problemów :lol:

Opublikowano
musiałby się trafić dobry klient który doceni jakość mechaniczną auta. Nie oddam go za 10 czy 12 tys. Jakby się sprzedało to wtedy poszukam.

e39 to albo dalej pancerne 2.8 tyle że przedlift i mało ich do tego koniecznie manual i fajnie jak kombi plus mocne wyposażenie. Ewentualnie 3.0 m54 ale tam już trzeba przeprowadzić walke z piciem oleju ale znowu auto młodsze i polift i czesto lepiej wyposażone. W przyszłości najlepiej 4.4 ale to musze mieć wtedy garaż i drugie auto do codziennej jazdy.

Wczoraj wróciłem z nad morza. Auto bez wstydu po autostradzie idzie do końca licznika, nie ma stresu jechać obok nowych aut 2 paczki non stop. Przy takiej mocno szybkiej jeździe 13.3 lpg czyli tyle samo co pali mi na codzień hehe za weekend zrobiłem 1200km bez żadnego stresu z predkościami z końca skali i ani nie jęknie nic.

nigdzie nie bede wystawiał oprócz info na kilku forach. Jak pójdzie to dobrze, jak nie to śmigam jeszcze długo bo tyle części jest nowych że niezły prezent dla nowego właściciela :)

Nie sprzedawaj. Takie touringi szczególnie w automacie to rarytasy. Nigdzie już takiego zadbanego nie znajdziesz. Trzyma i dbaj o niego jako kapitał na przyszłość. Teraz e30 sa w cenie a za parę lat e36. Jak dobrze pójdzie to auto będzie warte kilkadziesiąt tysięcy euro.

Wysłane z mojego P9000 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeżdżę dalej :) miałem ofertę e46 330i zeby sie zamienić.

Muszę chociaż trochę zużyć te części które założyłem. Pewnie szybko bym z 10tys wrzucił w e39 a tego budzet nie wytrzyma hehe.

szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

no i z tego wszystkiego babcia się zezłościła i foch :P podpora wału umarła i musze emerycko jeździć. Koło wtorku pewnie do mechanika jak mi tylko cześć przyjdzie.

Do tego szukam może jakieś inne felgi 16. Jakiś delikatny rant i pewnie w czarny mat polecą.

Na 17 szkoda mi znowu nowe opony kupować, a na używanych nie mam zamiaru latać.

szukam
Opublikowano

Sądząc po stukach to cała podpora. Wał jest mocno luźny wiec obstawiam że i ta guma sie zerwała. Jutro powinienem wstawić do mechanika. Z musu jeżdżę delikatnie i jak gazu sie nie dodaje prawie to można jeździć.

Felgi kupiłem, 16 z rantem delikatnym. Pomaluje i zmienie to wrzuce moze fotke. Jeszcze moze dystans na tył 10mm i wsio

szukam
Opublikowano

Zastanów się dobrze czy chcesz sprzedać auto ja swoje sprzedałem i teraz żałuję.

Żałuję nie dla tego,że kupiłem inne i się psuje lecz z sentymentu i nakładu pracy w auto.

Też podążałem za komfortem bo nie ukrywajmy trójki są ,,twarde" i mam od grudnia e39-myślę nad galerią.

Masz piękne auto,które ma swój urok i prezentuje się świetnie przy którym nie liczą się godziny pracy-najważniejsza to Twoja pasja i samo zaparcie dążenia do celu.Ja żałuję sprzedaży mojej e36.Dlatego przemysł to.Miło ogląda się postęp prac i całą galerię gratuluję pięknego auta

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Zostaję auto. Jeszcze jakiś czas bo szkoda nowych części i tak po prostu oddać komuś.

Czekam na felgi które sie malują i śmigam nadal.

szukam
  • Moderatorzy
Opublikowano

Czym kierowałeś się zakładając te czarne...

Kup ładny oem styling i auto nabierze wyglądu. Przez te felgi wygląd auta mocno dostaje w d... i ta czerń zlewa się w jedną bryłę

Psujesz auto tymi kołami.

PS. Wzór też jest do niczego.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Nie. Musi być czarne. Nie lubię srebrnych felg na niczym bez względu na kolor auta.

.na 16 nie ma nic ładnego a moze przez zime przejdę na 17 albo Motosporty ori ale tez czarne albo najładniejsze felgi jakie widzialem to rondell banany ale strasznie drogie

szukam
Opublikowano

niestety zgodzę się z poprzednikiem. Te felgi w ogolę nie pasują do tego auta, może na fiacie punto albo golfie dobrze by wyglądały ale nie na BMW:)

Proponuje ładne 43 Styling 16" albo 41 w 15". Albo Motorsport 17" ale to już droga historia:) A na zimę styl 34, ja swojego w takie właśnie ubieram zimą:)

Opublikowano

Co do felg to nie ma szans mnie przekonać :) nawet Motosporty nie sa za piekne wedlug mnie. Ale przy 17 juz jest wybór jakis.

Ideał tak jak pisałem ROD tzw. Banan. Ale drogie mocno.

Aktualnie skoro auto nie wyglada to zamówiłem fajki nowe cewek, niech chociaż jezdzi sprawnie.

Do tego mysle nad kierownica, swiatlami dziennymi (w sensie modul na dlugie)

szukam
Opublikowano

W światła dzienne bym się nie bawił, bo lampy nie maja homologacji na DRL i tak przeróbka nie jest akceptowana przez ruch drogowy i policja oraz na przeglądzie będą się czepiać. Akurat ten moduł bym sobie odpuścił:)

A kierownica jak najbardziej. Najlepiej skórzana z ///M bez multifunkcji. Ja taka mam i sobie chwale:)

IqyGbDYJ81lyDk_1clA8mUzIsSeJ-HbPOom2W1FHILHVaim0qaH3q-dh6XxiUbMYV0ZaZ6xWNJjE3T65XO-HfbtliqHrfLdqKtnLYVZiPBrdGXZtHWgCA_8sPHWTiPGfUEIiI4WDuIAu3K35tGES_yizWiXc7c06rA_LeRshOOrauxEn945w06j5Q2iSOqFSBYAAzGoCvTcktEgkLjVbzUPYLaHgC2B7DoaArLJGuh5Hwp8yQm9boXsWjRucKBEAxmYstWAxioSlDA0mR7pOb3ZcP4i8eOlEOKpYUTvoebV0SMYSmn7x69Pg7r0Qoh_1rhg26dvONccNsGQxPlnsh4mxiWPDXumfIxGdHRUUABWk0XY1fPsCFcCJxw0_0V693_nsRKTG_TBnR0U6TuPM7f_4BfDoOlY1VjCucQSH2OrCFCtOZ4G-zbNsJq6RHUrrd5EFQ0ppO3i-4aRTaj4pUnbDRF6y3eKreq3ELVWTM1xBxkMhiwWFGZxTJHbxrmxSnQudbLfXy0mG7pld3l0hdc9lqD1huy37PpWSKM7eJ1yxi5oZWb5shk1gOXNY5uNYXSJpc_9EhuKIs2hXAU1nJEUVrSIzPRyQSlVFKmmWYYG4l-pJdg=s873

Opublikowano

3 lata jezdzilem e46 na tej funkcji dodatkowo świeciły sie kierunki. Kontrola również byla i sie nie czepiali. Wiem ze nie ma oznaczen ale i tak zaloze. Ze 3 diagnostów wśród znajomych więc to akurat nie problem.

Tylko nie ori bo za drogo wychodzi, zrobie to na akcesoryjnym module polskiej produkcji.

No taka kierownice wlasnie zamawiam. Upewnie sie tylko ze ta mniejsza do e36 a nie wieksza do e39

szukam
Opublikowano

dobra jak już zaczałem grzebać to działam dalej.

nowe fajki bo coś nie zawsze mi się podoba praca silnika na wolnych obrotach, obroty stoją idealnie ale są jakieś delikatne drgania, świece nowe, poduszki silnika i skrzyni nowe, wiec zaczynam od fajek bo pewno nikt ich nigdy nie zmienił, a się zuzywają. Drogie nie są wiec zmienie i zobacze czy coś się poprawi. Potem chyba zostają cewki.

http://i1260.photobucket.com/albums/ii578/k3m0t1989/20160907_184225_zpsvxdrgpf5.jpg

małe zdjęcie szpiegowskie do tego :P

http://i1260.photobucket.com/albums/ii578/k3m0t1989/123_zpsreixws44.jpg

aktualnie mocno mi w głowie siedzi szpera 2.93 czyli ori dyfer z 2.8. Musze jakieś lewe złotówki odłożyć :) sporo tańsze są z diesla 2.79 ale to chyba za długi most, na 2 biegu 120 ponad. Dynamika osłabnie ale w trasie przyjemniej. Chyba taki jak jest 2.93 wpadnie ale to musze się przyczaić troche po serwisach to może coś upoluje w rozsądniejszych pieniądzach.

szukam