Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moja f25 już mi się odwidziała. jest trochę za głośna bo często robię trasy po autostradzie gdzie "zdarza" mi się przekroczyć 160.

Poszukuję czegoś cichszego i bardziej komfortowego szczególnie z tyłu gdzie małżonka z jednym z brzdąców podróżuje.

zastanawia mnie sprawa bagażnika. nie chciałbym mieć mniejszego niż dotychczas. nie widziałem na żywo jak wygląda sprawa przesuwnych foteli bo z katalogu wynika że po przesunięciu przestrzeń jest większa niż w x3.

czy może lepiej f01 gdzie bagażnik niby jest większy, tylko f01 jakoś za poważnie wygląda i chyba bardziej "podoba" sie złodziejom.

ps. nie chcę nowego tylko jakoś 4 letniego.

Opublikowano

Bagażnik w f07 jest nieduży i nieustawny. Przesuwając fotele tylne i stawiając do pionu oparcie tracisz chyba największy atut tego samochodu. W siódemce powinno też być ciszej (osobiście nie porównywałem z f01).

Tak więc jeśli pragniesz ciszy to myślałbym o F01 bez szyberdachu.

Opublikowano

no to niedobrze z tym bagażnikiem. a da się wogóle siedzieć na takich siedzeniach. bagażnik wykorzystuje się 3-4 razy w roku więc może pasażerowie wytrzymają. co do głośności to porównywał ktoś z f01 bo zdania na forum są podzielone. zostaje jeszcze f11.

ew. używa ktoś bagażnika dachowego. ?

jak miałem insignie to tam mocowanie było pod uszczelkami w drzwiach i głośno było niemiłosiernie

Opublikowano

Pewnie, że się da, ale miejsca na nogi zostanie jak w f10. No i kanapa z tyłu raczej na 2 osoby. Środkowe miejsce jest "za karę".

Z bagażnikiem nie ma jakiejś tragedii, ale pakować się trzeba staranniej. Miałem wcześniej e60 i więcej gratów mieściła. Trzeba używać mniejsze walizki bo klapa się nie zamknie.

Ścianka grodziowa i fotele są dzielone 2:1 więc można tylko część przesunąć - w zależności od potrzeb.

W drzwiach nie ma ramek - szyba dolega luzem do uszczelek - jak w coupé - nie złapiesz tam bagażnika. Za to mocowanie do bagażnika jest w rynienkach na dachu ( nie wiem czy w standardzie ).

Te podzielone zdania są pewnie ze względu na brak ramek. Niektórzy tutaj właśnie szukają źródła szumu.

Moim zdaniem najwięcej hałasu słychać z szyberdachu. Uszczelka przedniej szyby też mi się nie podoba. Rynienki wokół drzwi też pewnie nie są obojętne, ale każdy medal ma dwie strony.

Polecam jazdę testową. Inaczej to jak kota w worku...

W katalogach czy instrukcjach znajdziesz napewno szczegółowe wymiary kabiny i bagażnika.

Opublikowano

no tak trzeba poszukać i pojeździć. niestety dealerzy zadko mają testówki.

jeszcze jedno pytanie kupił byś jeszcze raz 5gt?

Opublikowano
Trudne pytanie. Nie potrafię odpowiedzieć. Pamiętaj, że to duże i ciężkie auto. Co za tym idzie - mniej uniwersalne od np. F10/11. No i więcej pali. Poszaleć za bardzo też się nie da :cry2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie powinienem się tu wymądrzać, bo nie mam F07. Ale po F25 chcę je mieć!

Dlatego zagłębiłem się w bagażnik. Dorwałem F07 i zrobiłem własną analizę. To prawda, że w pozycji "standardowej", czyli dającej super komfort pasażerom z tyłu, bagażnik F07 jest sporo mniejszy niż w F25. Ale zrobiłem pomiary i po postawieniu przegrody pionowo okazuje się, że objętościowo jest on co najmniej taki sam, a nawet nieco większy, niż w F25. Natomiast jeśli chodzi o miejsca siedzące z tyłu, to z ich komfortem zaczyna być dopiero zaledwie podobnie do F25! Prawda - w F07 piąty pasażer ma kiepski komfort. Ale w F25 też. I chyba obecnie każde auto, które nie ma oddzielnych trzech siedzisk z tyłu ma ten sam problem, niestety.

Jeśli chodzi o box, to również nie ma takiego auta, które pozwala jechać z nim w komforcie ciszy.

Opublikowano
Ja mam drugie GT z koleji i trzeciego na pewno nie będzie.Auto ma wygląd nieziemski wg mnie ale jest dla mnie za głośne przy dużych prędkościach.Po pierwsze duże szumy ,wg mnie uszczelnienie drzwi bezramkowych jest makabryczne.Dużo podróżowałem A5 i tam jest o wiele lepiej pod tym względem.Miałem też Maserati Granturismo też bez ramek i problem ten też nie występował.Silnik diesla również mocno słychać.To już F10 tak nie drażni a w S-klasie nie wiesz że masz diesla pod maską.Ponadto komfort w wykonaniu BMW jest kompromitacją.Ten kto jeździł S-Klassą albo Range Roverem wie o czym mówię.W GT nie ma również jazdy sportowej.Jazda sportowa jest w M3 ale nie w GT,nawet w trybie Sport.Generalnie dobre doświadczenie życiowe ale nigdy więcej...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżdżę 5gt 4 lata i mogę powiedzieć, że ma niezrównany komfort i jest bardzo cichy nawet do 180 km/h. W f01 wcale nie jest ciszej. Możesz śmiało brać ciemno.

Sent from my Lumia 1520 using Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wziąłem "niestety" f10 i okazało się, że jest mało miejsca z tyłu. Żona głowę mi suszy że w f25 było jej dużo wygodniej. Jak sadzam malucha na foteliku za sobą to muszę przesunąć sie trochę do przodu. Co do bagażnika w f10 wydaje się ze jest większy niż w f25 ale w f25 przy malym dziecku da się zmiescic jeszcze jakąś torbę za fotelem. muszę gdzieś dorwać f07 i sprawdzić jak to jeździ i ile miejsca jest w środku. Jakoś rok dwa się przemęcze.
  • 2 miesiące temu...