Skocz do zawartości

E90 a xenon

Krych19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam BMW e90 w wersji bez xenonu

I tutaj moje pytania:

1. Czy lampy xenonowe pasują do wersji bez xenonu ?

2. Czy kostki do podłączania lamp w wersji bez xenonu będą pasować do lamp z xenonami ?

3. Co polecacie oryginały lamp czy zamienniki (jeśli tak to jakie) ?

4. Czy po montażu xenonu będą idealnie pasować ?

Z góry wielkie Dzięks za odpowiedzi :D

Pozdrawiam

Krzysiek

Wszystko jest w necie, wystarczy tylko poszukać.

ad. 1 tak (ale nie elektrycznie),

ad. 2 kostki tak kable nie,

ad. 3 tylko oryginały, najlepiej LCI,

ad. 4 tak

Aby całość miała ręce i nogi zastanów się nad doposażaniem w spryski, oraz czujniki poziomowania na przedniej, tylnej osi.

musisz na all bo jak cie panowie w czapkach wiesz jakich zatrzymaja do kontroli a cosi bedzie nie tak to ci zatrzymaja wiesz co,a cena niech sie wypowiedza ci co wstawiaja ale sadze ze ok 4tys i potem problem ze sprzedaza bo po vin-ie sie nie zgadza i beda domysly ze dzwon albo przystanek.

No ale bez ksenonow podobno biednie i bez skor tez i bez masazu i wentylacji i vibratora dla pasazerki trudno. :mad2:

• 3 miesiące temu...

Po pierwsze witam Panie i Panów :D

Przywracam troszkę temat. Mianowicie, mam do kupienia w DE ładne e90 2006 rok. Ale ... Myk na myślenie jest taki, że auto jest delikatnie stuknięte. Silnik, poduszki itd całe, auto pali, jeździ. Tyle że cały przodek jest zdemontowany - brak zderzaka, lamp, pasa przedniego. Bmw miało oryginalnie xenony wraz z sprskiwaczami, i zostały jedynie kostki pod lampy i spryskiwacze oraz przewody od płnu.

Moje pytanie, co musiałbym kupić, żeby to złożyć ? Wiadomo - lampy xenon, zderzak z otworami pod spryski. A te spryskiwacze ? Jak one są montowane/wysuwane , jaki ich koszt? Potrzeba do nich jakiś silniczek? One występują razem z zaślepką w ten zderzak? Bo czytałem że jeszcze jakiś moduł jest konieczny, ale skoro fabrcznie miało xenony to zapewne będzie.

Ewentualny montaż zwykłych lamp nie wchodzi w grę? Niby kostki mają pasować, ale jakieś kable ponoć nie? A jeśli tak, to trzeba byłoby usunąć/zmienić ten moduł?

Widzę,że xonony do polifcie są sporo tańsze niż do wersji sprzed liftu? A gdyby tak założyć te poliftowe? Ma to prawo spasować do ori maski, zderzaka itd ?

Jak to wygląda :|

Edytowane przez szymon666