Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 2.5l benzynę z gazem.

Na zimnym i na rozgrzanym silniku, na benzynie i na gazie jest dokładnie to samo u mnie. Ale zauważyłem ze inne bmw kopcą podobnie.

Opary są bez zapachu, po przyłożeniu dłoni do wydechu, osadzają się kropelki wody, więc wydaje mi się, że jest to normalne zjawisko. Płynu chłodniczego nie ubywa (pewnie zaraz ktoś zapyta :D )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Mam dziwny problem w swojej e46 otóż przy odpalonym silniku na postoju kopci w taki oto sposób już na rozgrzanym silniku http://www63.zippyshare.com/v/30912592/file.html Co może być tego przyczyna. Spaliny mają taki delikatną woń nie ostrą raczej chyba nie z oleju bo nie jest to gęsty dym.

Dla pewności podepnij komputer i sprawdź czy nie ma jakiś problemów....

Opublikowano
Płyn chłodniczy ubywa delikatnie ale to ucieka mi ze zbiorniczka z pod uszczelki. A jakie to mogą być błędy najpierw muszę wymodzić jakiś program diagnostyczny, kable mam :) A propos może coś z odmą jest nie tak ? Na odpalonym i zagrzanym silniku jak wyciągne bagnet to słychać takie siorbanie (bulgotanie) jakby nie jest to jakieś głośne trzeba się wsłuchać. Tak powinno być ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie słychać tylko jak pompa olejowa zaciąga olej, nie wyciągaj bagnetu podczas procy silnika na silnie nagrzanym są opary olejowe możne sie zdarzyć że wyzuci olej przez otwór bagnetu,

do diagnostyki polecam INPA poczytaj sobie viewtopic.php?f=97&t=74640&start=2670