Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś może coś więcej na temat tego auta?

http://olx.pl/oferta/bmw-330cd-e46-2005-oryginal-bezwypadkowy-full-okazja-CID5-ID7axSh.html#8046120b85;promoted

wiadomo że cenowo za 25tys ten rocznik to wyglada megapodejrzanie ale z 2-3mies temu wystawione bylo za 32tys, potem za 30,29...a teraz 25

po rozmowie z właścicielem dowiedzialem sie:

+ podobno auto cale w oryginale (ma rysy tu i ówdzie ale dzieki temu zaden element nie byl lakierowany,szyby wszystkie oryginalne)

+ nie jest handlarzem, osoba prywatna

+ podobno mechanicznie wszystko ok

teraz minusy:

- podobno on nie ale mechanik podczas gaszenia samochodu wyczuł że za okolo 40-50tys bedzie dwumasa do roboty

- auto jest z WŁOCH- to chyba najwiekszy minus, zwykle tam strucle są cale wyklepane ale ten niby w oryginale i dlatego ma jakies rysy i 2 male wgniotki na przednim i tylnim nadkolu od strony pasażera

- brak opon zimowych, z wyposażenia brak podgrzewanych foteli i bluetooth

Jutro sie umówilem na ogledziny auta, nie jestem jakiś super napalony ale jezeli macie jakies ciekawe info o tym samochodzie albo coś wiecej mozecie powiedzieć np po zdjeciach to bede wdzieczny :cool2:

PS. ma ktos moze do polecenia jakis warsztat w Tarnowie gdzie by go ktos dobrze sprawdził ?

Opublikowano

kwestie przebiegu pomijam bo jak dla mnie ta kierownica wyglada na conajmniej 250tys...

chociaż właściciel twierdzi ze przy zakupie mechanik sprawdzał z immobilisera, świateł i gdzies tam jeszcze i wszedzie był ten sam przebieg

Opublikowano

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABV91070PJ84631

Kod typu BV91

Typ 330CD (EUR)

Typoszereg E E46 (2FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57/TU

Pojemność skokowa 3.00

Moc 150

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2003-05-16

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S787A M LM RAEDER DOPPELSP. 135 M/MISCHB. Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Dummy-SALAPA

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Opublikowano

No cóż :) auto prosto z wehikułu czasu :cool2: dwa lata różnicy to już nowe standardy :cool2:

zdjęcia tragicznej jakości a mimo to widać:

-emblemat maska do wymiany

-wgniotki: drzwi kierowcy, błotnik przód, tył pod lampą

-obite oba zderzaki

przebieg :cool2:

a ja się dziwię że mojego nikt nie chce kupić jak same takie okazje z 2005 roku :mad2: :duh:

Opublikowano
nie rozumiem takich akcji, w dowodzie też jest 2003r wbity czy jakiś zfałszowany dowód rejestracyjny na 2005r?
Opublikowano
Nie bez kozery takie zdjęcia miałby być ... prawa strona maski, fotel ... nawet zanim przeczytałem że to włoszczyzna to mnie ten pojazd zniechęcił - nie wiem dlaczego.
Opublikowano

a powiecie jak to jest że koleś w ogloszeniu daje 2005r a po vinie 2003? jeszcze zdarzaja sie wałki o rok w stylu data produkcji/data pierwszej rejestracji ale w tym przypadku to nie rozumiem, facet ma jakiś lewy dowód rejestracyjny? Czy liczy na idiote który przy zakupie nie spojrzy w dowód że kupuje 2003 a nie 2005?

PS. a, jeszcze jedno - podczas rozmowy tel. jak go spytałem o kluczyki powiedział że ma tylko jeden :mad2: może jakieś zajumane auto z Włoch albo co ?

Stwierdzil jeszcze że mial sobie wyrobić drugi ale w sumie to nie jest mu potrzebny :mad2:

Opublikowano
JohnyBravo twoje auto widać że zadbane ale mam niemalże takie samo i jedyny powód sprzedaży mojego to że chciałbym sie przesiąść się na 330d ale nie ma nic sensownego w manualu :P
Opublikowano

pocieszające :D bo ja szukam dopiero pol roku zarówno e90/e91/e92 jak i e46 ale też nic nie ma tzn bylo jedno ale koleś mnie ubiegł w zakupie

znacie może gościa o nicku Majes86 z Płocka? Podobno ma do sprzedania 325d e91 w MPaku zawirusowane na 245KM, na niemieckich blachach

Opublikowano
To prywatny handlarz :D D?laczego ten temat nie jest do końca wyjasniony, osobą "prywatną" (ja nie wiem co to oznacza, ale niech będzie) przy sprzedaży samochodu można ewentualnie nazwać kogoś, kto jest w posiadaniu auta przez kilka lat. Reszta która sprowadza i sprzedaje na "pniu" jeszcze nieprzerejestrowane auta, jedną, dwie czy kilkanaście sztuk, to zwykli handlarze. Polift, mpakiet, cukiereczek, jedyny taki, 1 własciciel, osoba prywatna, to zwykły lep na szukających niemal darmowych promocji, nawet jak żaden z tych elementów nie jest zgodny z prawdą.
Opublikowano

hehe, no i oto mi chodzilo, 60min i już wiem że jutrzejsza wycieczka nie ma sensu

czas i kasa za paliwo zaoszczedzone

PS. zadzwonilem do niego teraz to mnie rozje.. balo: był zdziwiony ze jak to 2003r jak on we wszystkich dokumentach polskich i wloskich, w karcie pojazdu itd ma 2005r i że niby sie pofatyguje do salonu Bmw to zweryfikować :mrgreen:

Opublikowano

Koledzy a powiedzcie jak waszym zdaniem bo mam mały dylemat:

-mam opcje kupić e90 330d z 2006r automat od prywatnej osoby z POLSKIEGO SALONU ,serwisowany , zadbany itd ale z przebiegiem 271tys

szukam auta na 2-3lata więc pewnie dojdę do 350tys

podobno ten silnik jest nie do zajechania i 270tys to dla niego niewiele ale czy śmialo bym mogl nim jeździć aż do 350tys bez ryzyka powazniejszych usterek?

jakie jest wasze zdanie na ten temat- jezeli jest zadbany,bez wypadkowy z PL salonu to nie bać się tych 270tys i brać ?