Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem kupić teściowi siatkę do bagażnika, ale nie wiem jaki wymiar.

Czy mógłby ktoś z Was w wolnej chwili zmierzyć rozstaw między zaczepami, które znajdują się bagażniku?

Ma to być niespodzianka dlatego sam niestety nie mogę tego zrobić :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Siatka jest w standardzie w każdym BMW w komplecie z roletą bagażnika.

Po to właśnie są zaczepy w podsufitce.

Czy chcesz kupić jeszcze coś innego?

Opublikowano

Potrzebuję tą siatkę na podłogę bagażnika. Taka, żeby przytrzymywała, bagaże, zakupy.

W podłodze są takie 4 "oczka", o które można zaczepić siatkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie o taką Ci chodzi:

https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/51_4646/0/55803/L/0/0/Any

Może dowiedz się czy samochód posiada "pakiet akcesoriów bagażnika", kod 418 (tzn. dwie szyny aluminiowe w podłodze bagażnika), bo jeśli tak - to są wtedy fajniejsze akcesoria do przewożenia bagażu niż wspomniana siatka...

Opublikowano

Dokładnie o taką mi chodzi, tylko chcę kupić od polskiego producenta. W swoim aucie mam ich siatkę ponad 5 lat i wygląda tak samo jak nowa. Bardzo jestem zadowolony, tylko że oni jeszcze nie mają pomierzonej F11.

Szyn na 100% teściu nie ma.

Opublikowano

Kurde, tylko że oryginały są bardzo rozciągliwe i pasują lepiej bądź gorzej do większości bagażników, a tam żeby zakupić potrzebuję w miarę dokładny wymiar pomiędzy tymi uchwytami w aucie.

@fpopek - Dzięki za fatygę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W F11 "uszy" są rozmieszczone w rogach figury o kształcie trapezu.

Rozstaw uszu za oparciem (podstawa górna trapezu): 54 cm.

Rozstaw uszu przy rampie załadunkowej (podstawa dolna trapezu): 87 cm.

Odległość pomiędzy uchem za oparciem a uchem przy rampie (ramię trapezu): 99 cm.

Jeśli chodzi o uszy za oparciem - to są tam podwójne uszy - jedno ucho służy do mocowania bagażu, drugie do mocowanie fotelika.

Podałem Ci rozstaw uszu do mocowania bagażu (to są te uszy "wewnętrzne"). Rozstaw pomiędzy uszami "zewnętrznymi" (do mocowania fotelików) wynosi: 67 cm.

Uszy różnią się nieco kształtem, ale do obu da się zamocować siatkę (także do tych przeznaczonych do mocowania fotelików).

P.S.

Nie wiem czy dobrze zapamiętałem nazewnictwo boków trapezu, bo matematykę miałem już daaaawno :wink:

Opublikowano

Idealnie. O to właśnie chodziło :-)

Dziękuję bardzo za pomoc.

Ps.

Bardzo dobrze pamiętasz nazwy boków w trapezie :-)

• 3 lata później...
Opublikowano
Pewnie o taką Ci chodzi:

https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/51_4646/0/55803/L/0/0/Any

Może dowiedz się czy samochód posiada "pakiet akcesoriów bagażnika", kod 418 (tzn. dwie szyny aluminiowe w podłodze bagażnika), bo jeśli tak - to są wtedy fajniejsze akcesoria do przewożenia bagażu niż wspomniana siatka...

Mógłbyś rozwinąć temat ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://pictures.trader.pl/eurotax/pictures/e/31/4090b2762eaf3114802a5d233cf7765d.jpg
Opublikowano
Chodziło mi o Twoje słowa ze sa fajniejsze akcesoria , czyli jakie :) ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest kilka praktycznych akcesoriów.

Przy zakupie trzeba uważać, bo system akcesoriów od szyn serii 5 jest inny niż w serii 3 (akcesoria od 3er mimo że wyglądają podobnie - nie pasują).

X5_Trunk%20Railing_858.jpg

gepaeckraum-fixiergurte-51470410427-1.jpg

bmw-gepackraum-fixiergurte-0ff.jpg

http://ills.bmwfans.info/b3do.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mysle ze przy tej cenie warto zaryzykowac a poza tym przy zakupach poprzez internet masz prawo do zwrotu bez podawania przyczyny.