Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu planuje zakup 7er z benzynowym silnikiem

W internecie nalazlem dość ciekawe ogłoszenie, ale niestety daleko daleko ode mnie

http://olx.pl/oferta/bmw-745-brc-komforty-CID5-ID7vhHr.html

Rozkodowany vin :

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAGL61050DM56556

Modellbezeichnung: 745i

Ausführung: Europa

Typschlüssel: GL61

E-Code: E65

Karosserie: Limousine

Lenkung: links

Türen: 4

Motor: N62B44O0 - 4,40l (245kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: automatisch

Außenfarbe: Black Sapphire Metallic (475)

Innenraum: Leder Nasca Beige (U6BA)

Produktionsdatum: 01.02.2002

Werk: Dingolfing

Code Serienausstattung Standard Equipment

S202A Steptronic Steptronic

S216A Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S245A Lenksäulenverstellung elektrisch Steering wheel column adjustment,electr.

S261A Seitenairbag für Fondpassagiere Side airbags for rear passengers

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S650A CD-Laufwerk CD player

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S223A Elektronische Dämpfer Control (EDC) Electronic Damper Control (EDC)

S229A Dynamic Drive Dynamic Drive

S248A Lenkradheizung Steering wheel heater

S265A Reifen Druck Control (RDC) Tyre pressure control (TPC)

S268A BMW LM Rad Sternspeiche 95 BMW LA wheel, star spoke 95

S302A Alarmanlage Alarm system

S316A Automatische Heckklappenbetätigung automatic trunk lid mechanism

S319A Integrierte Universal-Fernbedienung Integrated universal remote control

S323A Soft-Close-Automatik Türen Soft-Close-Automatic doors

S358A Klimakomfort-Frontscheibe Climate comfort windscreen

S415A Sonnenschutzrollo hinten Sun-blind, rear

S416A Sonnenschutzrollo hinten/seitlich Roller sun vizor, rear lateral

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S437A Edelholzausführung Fine wood trim

S441A Raucherpaket Smoker package

S442A Getränkehalter Cup holder

S455A Aktivsitz für Fahrer/Beifahrer Active seat for driver and passenger

S456A Komfortsitz mit Memory Comfort seat with memory

S464A Skisack Ski bag

S488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A Regensensor Rain sensor

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S536A Standheizung Auxiliary heating

S601A TV-Funktion TV function

S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S612A BMW Assist BMW Assist

S613A Internetbasierte Dienste Internet-based services

S616A BMW Online BMW Online

S620A Spracheingabe Voice control

S630A Autotelefon mit schnurlosem Hörer Car phone with cordless receiver

S672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs

S677A HiFi System Professional DSP HiFi System Professional DSP

S785A Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E65 z początku produkcji to chyba dość kosztowna zabawka pod kątem serwisowym. Nie wydaje mi się, żebyś miał nadmiary finansowe patrząc na budżet jaki przeznaczasz na auto. Dobrze przemyślałeś ten zakup?
Opublikowano

Wiem, elektronika itd...

To nie jest jakis max który moge wydać, po prostu podoba mi sie ten egzemplarz i chciałbym poznać wasze opinie oraz moze trafi sie ktoś kto widział autko lub zna posiadacza owej siódemy

Opublikowano

A mnie szlag trafia jak widzę flagowy model BMW z 4.4pod maską i do tego LPG :duh: :duh:

Nie jestem przeciwnikiem gazu, niech sobie go ludzie montują w pandach, corsach czy nawet 318i ale jak widzę LPG w e65 to mam już obraz właściciela.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprzedający twierdzi, że nie ma nic do ukrycia. No szczery chłop. :) Tylko robiąc fotki wnętrza raz kierownicę przekręca w prawo, żeby nie było widać lewej i górnej części, a na drugim zdjęciu ustawia z powrotem prosto, bo fotka jest robiona z kolei z prawej strony. Jak już ma wybiórczą szczerość, to mógłby chociaż robić to z głową. :)

A co do LPG to się z nie zgodzę, że to lipa, bo na zachodzie posiadanie LPG to nie jest obciach, wprost przeciwnie. U nas tylko jakieś takie dziwne uprzedzenia są. A to ekonomiczne i ekologiczne, więc nie wiem co w tym złego.

Opublikowano

Gaz w samochodzie dla mnie nie jest priorytetem, a nawet wolałbym zeby silnik pracował na paliwie do którego fabrycznie został stworzony :D

Zawsze gaz mozna wymontować, nie przejmuje sie spalaniem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dodaj parę złotych i kup pewniaka w którego juz przed Tobą właściciel wpakował parę tys żeby e65 była jak należy... Chcesz to dam Ci na taką namiar :wink:

http://www.editer.pl/fotka/2cd1f45f2cffd4ba34245b7643ad2ecf_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/137031de8613e9e838789ca6fad68d9a_1.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta. Zieloną ktoś w Polsce kupi?? Daj spokój. Polaczki muszą mieć popularne kolory. Ja swoją E60 wywożę do Niemiec, bo zero telefonów mimo mega niskiej ceny. Ten kraj jest dziwny. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest w stajni i czarna ale za zdecydowanie więcej srebrników :wink:

http://www.editer.pl/fotka/ef2a6fc676836b58068a76396551b014_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/351d838909437fe3e6c02a13f9e68bca_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/b8bcbca6cf69216fcffd72a3ae5a9aa7_1.jpg

Opublikowano
Ja mam swoją teorię odnośnie zielonych aut: do tego koloru po prostu trzeba dorosnąć mentalnie i wiekowo. Innymi słowy jest odpowiedni dla osób starszych, spokojniejszych. Np. ja nie przepadam za zielonymi samochodami, natomiast mój tata, 2 razy starszy ode mnie, zachwyca się "butelkową" zielenią.
Opublikowano

Natomiast mi automatycznie gęba się cieszy jak widzę takie zadbane autko niezależnie od koloru :cool2: Na ulicach same szaraki :| przydałoby się więcej aut w kolorze zieleni czy bordo :cool2:

Wracając do omawianego egzemplarza moim zdaniem to taki przeciętniak i tyle ;) Koła pomalowane, kwestia gustu, według mnie bezguście :wink: a i tak już farba odłazi przy oponach. Takie auta najlepiej wyglądają jak są czyściutkie, zadbane i w oryginalnym stanie jak najbardziej zbliżonym do prospektowego :cool2: Jasne wnętrza zasadniczo kierowane są do osób które lubują się w czystości, tutaj wnętrze zupełnie do mnie nie przemawia, a kierownica jest wręcz obrzydliwa :| Rozumiem że ktoś może mieć szorstkie łapki i tak to się kończy, jednak te auto jest warte sporo kasy, więc wypadałoby taką kierownicę wymienić na taką we w miarę normalnym stanie. Dobijają mnie ogłoszenia gdzie mamy rozprutą kierownicę, gałkę, a w treści sprzedający rozpisuje się o idealnym stanie samochodu :|

Podsumowując: według mnie przeciętniak, ale to Tobie ma się podobać, więc zacząłbym od uzyskania 30-40 porządnych zdjęć, jeżeli to Ci się nie uda nie warto jechać :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
320SI, nie wieszasz się na "brzuchu" na tym stromym podjeździe?

Kiedy atakuję ze "skosa" to nie :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta. Zieloną ktoś w Polsce kupi??[...]

Co Wy z tymi zielonymi?! Kolor naprawdę ładny, pamiętam jak na mnie robił wrażenie na e36 i e34... :cool2:

My po prostu wiemy jak wygląda w praktyce sprzedaż droższych modeli BMW w nietypowych kolorach. Teoretycznie może się podobać i wiele osób powie "ale piękny kolor". Ale wiesz jak się ma teoria do praktyki? Jak onanizm do stosunku. ;)

Opublikowano

Zasadniczo wydaje mi się że sprzedaż jakiegokolwiek kilkunastoletniego auta wyższej klasy graniczy z cudem. Często przeglądam ogłoszenia np. mb w215 i te auta stoją na sprzedaż miesiącami, a wręcz latami. Odwiedzin ogłoszeń tysiące tylko co z tego skoro większość osób to typowi oglądacze :wink:

Kolejną ciekawostką są średnie ceny na dane modele. 5er potrafi być droższe niż 7er, a 3er niż 5er. Mowa oczywiście o porównywalnych rocznikach, czyli różnica 1-2 lata (dla mnie to żadna różnica czy auto ma 9-10czy 11lat- tak czy siak jest stare :wink: ), a różnice w cenach 2-3tysiące. I bądź tu człowieku mądry :wink: To samo dotyczy mercedesa: S klasy bywają tańsze od E klas, a C klasy mogą być droższe niż S :roll: Oczywiście odnoszę się do średnich cen allegrowych :wink:

Ludzie boją się kosztów. Nie wiem jak wygląda w praktyce utrzymanie takiego auta (7er), z pewnością jest droższe niż w przypadku 3er,5er ale czy aż na tyle? Pomijam spalanie

Opublikowano
Jak wygląda w praktyce utrzymanie E65? Znajomy miał, faktury ze Stando na powyżej 10 tysięcy to tak lekką rączką. I nie były to naprawy, tylko wymiany eksploatacyjne. I dlatego "3" i "5" mają momentami wyższe ceny, bo są na nie kupcy trzeźwo myślący, którzy wiedzą, iż pomimo faktu, że E65 nie jest nowym modelem to nadal jest to najwyższa półka BMW i koszty będą takie, jak przystało na ten poziom (pomimo wieku).

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804