Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam bmw e87 z 2006 118d i wystepuje u mnie nastepujacy problem. Na poczatku bylo tak ze przy skrecaniu na zakretach w prawo slyszalem dzwiek z tylu mocniej jak w lewo to troche bylo ciszej, takie wycie to pomyslalem lozysko. Lozyska z tylu wymienione dwa a dzwiek jest podobny ale jest zdecydowanie ciszej jednak nadal to slysze jak np skrecam na rondzie pelne kolko to slychac takie wycie, podobne do dzwieku padajacego lozyska. Plyn od wpomagania sprawdzilem jest w zbiorniczku na 3/4 i wydaje mi sie ze wyglada normalnie. Podczas jazdy prosto tego nie slysze. Ktos moze podpowie co moze byc przyczyna? Edytowane przez Madey1992
Opublikowano
Pompe wykluczam bo to nie ten dzwiek a wydaje mi sie ze na postoju przy maksymalnym skrecie powinno cos zawyc a cicho jest a ten dzwiek przypomina jakby lozysko zuzyte moze to wina opon po zalozeniu na zimowe, zmienie na letnie i sie zobaczy
Opublikowano

A olej w dyfrze jest?

Mialem tak samo w grand cherokee ze przy zakretach slychac bylo tylny most i okazalo sie ze oleju bylo zbyt malo a ten co tam byl zalany - przepalony.. :)

BMW 1 to wprawdzie nie terenowka ale mozesz miec gdzies przecieki i w dyfrze suchosc dlatego bym odrazu wyminil tez olej w skrzyni i dyfrze.

MADE IN PRL