Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o ocenę samochodu z ogłoszenia poniżej:

http://olx.pl/oferta/bmw-m3-e-46-m-pakiet-2-0d-150km-2004r-bogata-wersja-full-opc-CID5-ID7HcVh.html#e7d3edad71

Rozkodowany VIN:

Daten für die Fahrgestellnummer: WBAAS71050FY31655

Modellbezeichnung: 320d

Ausführung: Europa

Typschlüssel: AS71

E-Code: E46 (4FL)

Karosserie: Limousine

Lenkung: links

Türen: 4

Motor: M47D20O1 - 2,00l (110kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: manuell

Außenfarbe: Silbergrau Metallic (A08)

Innenraum: Leder Chameleon/schwarz/grau (V3TM)

Produktionsdatum: 26.09.2003

Werk: München

Code Serienausstattung Standard Equipment

S210A Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S832A Batterie im Kofferraum Battery in luggage compartment

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S2CDA BMW LM Rad Sternspeiche 136 BMW light alloy wheel, spider spoke 136

S302A Alarmanlage Alarm system

S321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S441A Raucherpaket Smoker package

S473A Armlehne vorne Armrest front

S481A Sportsitz Sports seat

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S495A Dreipunktgurt u. Kopfstütze hinten Mitte 3-point belt and headrest, center rear

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S521A Regensensor Rain sensor

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S550A Bordcomputer On-board computer

S650A CD-Laufwerk CD player

S661A Radio BMW Business (C43) Radio BMW Business (C43)

S692A CD-Wechsler I-Bus Vorbereitung Preparation, BMW 6-CD changer I-bus

S723A Edition Exclusive Exclusive Edition

S785A Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

S818A Batteriehauptschalter Battery master switch

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S877A Entfall Überkreuzbedienung Delete cross-pattern operation

S886A Bordliteratur holländisch On-board vehicle literature Dutch

S896A Tagfahrlichtschaltung Daytime driving light switch

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

S915A Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat

== Decoded using http://www.decodervin.pl ==

Coś się omsknęło sprzedawcy z rokiem produkcji, ale może podał datę pierwszej rejestracji??

Niestety nie ma dokumentów potwierdzających przebieg :|

Pozdr!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A sprzedający to handlarz. :) Ale ważne, że to BMW prowadzi się pewnie no i ma niewidzialny M-pakiet. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano

Opisy z kosmosu. Widać nieźle zależy na podbiciu zainteresowania.

Coś poza tym? Jesteście w stanie coś powiedzieć na temat stanu auta? Wygląda Wam coś na malowane, albo niezgodne z rozkodowanym VIN (oczywiście poza opisem :P )?

Opublikowano
Przebiegi sa znakomite tu w prezentowanych samochodach ,ciekawi mnie gdzie idą tecauta ktore maja od 400-600 tys km widział ktos takie suto na allegro?
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Ogólnie moim zdaniem ze zdjęć nie wygląda źle, nie odpycha od razu, oprócz chińskich felg i doklejonej płetwy. Brakuje zdjęć komory silnika. Jeśli nikt z kolegów nic nie zauważy to pozostaje kwestia ustalenia prawdziwego przebiegu (literatura pokładowa holenderska - czyżby holenderka?) i obejrzenia na żywo i w serwisie.
Opublikowano

Przebieg niestety jest jedną wielką niewiadomą. Mnie odstrasza wnętrze które jest wyplakowane po całości łącznie z fotelami, które powinny być matowe. Paskudny dywanik. Zaślepka w przednim zderzaku wygląda na inny odcień. Biorąc pod uwagę inne egzemplarz oceniane w tym dziale ten wcale źle nie wygląda.

Podwójny odświeżacz powietrza także dobrze nie rokuje :|

Opublikowano
230tys to max i to tylko dlatego mają 2 z przodu, bo są skręcone z minimum 500tys :D

A to dlatego czasem ktos zadzwoni do mnie i mówi ma Pan ładne auta tylko te przebiegi strasznie wysokie :duh: po 250-280 tys km :mad2: w sumie duzo jak na 14-12 letnie auta co :mrgreen:

Ale z opowiadań dodam ze kupil u mnie ostatnio facet Coupe 330ci i po zakupie czekał godzinę i przyjechał facet ktory mu skorygował licznik z265 tys na 175 :mrgreen: mówił ze koledzy lepiej beda patrzeć :duh:

Nie chciał żebym mu wpisywal przebieg w fakture .

Ehh ta Polska .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś poza tym? Jesteście w stanie coś powiedzieć na temat stanu auta? Wygląda Wam coś na malowane, albo niezgodne z rozkodowanym VIN (oczywiście poza opisem :P )?

Kolego. Po co się szrotem interesujesz od mitomana oszusta? Kolega JohnnyBravo ma takie auto w super stanie, z przebiegiem oryginalnym i niskim, ładnie wyposażone i nie złożone z dwóch. Cena podobna, więc nie rozumiem w jakim celu w ogóle sobie głowę zawracasz tym M3 320d. Tu masz człowieka z forum, który innemu forumowiczowi kitu nie wciśnie. A co do tego M3 320d M-pakiet to pamiętaj, że jak ktoś kłamie w detalach to i kłamie globalnie, więc nie spodziewałbym się czegoś pozytywnego po tym samochodzie. Chyba, że chcesz później dokładać po kilka tysięcy rocznie żeby samochód w ogóle jeździł i trzymał się kupy. :mrgreen:

Opublikowano

Kolego. Po co się szrotem interesujesz od mitomana oszusta? Kolega JohnnyBravo ma takie auto w super stanie, z przebiegiem oryginalnym i niskim, ładnie wyposażone i nie złożone z dwóch. Cena podobna, więc nie rozumiem w jakim celu w ogóle sobie głowę zawracasz tym M3 320d. Tu masz człowieka z forum, który innemu forumowiczowi kitu nie wciśnie. A co do tego M3 320d M-pakiet to pamiętaj, że jak ktoś kłamie w detalach to i kłamie globalnie, więc nie spodziewałbym się czegoś pozytywnego po tym samochodzie. Chyba, że chcesz później dokładać po kilka tysięcy rocznie żeby samochód w ogóle jeździł i trzymał się kupy. :mrgreen:

Ale tego osobom które chcą kupić auto i je wrzucająw ten dział nie przetłumaczysz że ktoś z forum ma podobne na sprzedaż. Ostatnio było kilka ogłoszeń w dziale samochody o kupnie e87 mam akurat takie auto na sprzedaż w dobrej cenie i z udokumentowanym przebiegiem 208tys. Na żadnego wysłanego maila nie dostałem odpowiedzi. Później widze te same osoby wrzucają w ten dział ogłoszenia ze strupami poskłądanymi z dwóch ale przebieg obowjązkowo poniżej 200tys i wyższej cenie niż ja proponowałem. Ja już tego nie rozumiem albo ja jestem głupi i nieznam się na autach albo ci co chcą kupić poprostu lubią jak ich ktoś jawnie dyma wciskając bajki

Opublikowano

Sam nie wiem. Bunia Johnnego bardzo ładna, widać, że zadbana i w ogóle, ale jakoś czegoś mi w niej brakuje. Pewnie to głupota, ale może srebrne/chromowane listwy wokół szyb by dużo dały?

Wiem, że to pierdoła przy tym jak utrzymane jest auto i jego niskim przebiegu, ale jakoś nie złapało mojego oka. Może to też wina słabego światła na części zdjęć (pochmurny dzień), że lakier nie wydaje się być bardzo atrakcyjny?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Niestety zjawisko jest do tego stopnie niewytłumaczalne, że gdyby ktoś chciał z tego tematu pisać pracę magisterską, to nigdy by jej nie napisał, a nawet nie rozpoczął. Powód? Brak naukowego i zródłowego wytłumaczenia tego wręcz już urastającego do rangi patologii społecznej zagadnienia. Ciekawe co na to medycyna.
Opublikowano
Ja kupiłem swoją zanim zarejestrowałem się na forum. Po tym co tu się naczytałem i zabawie z ogarnianiem tego co kupiłem bez zastanowienia dozbierałbym i kupiłbym autko od Johnnego :) Mimo tego, że nie dałem za moją E46 mało, że nie było tak źle, że Johnny ma diesla, a nie brałem go po uwagę. Żadna pierdoła by mi w tym nie przeszkodziła. No i jeszcze jedno, musiałbym do niego pojechać na drugi koniec Polski. Zastanów się dobrze!
Opublikowano

Powiem szczerze że z tym lakierem jestem zaskoczony :roll: mój ojciec od razu stwierdził że na tych zdjęciach auto wygląda jakby było całe zakurzone... a ja cieszyłem się że jest optymalne zmiękczone światło by dokładnie ukazać całą karoserię :mad2: Mój błąd i brak doświadczenia handlarskiego :|

Według mnie kolor to jedna z największych zalet tego auta: mysticblau metallic

https://www.google.pl/search?q=bmw+mysticblau&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fnBcVJeNIZThaqfVgZAP&ved=0CCEQsAQ

Na początku też miałem plan wymienić listwy, to raptem koszt kilkuset zł, ale bardzo szybko przekonałem się do czarnych. Auto jest takie jak w prospekcie :cool2:

Proszę tutaj zdjęcia z małej sesyjki, bardziej kolorowe :wink:

1.jpg

3.jpg

5.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety zjawisko jest do tego stopnie niewytłumaczalne, że gdyby ktoś chciał z tego tematu pisać pracę magisterską, to nigdy by jej nie napisał, a nawet nie rozpoczął. Powód? Brak naukowego i zródłowego wytłumaczenia tego wręcz już urastającego do rangi patologii społecznej zagadnienia. Ciekawe co na to medycyna.

Dokładnie tak. To choroba narodowa. Zjawisko anormalne. To samo się obserwuje wśród znajomych. Niby pytają mnie o samochód, proszą żeby im poszukać. Tylko, że najczęściej chcą jakiś konkretny model wart 50 tys. zł. za 40 tys. zł. Ja niestety cudów nie umiem robić więc nie jestem w stanie spełnić ich życzenia mimo prób. A co się później okazuje? Kupują od obcej osoby szrota z cofniętym licznikiem za 50 tys. zł. :duh: To jest tak częste, że już nawet przestało mnie to irytować.

Na szczęście nie wszyscy mają taki problem z głową. Ode mnie już kilka osób z forum auta kupiło i trochę znajomych, więc są wyjątki. Szkoda, że prawidłowość jest w naszym kraju wyjątkowa a patologia normą. :mad2:

Opublikowano

Mnie również poproszono o pobieżne sprawdzenie mazdy 3 za 12000zł. Cena normalna za ten rocznik, przebieg 150k, w ogłoszeniu igła, oryginalny lakier, serwisowany-pełna historia, cud miód i orzeszki :cool2: Można podjechać na stację diagnostyczną :cool2:

Na żywo różne opony wszystkie łyse i sparciałe, zaciski, bębny pryśnięte sprejem na srebrno, klocków brak, tarcze zaorane przez zaciski - po jeździe próbnej buchało gorącem. Auto pryśnięte dla odświeżenia po całości, purchelki np. na środku drzwi :roll: , nadkoli itp. nawet się nie czepiałem. Środek podejrzanie zużyty jak na 150k. Historia serwisowa z pierwszych 3 lat... itp. itd. Typowe skrajnie wyeksploatowane na zachodzie auto które tu oferuje się jako te zadbane, serwisowane prosto od Niemca. Oczywiście na bieżąco pokazywałem znajomym co i jak nie gra w aucie. Słuchałem tłumaczeń handlarza z zaciekawieniem, nie dyskutowałem bo tego nie robię nigdy. Podobało mi się jak kluczykiem pokazywał ile tam jest jeszcze klocków.... a ja widziałem że ich po prostu nie ma, skończyły się dawno temu :roll:

Zrobiłem swoje, odszedłem od auta. Znajomi rozmawiali z handlarzem jeszcze z 20 min i negocjowali cenę. Zszedł podobno 500zł. Gdyby nie ja jestem przekonany na 100% że kupiliby to auto.

Ciekawe jaką flaszkę miał dostać diagnosta na stacji diagnostycznej za pochwalenie auta bez sprawnych hamulców :cool2:

P.S. potem sami pojechali i kupili auto :wink: bezwypadkowe, mały przebieg, naprawdę super :wink:

Oczywiście musiałem pochwalić bo już nie miałem serca ich dołować...

Malowane pół auta, tapicerka przełożona z anglika, skończone sprzęgło, magiel wymienili po tygodniu, a przy liczniku brakujące śrubki :wink: :cool2:

Opublikowano
Sam nie wiem. Bunia Johnnego bardzo ładna, widać, że zadbana i w ogóle, ale jakoś czegoś mi w niej brakuje. Pewnie to głupota, ale może srebrne/chromowane listwy wokół szyb by dużo dały?

Wiem, że to pierdoła przy tym jak utrzymane jest auto i jego niskim przebiegu, ale jakoś nie złapało mojego oka. Może to też wina słabego światła na części zdjęć (pochmurny dzień), że lakier nie wydaje się być bardzo atrakcyjny?

Pozdrawiam!

Listwy zawsze możesz sobie zmienić. Kolor - jeśli potraktujesz go odpowiednimi kosmetykami, lub oddasz specjalistom od detailingu, to później nie będziesz mógł oderwać wzroku od samochodu. W przypadku auta Johnny'iego to wystarczy jak na mój gust dać inną większą felgę i samochód będzie :cool2:

Pewnie masz jakąś wymarzoną wizję samochodu i chcesz dokładnie taki, jak go sobie wyobrażasz. Jednak pamiętaj, że nie jest tak łatwo znaleźć takie auto, żeby było i sprawne technicznie, niekombinowane i wpasowywało się w Twoją wizję estetyczną. To rynek wtórny i nie zamawiasz nowego auta z salonu. Więc albo kupisz porządny samochód, ale z czegoś zrezygnujesz, albo uzbroisz się w cierpliwość i będziesz go szukał dłuuuuugo. Jest jeszcze jedna opcja - kupisz oczami, ale truchło i znienawidzisz markę.

Opublikowano
[q

Pewnie masz jakąś wymarzoną wizję samochodu i chcesz dokładnie taki, jak go sobie wyobrażasz. Jednak pamiętaj, że nie jest tak łatwo znaleźć takie auto, żeby było i sprawne technicznie, niekombinowane i wpasowywało się w Twoją wizję estetyczną. To rynek wtórny i nie zamawiasz nowego auta z salonu. Więc albo kupisz porządny samochód, ale z czegoś zrezygnujesz, albo uzbroisz się w cierpliwość i będziesz go szukał dłuuuuugo. Jest jeszcze jedna opcja - kupisz oczami, ale truchło i znienawidzisz markę.

Święte słowa. Większosc kupuje, bo kolor, bo wyposażenie, bo felgi, bo m-pakiet, bo taki sobie wymarzyli.

Owszem da sie kupic prawie idealnie takie jak sie wymarzyło. Na zachodzie pełno takich aut, w bdb stanie nawet... ale wtedy budżet trzeba zwiekszyc o 50% nieraz albo i lepiej....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak. Ale Polaczek chce tanio. Ludzie stają na głowie żeby sprowadzone auto było w cenie polskiej, jedni uczciwie, inni oszustwem, a Polaczkowi nadal źle, bo Mpakiet, bo listwy złe, bo kolor nie taki, bo wnętrze nie w tej barwie, bo silnik za słaby itd itd. Zauważyłem, że czym tańsze auto tym rosną wymagania. :duh: To już mniej marudzą ludzie kupujący furę za 100 tys. złotych niż Ci za 20.
Opublikowano
Ile by tu komentarzy nie padło to i tak nic się nie zmieni więc trzeba zmienić strategie na kuowanie po niemieckich szrotach i będzie dobrze :D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.