Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bartek1982Sce słuchaj mnie człowieku jak bym siedział od 80 na tym forum to bym zrozumiał wasze slangi i skróty więc się nie przypierrrrr.... ok !!!!!!!!!!! tylko ciesz się ze macie nowego fana do klubu BMW z którym podzielicie się nowostkami i problemami jak i ona z wami !!! to miłość do marki !!!! a nie szpan kto wie więcej i nie wymądrzaj się bo zamilkniesz jak hejnał na wierzy Mariackiej !!!

Kolego, włącz Eskę, wrzuć na luz i zjedz snickersa. Cieszymy się twoim szczęściem, ale używaj, proszę, znaków interpunkcyjnych po ludzku. Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja się cieszę :lol: ale że hejnał na wieży zamilkł to nie wiedziałem. :mrgreen:

Kolego Historia Polski sie kłania :) nie żebym był uszczypliwy :P

Pewnego dnia, o świcie, trębacz z wieży mariackiej szedł jak co dzień ulicami Krakowa na swój posterunek. Dziś miał jednak złe przeczucia, wstał więc wyjątkowo wcześnie.

Krakowianie jednak po chwili zrozumieli, że zawzięcie grający hejnał sygnalizuje niebezpieczeństwo i chwycili za broń. Polscy łucznicy zaczęli przybywać na mury miasta. Fale strzał z łuków krakowskich żołnierzy powstrzymały najeżdżających Tatarów. Rozgorzała zaciekła walka o miasto. Nad całym zgiełkiem bitwy górowała melodia mariackiego hejnału, zagrzewając ludzi do boju. Tatarzy jednak spostrzegli, kto ostrzegł mieszkańców i w stronę trębacza posypał się deszcz strzały. Nagle hejnał urwał się i nad Krakowem zaległa cisza.

Trębacz zginął od tatarskiej strzały, nie wypuszczając z dłoni swej trąbki. A pamięć o jego bohaterstwie wciąż żyje i co godzinę z Wieży Mariackiej w Krakowie odzywa się niezwykły hejnał. Jest on grany na cztery strony świata, lecz nigdy nie jest dograny do końca. Zawsze urywa się w pól nuty, tak samo, jak przed kilkuset laty, gdy przerwała go wroga strzała.

Opublikowano
Bartek1982Sce słuchaj mnie człowieku jak bym siedział od 80 na tym forum to bym zrozumiał wasze slangi i skróty więc się nie przypierrrrr.... ok !!!!!!!!!!! tylko ciesz się ze macie nowego fana do klubu BMW z którym podzielicie się nowostkami i problemami jak i ona z wami !!! to miłość do marki !!!! a nie szpan kto wie więcej i nie wymądrzaj się bo zamilkniesz jak hejnał na wierzy Mariackiej !!!

Kolego, włącz Eskę, wrzuć na luz i zjedz snickersa. Cieszymy się twoim szczęściem, ale używaj, proszę, znaków interpunkcyjnych po ludzku. Z góry dzięki.

edek.by Dziękuję za zrozumienie wrzucam ESKE luzzzz :d i dziękuję za zrozumienie :) nowy nabytek to igiełka naprawdę :D

udało mi się jak ślepej kurze małe ziarenko :d

haha