Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wkład który poniosłem to są podstawowe rzeczy takie jak filtry, oleje, termostaty, płyny. teraz czeka mnie wymiana świec żarowych, uzupełniłem schowek na klucze bo ich brakowało. Auto wymagało czyszczenia tapicerki ale to zrobił sprzedający. Zawieszenie, układ hamulcowy jak i kierowniczy jest bez zarzutów. No musiałem dokupić zaślepkę spryskiwacza do lamp. :D

Jedyną rzeczą którą chciałbym zrobic jest wymiana foteli na komfort, ale to na wiosne i ładna felga na lato

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z doswiadczenia, najlepiej wymień na początek wszystkie świece (beru), sterownik (też beru lub od roger Nysa za 90 pln) ponadto oba termostaty no i odma, olej motul lub valvoline...
Opublikowano
z doswiadczenia, najlepiej wymień na początek wszystkie świece (beru), sterownik (też beru lub od roger Nysa za 90 pln) ponadto oba termostaty no i odma, olej motul lub valvoline...

wszytkie wyzej wymienione rzeczy ,oprócz własnie świec i sterownika. ostatnio komputer pokazał tylko błąd sterownika ale w przyszłym tygodniu racze wymienie świece i sterownik bedzie z głowy na przyszłość

Opublikowano
olej motul lub valvoline...

Zgadzam się jak najbardziej z kolegą. Sam po zmianie z castrola na olej motul jestem bardzo zadowolony.

http://i.imgur.com/1eobHTS.png
Opublikowano
Poważnie kupiłeś e60 za 26.500? :shock: :shock: :shock:

Poważnie poważnie :) z kupnem auta wyszłą fajna historia. w skrócie bogaty facet powiedział do mnie chcesz to kupuj za 26, 500, autem jeździła jega dziewczyna. sprzedam kupie jej X3 jak nie to bedzie jezdziła dalej tym

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Poważnie kupiłeś e60 za 26.500? :shock: :shock: :shock:

Poważnie poważnie :) z kupnem auta wyszłą fajna historia. w skrócie bogaty facet powiedział do mnie chcesz to kupuj za 26, 500, autem jeździła jega dziewczyna. sprzedam kupie jej X3 jak nie to bedzie jezdziła dalej tym

bylo targowac na 25 rowne! specjalnie tak 1500 zostawil do opuszczenia :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy rok zaczyna sie nie ciekawie, postanowiłęm sprzątnąc autko i podczas wyjezdzania z garazu pękła sprężyna przebijając opone na której zrobilem z 3 tys km :mad2: . Teraz panowie Mam sportowe dostosowanie nadwozia i tu pytanie Jakie sprężyny? chciałbym żeby auto zostało niżej. Wymianiac wszystkie 4 czy tylko przednie?

http://i1378.photobucket.com/albums/ah104/pawlica1991/DSC_0016_zps413656e7.jpg

http://i1378.photobucket.com/albums/ah104/pawlica1991/DSC_0017_zpsb4230ead.jpg

Jeszcze przed nowym rokiem wymieniłęm sterownik Świec żarowych i świece firmy Beru. Odrazu wywalone zostały klapki z kolektora ( teraz jakby auto lepiej sie zbierało :D )

http://i1378.photobucket.com/albums/ah104/pawlica1991/DSC_0008_zps3b80ad54.jpg

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że masz nie fabryczne amortyzatory (monroe) więc jest też jakieś prawdopodobieństwo, że i sprężyny są nie fabryczne. Swoją drogą ogromny pech z tą oponą - pierwszy raz się spotkałem z takim przypadkiem żeby sprężyna przebiła oponę :shock:

Ja mam u siebie sportowe dostosowanie podwozia i nie raz klnę że jest tak nisko (szczególnie zimą) i nigdy w życiu bym nie pomyślał o zmianie sprężyn na jeszcze niższe - więc przemyśl tą kwestię.

Opublikowano
Zacznijmy od tego, że masz nie fabryczne amortyzatory (monroe) więc jest też jakieś prawdopodobieństwo, że i sprężyny są nie fabryczne. Swoją drogą ogromny pech z tą oponą - pierwszy raz się spotkałem z takim przypadkiem żeby sprężyna przebiła oponę :shock:

Ja mam u siebie sportowe dostosowanie podwozia i nie raz klnę że jest tak nisko (szczególnie zimą) i nigdy w życiu bym nie pomyślał o zmianie sprężyn na jeszcze niższe - więc przemyśl tą kwestię.

Opona boli mnie najbardziej :(

ale ja nie chce niżej tylko chceciałbym sie dowiedziec jakie to spręzyny idą, jaka firma itp. Czy w sklepie po nr vin dadza mi prawidłowe?

Amorki Monroe reflex fajnie mi sie spisywały i sa w dobrej kondycji nie fajnie bylo by je tez zmieniac.

Czytałem troche postów i mam na sprężynach dwie pomarańczowe plamki i jedna biało ( moze powinna byc tez pomarańczowa) nie wiem czy to cos podpowie

Opublikowano
Kropki nie mają absolutnie żadnego znaczenia - jest to znaczenie podczas produkcji. Ja kupowalem do siebie kiedys sprezyny na przod w ASO - tylko po VINie
Opublikowano

a Jesli bym zakupił 4 komplet Sprężyny Eibach Prokit -30mm i założył to na AMorki Monroe reflex stalło by niżej niz te sportowe dostosowanie podwozia?

jaka cena w Aso ?

Opublikowano

-30mm jest pewnie podane względem zwykłego zawieszenia. Sportowe dostosowanie podwozia obniża już ok 2cm.

Analogicznie miałbyś 1cm niżej niż teraz.

Ceny już nie pamiętam - przedzwoń byle gdzie i podaj VIN to Ci powiedzą ale z tego co pamiętam nie było tragedii.

Jeszcze a propo opony. Jeśli kupujesz nowe gumki to warto sobie dopłacić za ubezpieczenie - w dużym skrócie: co by się nie stało dostajesz zwrot kasy lub nową oponę.

Ja przerobiłem dwie pary nowych 19' na tył przy których po 5tys km i po 14tys km wyskoczyły jajka. Przy 3ciej parze już wziąłem ubezpieczenie - choć teraz jak na złość nic się nie dzieje :P

Opublikowano

mam nadzieje ze kolega od któego kupowałem oponki cos poradzi i może mi wymieni czy cos :P

Podzwonie w poniedziałek po aso. spręzyny aibach sa na allegro w fajnej cenie za 4 sztuki zobacze jak bedzie to sie miało do cen w serwisie.

Opublikowano

Serwis bmw cena jednej sprężyny około 490 zł. Troszkę dużo. Ma ktoś opinie o sprężynach eibach?

Panowie widział ktoś na żywo w e60 pakiet ac schnitzer?

Ostatnio widziałem kilka zdjęć i wygląda ciekawie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym jeszcze radził sprawdzić czy masz DD w aucie. Jeśli chodzi o amorki to z tego co widzę - jest różnica w numerze części. Możliwe że ze sprężynami jest podobnie..

co do sznycla to sprawdź galerię Marcin'a z 5er..