Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym uzytkownikiem forum dlatego witam wszystki klubowiczow.

Od 5 lat jestem jestem szczesliwym posiadaczem bmw e36 a od paru dni bmw e91 i juz mam z nim maly problem a mianowicie nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej. Wiem, ze temat byl juz wiele razy poruszany na forum ale niestety nie znalazlem odpowiedzi.

Sprawa wyglada tak ze, przy zalaczeniu spryskiwaczy wlaczaja sie wycieraczki ale plyn nie leci ibnie slychac pracy pompek. Sprawdzalem bezpieczniki - sa ok, pomki tez sa ok ale nie dochodzi do nich prad.

Komputer wyswietla blad poziomu plynu. Zauwazylem, ze w zbiorniczku nie ma czujnika poziomu płynu a kable sa ze saba polaczone i zaizolowane.Czy brak tego czujnika i blad w komputerze ma wplyw na zalaczanie pompek?

Czy mozliwe jest, ze wina lezy po stronie manetki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Załóż czujnik poziomu i napisz czy wszystko działa jak powinno - tak jest najprościej.

Możliwe, że zamknięty obwód przewodów czujnika, generujący błąd, powoduje odcięcie zasilania pompki, żeby jej nie spalić.

pzdr

yaz

Opublikowano

Czujnik juz mam ale jest problem bo ktos wyrwal wtyczke z przewodow ktore wchodza w ten czyjnik.

Czy jak polacze te przewody ze soba zeby zamknac obwod to nic sie nie stanie?