Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej Beemkowcy:) Niedawno sprawilem sobie bmw 520d z 2008. To moja pierwsza bm ever i powoli odkrywam tajniki auta, innymi slowy - zielony leszczyk. Mam pytanie do wlascicieli e60; Na ile wiarygodne sa informacje z monitora I Drive ( czy jak mu tam ) te dotyczace np. ilosci mil, lub kilometrow do nastepnej zmiany oleju, lub nastepnego serwisu? Czy te wartosci resetuja sie tylko przy faktycznej wymianie, lub serwisie, czy mozna je ustawiac recznie. Dzieki. Pozdrawiam serdecznie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Olej z sepcyfikacją bmw LL-04 lepiej zmieniaj co 15 tys. km. lub co rok. Inspekcje sam mozesz kasować ale tych od klocków hamulcowych nie ruszaj przed wymianą czujników zużycia. poniżaj masz pokazane jak to się robi.

Opublikowano
Okay, pikne dzieki, informacja na pewno sie przyda, ale chodzilo mi najbardziej o to czy moge wierzyc temu co pokazuje komp,ze nastepna wymiana ileju za tyle i tyle mil, bo kupilem auto od dealera bez ksiazki serwisowej, romumiesz
Opublikowano
Skoro możesz samemu wyzerować licznik do następnego przeglądu i nie znasz historii auta to nie szukaj oszczędności i przynajmniej wymień olej i filtry. Kupno używanego BMW, tym bardziej produkowanego po 2000 roku bez znajomości jego historii nie idzie w parze z oszczędzaniem :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Każdy może sobie sam skasować inspekcje. Jak nie masz rachunku za zmianę albo stempelka albo chociaż rachunku za kupno oleju i filtra przez byłego właściciela (tak ja robię :D ) to bym wymieniał i się nie zastanawiał bo po co miał by ktoś to ukrywać ! Wymiany rób co 15kkm jak koledzy radzą. 30kkm jest zrobione aby koszta exploatacji były atrakcyjniejsze. Klocki i serwis jak najbardziej wiarygodne ale serwis też można skasować albo po prostu przesunąć (chyba ten dwuletni)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!