Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem. Chce zmienic kanape w bmw e60 z nie dzielonej i nie skladanej na dzielona i skladana. chodzi o mocowania czy ma ktos takie doswiadczenie albo fotki ???? albo moze ktos kto ma u siebie dzielona mogl by zobaczyc i zrobic jakies fotki i pomoc?? byl bym baaaardzo wdzięczny za jaka kolwiek pomoc. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinny być przygotowane otwory na śruby i miejsca na montaz, tak jest przynajmniej w większości przypadków.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, w większości przypadków doposazania czegokolwiek jak np. siatka z rolecie, HUD, alarm itp.

Są tylko dwa rodzaje karoserii ( z szyberdachem i bez) wiedz myślę że powinno wszyszystko być przygotowane bo wątpię żeby robili sobie tyle zachodu i wiercili w fabryce.

Obszukalem niemieckie fora, dyskusja jest prowadzona na ten temat ale nikt nie doposazal. Może na amerykańskim forum będziesz mieć więcej szczęścia.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Aby dołożyć dzielona kanapę wystarczy dokupić zamki oparć z rączkami i linkami.Pasuje od E90 F10 i chyba jeszcze od innych .No i oczywiście hak/ucho a raczej oczko montażowe do dzielonego oparcia.W zasadzie to wszystko.Otwory z gwintem są w każdym nadwoziu przygotowane.

Podaje numery części,lub służę pomocą przy montażu jeśli komuś po drodze do Łodzi.

Elementy które trzeba dołożyć nr 3,5,9.

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/52_3019-siedz-tyl-rama-siedz-sys-zal/i48802/kL/sN/r2007

Opublikowano
A powiedzcie mi jeszcze czy w kombi sa takie same jak w sedanie bo może ta moja jest od kombi i dlatego nie chce spasowac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, mają przycisk do odblokowania po bokach i miejsce na zaczepki też po bokach. Porównaj nr. E60 przed i po lifcie, może tu są różnice.

Tu od kombi http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PX31&mospid=50468&btnr=52_3168&hg=52&fg=20&lang=pl

PS. Porownalem nr., są te same przed i po lifcie.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Już wszystko zrobiłem uchwyty oparcia przykrecamy do gwintow w karoserii i na środek trzeba dac specjalny uchwyt montażowy na który takze jest przygotowany gwint. Dzięki za pomoc :cool2: jeszcze tylko muszę rozkminic jak sa montowane boki kanapy tu przy gorze
Opublikowano
Witam,ja zamieniałem zwykłą kanapę na składaną. Brakuje mi tylko mocowania środowego oparcia ale bez tego i tak da się wszystko zmontować. Oczywiście przy dzwonie jest ryzyko że oparcie się rozerwie na pół wiec muszę to zamontować. Po za tym wszystko jest plug and play. Boczki mocowane są na wcisk, są w górnej części takie pianowe klocki które można wyciągnąć ale czy z nimi czy bez boczki siedzą dobrze wiec je zostawiłem. No i oczywiście linki i klameczki do składania oparć trzeba kupić ja kupiłem od e46 coupe nie wiem czy pasują bo ich jeszcze nie zamontowałem.
Opublikowano
A powiedz mi kolego czy przy tych boczkach od kanapy masz jakieś uchwyty bo ja tam mam taki odstajacy prostokat i on jest większy niz te wycięcie w karoseria auta. A jaki był koszt klamek od e46
Opublikowano
A powiedz mi kolego czy przy tych boczkach od kanapy masz jakieś uchwyty bo ja tam mam taki odstajacy prostokat i on jest większy niz te wycięcie w karoseria auta. A jaki był koszt klamek od e46

nie pamiętam jak jest z mocowaniami, ale wydaje mi się że jest jeden zaczep resztę ugniotłem i pasuje ciasno. Koszt klamek z linkami to 15zł za sztukę z przesyłką około 50zł. Do e60 sprzedają po 50zł za sztukę czasami nawet bez linek.

Opublikowano
Hmmm teraz pytanie czy będzie pasowało od e46 bo jak patrzę w reaolem piszą że nie były montowane takie same w e46 i e60
Opublikowano

Klamki dziś przyszły, po pierwszej przymiarce okazuje się że klamki nie pasują :( Na szczęście nożykiem udało się wyrównać krawędź tak aby pasowała w oryginalne miejsca w bagażniku. Jutro podłącze linki i dam znać czy pasuje, bo dziś już brakło czasu.

http://zapodaj.net/images/a889805299ff7.jpg

Opublikowano
Niestety nie pasuje :( za krótka linka o 2cm :duh: Założyłem co prawda ale nie sięgnie w oryginalne mocowanie musiał bym jakimś wkrętem chwycić tylko nie wiem czy mi sumienie na to pozwoli ;)