Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak przyjedzie zobaczę co i jak zobaczę ile akcyzy wyjdzie ostatnio koszty mnie dobijają dzisiaj zapłaciłem 3200 za 2000 rok :mad2:
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odniosę się tylko do komentarza gościa który przyjechał auto obejrzeć.

Po pierwsze:

Po auto przyjechałeś z tatusiem, który zresztą tak jak i Ty mało co się zna na samochodach. Twierdziliscie ze listwy sa oklejone folią carbon i takich nie ma w oryginale... Po czym dodałeś ze Ty sam oklejasz w swoich więc wiesz jak to wygląda. To już o czymś świadczy, i jest kwintesencją całych odwiedzin.

I od tego się zaczęło. Reszty nie chce mi się opisywać. Ty nawet nie wiesz jak wyglądają oryginalne śruby wiec jak mial byś je znaleźć.

Ps: olej z raz czy dwa udało mi się wymienić, nawet w serwisie był....

zanim zaczniecie pisać warto było by chociaż poprosić o więcej zdjęć. Byście sami ocenili a nie bez sensu pisac co ślina przyniesie na język.

Proszę o zamkniecie tematu bo zaraz wywiąże się bezsensowna kłótnia pseudo znawców. Temat sam w sobie jest już bez sensu. Do niczego nie prowadzi.

Opublikowano (edytowane)
Jak przyjedzie zobaczę co i jak zobaczę ile akcyzy wyjdzie ostatnio koszty mnie dobijają dzisiaj zapłaciłem 3200 za 2000 rok :mad2:

a ja za swoją E46 330 Ci 2002 dzisiaj zapłaciłem 1800 zł :mrgreen:

Edytowane przez cinek74
  • Moderatorzy
Opublikowano
Odniosę się tylko do komentarza gościa który przyjechał auto obejrzeć.

Po pierwsze:

Po auto przyjechałeś z tatusiem, który zresztą tak jak i Ty mało co się zna na samochodach. Twierdziliscie ze listwy sa oklejone folią carbon i takich nie ma w oryginale... Po czym dodałeś ze Ty sam oklejasz w swoich więc wiesz jak to wygląda. To już o czymś świadczy, i jest kwintesencją całych odwiedzin.

I od tego się zaczęło. Reszty nie chce mi się opisywać. Ty nawet nie wiesz jak wyglądają oryginalne śruby wiec jak mial byś je znaleźć.

Ps: olej z raz czy dwa udało mi się wymienić, nawet w serwisie był....

zanim zaczniecie pisać warto było by chociaż poprosić o więcej zdjęć. Byście sami ocenili a nie bez sensu pisac co ślina przyniesie na język.

Proszę o zamkniecie tematu bo zaraz wywiąże się bezsensowna kłótnia pseudo znawców. Temat sam w sobie jest już bez sensu. Do niczego nie prowadzi.

Musiałeś dawno być w serwisie bo wisi już z 2 lata akcja serwisowa dl tej E46 :)

Opublikowano

Niewiem z czego sue cieszysz dostałeś lewa umowę na Niemca i sam opłaciłem akcyzę ten co ci sprzedał nie zapłacił podatku ani grisza ni ale cena była dobra to wziąłeś auto :duh:

Jezeli Cie sprawdza a sprzedawca nie bedzue miał kopi twojej lewej umowy (a nie bedzue miał bo skąd)to sieczdziwisz ile Cie to bedzie kosztowac :mad2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Niewiem z czego sue cieszysz dostałeś lewa umowę na Niemca i sam opłaciłem akcyzę ten co ci sprzedał nie zapłacił podatku ani grisza ni ale cena była dobra to wziąłeś auto :duh:

Jezeli Cie sprawdza a sprzedawca nie bedzue miał kopi twojej lewej umowy (a nie bedzue miał bo skąd)to sieczdziwisz ile Cie to bedzie kosztowac :mad2:

I tu się zdziwisz bo cena ponad 24 tys. + akcyza więc w cale nie tak mało jak mogło by Ci wydawać a o umowę się martwię bo wszystko jest zrobione z głową

Opublikowano

Wiesz mnie to trzaska tylko to problemy maja ci ktorzy sami wypisują sobie faktury tylko po to zeby taniej kupic auto

A pozniej stoją z głowa spuszczona w dol pod drzwiami wydzialu karno skarbowego urzędu celnego ,a sprzedawca handlarz jedzie po nastepne auto i szuka następnego naiwnego któremu wciśnie same brify do rekinpod biedronka :cool2:

Dlatego ci ktorzy placa podatki beda mieli drozsze auto od tych ktorzy ściagają na lewo .

Jezeli kupisz takiecauto a okaże sie ze np ma kielich od innego auta to niestety juz nic nie zrobisz no bo kogo będziesz scigał. , siebie? Biedronkę :mrgreen:

Do pięciu lat sprawdzają zakup .

Jezeli masz szczęście to pominą twoja umowę ,bo chyba wszystkich nie sa w stanie sprawdzić .

Dodam jeszcze ze tu sa te oszczędności ,podatek,VAT i oryginalna faktura zakupu daje pare tysięcy .

Dlatego kupiłes taniej .

Opublikowano
Sprawdzają, jasne że wybiórczo, ale sprawdzają. Już kiedyś o tym pisałem, czytałem, że stworzono do tego celu oddzielną komórkę. Ministerstwo Finansów doszło do wniosku, że oszustwa celno skarbowe od sprowadzanych aut to niezła kasa. Jest wiele artykułów w tym temacie, a ci co wpadną są załatwieni finansowo na dłuższy czas. Tak, że nie wiem czy warto oszczędzać te parę zet, tylko po to, żeby pózniej płacić krociowe kary, a i papiery są pózniej zachlapane.
Opublikowano

Dalszy Znajomy kupil legalnie auto na tureckim placu po czterech latach dostał wezwanie ze nie potwierdzono faktury auto było warte 35 tys zł kiedys domiaru dostał 25 tys zł ,a dlaczego ? Poniewaz Turek Po dwóch latach wystawiania Polakom i innym narodowością niskich faktur Zawiadomił policje ze okradli mu biuro :wink:

Dlatego niektorzy wola zapłacić wiecej i spać spokojnie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.