Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem jakieś pół roku temu taką sytuację - otwieram auto a tu zegar skasowany, wszystkie wskazania komputera też i jak tylko odpaliłem to natychmiast puścił zamek od tylnego luftu i roleta odskoczyła do góry. Po zamknięciu prawie natychmiast sytuacja się powtarza ale tylko gdy motor pracuje. W czasie jazdy z niedomkniętym luftem słychać że co jakiś czas zamek się otwiera. Działo się to wszystko przez kilka dni aż w końcu ustało, aż do dzisiaj. Sytuacja zrobiła się dokładnie taka sama. Pytanie oczywiście brzmi - co może powodować takie zachowanie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zegary mogą być spowodowane słabą bateria ale tu byś pewnie dostał komunikat o tym albo brakiem chwilowego napięcia ale co za to odpowiada niestety nie wiem.

Co do zamka to bym stawiał na taster szyby klapy bagażnika albo pęknięta wiązkę i bardziej bym się kierował w kierunku wiązki bo szyba Ci się nie otworzyłam albo może jeszcze wilgoć się gdzieś dostaje (taster tylnej szyby) i robi cyrki. Zdemontuj go i zobacz czy nie jest mokro w środku.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Podstawow Mozesz miec slaby alternator lub slaby akumulator lub niewystarczajacy do twojego auta ale jezeli to sie dzieje przy pracujacy silniku to moze to byc problem zwiazany z jakims osprzetem silnika jak np Valvetronik jezeli masz.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie